Minnet efter Matilda Rapaport lever fortfarande vidare

Idag är det fyra år sedan Matilda Rapaport tragiskt omkom i en lavinolycka i Chile. Vi minns fortfarande Matilda, som en förebild och inspirationskälla, och hennes anda lever vidare via stiftelsen Rapaport Hargin Foundation.

Det är idag fyra år sedan Matilda Rapaport omkom under en filminspelning i Chile, endast 30 år gammal. Det var en lavin som begravde Matilda och orsakade så pass allvarliga skador att hon avled några dagar senare på sjukhuset i Santiago.

Matilda Rapaport var en av våra främsta skidåkare och har blandat annat vunnit både Xtreme Verbier och Scandinavian Big Mountain Championships (NM). Matilda var också en entreprenör som drev flera framgångsrika  företag parallellt med skidåkningen. Men trots en fenomenal karriär i ryggen så är det oftast Matilda Rapaports personliga sida som många minns… omtänksamheten, ödmjukheten och passionen.

Rapaport Hargin Foundation

Matilda Rapaports inspirerade många, och hennes anda lever vidare via Rapaport Hargin Foundation, en stiftelse med Matildas dåvarande man Mattias Hargin samt syskonen Andrea, Arthur och Helena Rapaport i styrelsen vars vision är att inspirera och stötta skidåkare och entreprenörer. Ökad jämställdhet och säkerhet är ledord som ska föra det Matilda stod för vidare. Vill ni stötta Rapaport Hargin Foundation kan ni göra det på följande sätt:

Stötta Rapaport Hargin Foundation:

Swish: 1232753374
Bankgiro: 354-5811
Bankkonto: SEB 5255 – 10 513 63

Läs mer om stiftelsen på rapaporthargin.com

Under #InspireLikeMatilda fortsätter vi dela våra minnen av Matilda Rapaport.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.