Nya funktioner på Freerides fotoavdelning

Tagga andra medlemmar, ladda upp flera bilder samtidigt och sortera dem i album. Ja, ni läste rätt, vi har äntligen tagit oss i kragen och dammat av fotoavdelningen här på Freeride. Läs mer om uppdateringen här!

Fotoavdelningen på Freeride har funkat på samma sätt i närmare ett decennium samtidigt som det hänt väldigt mycket gällande bilddelning i övriga världen. Nu har Johan knåpat och ändrat för att göra bilduppladdningen smidigare och mer anpassad till 2010-talet.

När du klickar på ”Ladda upp foton” i högerspalten kommer filväljaren upp direkt, och därefter är det bara att markera de bilder du vill ladda upp. Det går att ladda upp många bilder samtidigt istället för en i taget som det varit tidigare.

Du kan sortera alla dina bilder, både nya och redan uppladdade, i album och tagga andra Freeride-användare direkt i bilduppladdningen. Vill du inte överväldiga dina följare med notifikationer går det att välja bort notifieringen genom att kryssa i en ruta längst ner på uppladdningssidan.

Den nya bilduppladdningen har färre rutor med information än tidigare, men gillar du att kategorisera och fylla i information så kan du komma åt de gamla fälten för bland annat åkare, fotograf och kamerautrustning genom att klicka på ”Ändra bild” på de enskilda bilderna när de väl laddats upp.

Till fotoavdelningen >>

Alltså:

  • När du klickar på ”Ladda upp foton” kommer filväljaren upp direkt.
  • Det går att ladda upp flera bilder samtidigt.
  • Du kan sortera alla bilder, både nya och gamla, i album.
  • Använd piltangenterna för att bläddra mellan bilderna i ett album.
  • Tagga andra användare direkt i bilduppladdningen.
  • Välj om du vill notifiera dina följare om bilduppladdningen eller ej.

Utöver dessa allmänna uppdateringar går det nu även att lägga in fotoalbum i artiklar, vilket vi kommer använda framöver för att dela de bilder Freeride-redaktionen tar vid till exempel events och tävlingar.

Exempel:

Freeridehelgen i Åre 2013

Visa alla bilder (totalt 27 stycken)


Make It Happen i Älvsjö 2013
Visa alla bilder (totalt 67 stycken)


Skidtestarhelgen i Åre 2013
Visa alla bilder (totalt 34 stycken)


NM i Riksgränsen 2014
Visa alla bilder (totalt 34 stycken)

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.