Nu kommer snön

Efter ett puderdrypande månadsskifte november-december kom barmarken krypande efter värme, regn och blåst. Efter bra snödans under nyårsfirandet återkommer nu snön både i stora delar av alperna och i Sverige.

Snöprognoserna i Sverige är inte enorma men det är välbehövliga centimetrar som landar. Sveriges norra delar kan se upp emot 20 centimeter men snöfallet sträcker sig så långt ner som Götaland.

Snöfallstoppen Sverige

Det är stormen Axel som idag drar in över Europas norra delar och tar med sig kall och fuktig luft. I Sverige kommer temperaturen vara mellan -5 och -25 vilket gör att vi slipper oroa oss för fryspunkter högt upp på bergen.

Alperna
I norra delarna av alperna faller det desto mer snö. Lätt snöfall har fallit sedan i måndags i delar av Schweiz och Österrike och nu kommer de rejäla snöfallen. De primära snöfallen kommer under dagen och morgondagen medan fredag och lördagen ser ut att klarna upp. Grattis ni som har planerad skidåkning i Österrike dessa dagar.

Snöfallstoppen EuropaPrognos Kaprun

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Gilla3   Kommentera
  • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
  • KATEGORIER:
  • TAGGAR: ,