Nordica Unleashed 98/Santa Ana 93 [2024]: ”En skida som funkar i alla fören”

Våra teståkare har satt Nordica Unleashed 98 och Nordica Santa Ana 93 under lupp. Nordica Unleashed imponerade stort på våra teståkare som gav skidan fullpott, fem av fem!

Unleashed 98 är en all mountain skida som är gjord för hela på berget. Tack vare att skidan har twintip kan man också roa sig i parken om man känner för det.

—För den som vill ha en mångsidig, lekfull men samtidigt stabil skida är Nordica Unleashed 98 ett superbra val, säger Linus Andersson från Nordica.

Skidan är uppbyggd av trä, metall och carbon vilket gör att den hanterar pisten väldigt bra. Eftersom den har ganska mycket rocker fram och lite bak får skidan lite mer bärhet oavsett om det är puder, uppkört eller slask. Därmed är det en skida som funkar hela säsongen i alla fören.

Våra teståkare var minst sagt imponerade av skidan och gav den hela fem av fem i betyg. Det var något alldeles extra som passade våra teståkare som handen i handsken, eller som pjäxan i bindningen kanske.

Omdömen och betyg

—Det här är en skida för den som gillar fart så den här skidan faller mig väldigt väl i smaken. Den utmanar mig, inte tvärtom, och är en jättetrevlig skida. För mig satt den som handen i handsken så den får en femma i betyg, dagens första! Säger Jesper Hayland.

—Det här var något alldeles extra, en otrolig skida. De första två svängarna jag tog var det skidorna som var ute och svängde med mig och inte tvärt om. De svängde ruskigt bra. Passar en åkare som vill ha en skida som funkar överallt och som gillar att köra ganska hårt. Dagens första femma, säger Erik Hammarsten.

Cornelia Evelyn fick testa Nordica Santa Ana 93 istället eftersom Nordica Unleashed 98 inte fanns i hennes längd. Så ni får en till modell som bonus!

— En mycket trevlig skida. Kanske inte en skida som jag hade valt då den inte riktigt stämmer in på den typen av åkning som jag främst åker. Men det är en helt perfekt skida för tjejer som främst kör pist men som söker sig utanför pisten också. Den får en fyra i betyg, säger Cornelia Evelyn.

Nordica Unleashed 98

Typ av skida: All mountain
Längder: 168, 174, 180, 186 cm
Radie: 18,1 m (@180 cm)
Mått: 133-98-122 (@180 cm)
Teknologi/konstruktion: Skidan har en träkärna med carbon och ett lager av terrängspecifik metall. Rockerprofil fram och baktill. Camber under fötterna. ENERGY TSM TI.
Vikt: 1870 g (@180 cm)

BETYG: 5/5

 

Nordica Santa Ana 93

Typ av skida: All mountain
Längder: 151, 158, 165, 172, 179 cmc
Radie: 15,5 m (@165 cm)
Mått: 125,5-93-112,5 (@165 cm)
Teknologi/konstruktion: Skidan har en träkärna med carbon och ett lager terrängspecifik metall. ENERGY TI W. All mountain rocker.
Vikt: 1700 g (@165 cm)

BETYG: 4/5

Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.