Oscar Wester ny ledare i SFR-touren

Med en förstaplats i Val Thorens strax innan OS och en tredjeplats i gårdagens tävling i Vars är Oscar Wester nu totalledare av SFR-touren i slopestyle.

SFR-touren är enkelt förklarat den franska motsvarigheten till SST – en nationell slopestyletour som även är öppen för åkare från andra länder. Startfältet denna gång var internationellt med åkare från sex olika länder, och hemmanationen hade  ingen toppendag i Vars igår. I herrarnas tävling blev det amerikanskt, norskt och svenskt på pallen genom McRae Williams, Øystein Bråten och Oscar Wester, med Antoine Adelisse som bäste hemmaåkare på en femte plats. På damsidan gick det lite bättre, där Tess Ledeux kom trea bakom Kelly Sildaru och Darian Stevens.

Tävlingsupplägget i finalen var två åk för samtliga åkare, plus ett tredje åk för de sex bästa. Tredjeåken hade dock ingen inverkan på slutresultatet den här gången.

Oscar Wester var den ende åkaren som körde dubblar på alla fyra hoppen, men en lite oclean grab på sw dubbeltolvan gjorde att han fick se sig passerad av Bråten och Williams. Bråten gjorde tre dubblar, och en cork 9 blunt som var stilfull nog att klå Westers åk. Vinnaren McRae Williams gick riktigt stort på samtliga hopp och avslutade med en massiv rodeo.

Kolla in herrarnas topp tre (i en något skakig video) här:

Tolvåriga Kelly Sildaru kan inte beskrivas som annat än ett underbarn, och igår vann hon över åkare där den näst yngsta var fem år äldre än henne. Det är snart bara en tidsfråga innan vi får se henne i de riktigt stora tävlingarna.

Resultat SFR Tour Vars

SFR Tour

SFR Tour

Text: Hedda Berander

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.