Prylnytt: Julklappstips

Är du som vanligt ute i sista minuten med julklappsinköpen? Eller har du fortfarande inte skrivit din önskelista? Lugn. Oavsett vilket är det värt att ta en titt på Freerides julklappstips.


Airwave från Oakley
Man plockar enkla superhjältepoäng med Oakley Airwave. Den inbyggda skärmen i nederkanten på insidan av skidglasögonen presenterar din fart, höjd och hoppstatistik samt låter dig återfinna kompisar på fjället. Den medföljande fjärrkontrollen som fästs på gogglebandet eller handleden gör att du kan svara på samtal och sms samt kontrollera musiken som streamas trådlöst med blutooth från din smartphone.
Pris: 7 000 kronor (med iridiumlins)

 


Wall-it Ski från Wall-it
Dåligt med utrymme i förrådet och desto mer plats på väggarna i vardagsrummet? Med hjälp av den nya vägghållaren Wall-it Ski kan dina skidor bli till ett konstverk där hemma. Det är det nystartade svenska företaget Wall-it som ligger bakom produkten. Wall-it Ski är den första produkten som har tagits fram i en produktserie bestående av vägghållare för snowboards, longboards, wakeboards och cyklar.
Pris: 899 kronor

 


Huascaran från Dynafit
50 procent skidbestigning och 50 procent friåkning. Så kan Dynafits nya skida Huascaran sammanfattas. Skidan har en radie på 20 meter och med skidans rocker ska man få bra gensvar när man trycker till i lössnön samtidigt som den ska vara förlåtande i skare. Skidans mått är 135-114-124 (186 centimeter) och finns i längderna 167, 177, 186 och 196 centimeter.
Pris: 7 600 kronor

 


Ride Pant från Colour Wear
Inte för baggy men heller inte för smal. Så beskriver Colour Wear sin nya byxa Ride Pant, som är en vidareutveckling av Hoist Chinos. Byxan är vattentät, andas bra, har konformade ben nedtill, en lång gren och de kritiska sömmarna är tejpade. Svettiga dagar kan du öppna ventilationen på insidan av benen. Finns i en mängd olika färger.
Pris: 1 499 kronor

 


Skyddsskal till iPhone från Lifeproof
Med Lifeproof är din iPhone 4/4S redo att möta även de tuffaste förhållanden. Skalet har en unik stöt- och vattentålig design som även skyddar mot snö och damm. Skalet gör din iPhone vattentät ner till två meters djup och den stöttåliga designen klarar fall från upp till två meter. Finns i färgerna svart, vit, rosa och lila och för iPhone 4/4S och 5
Pris: 799 kronor

 


Candide 3.0 från Faction Skis
Upphottad version av Factions 3.Zero-skida där Candide Thovex fått optimera efter sina egna behov och önskemål. Skidan har en 112-milimetersmidja och en kombinerad trä/ glasfiberkärna. Med sina 900 gram är skidorna lättare än standardmodellen.
Pris: 6 500 kronor

 


Kjersti Sparrow jacket från Roxy
Kjersti Buaas signaturjacka är inte bara spektakulär i sitt utseende, utan även hur den är framtagen. Den är nämligen gjord av 100 procent återvunnet polyester. Lite mer än 40 petflaskor har återvunnits för att producera denna jacka. Utöver det så har den 10 000 i vattenpelare och andning, fullt tejpade sömmar, snölås, hjälmkompatibel luva och alla fickor som krävs.
Pris: 3 200 kronor

 

IC 1200 från Thermic
Här kommer en värmande nyhet för alla frusna tår där ute. Thermics nya IC 1200 med trimfitsula och uppladdningsbara litiumbatterier, med kort laddningstid, håller fötterna varma i upp till 22 timmar. Värmen kan ställas in på tre olika nivåer. 
Pris: 2 250 kronor

 


The Caddy från Head
Head teamåkarnas val av jib-skida. Sandwich-skida med träkärna och ISS, som är ett extra gummilager under foten som ger maximal dämpning. Ser du Jesper Tjäder, Simon Dumont eller Morten Grape i parken är det förmodligen på denna skida de åker. Finns i längderna 171, 176 och 181 och måtten är 121/84/110 (181). Skidan finns i kortare längder och går då under namnet The Jr Caddy.
Pris: 5 500 kronor (inklusive bindning)


Back-to-Berkeley från The North Face
Håll fötterna varma även när du inte åker skidor. Back-to-Berkeley är en känga från The North Face med värmeisolerande foder. Temperaturkänslig yttersula som hårdnar vid minusgrader för att ge ett bra grepp. Kängan finns i olika färgkombinationer och för både dam och herr.
Pris: 1 199 kronor

 


Xtend XPRO12 ML från Salomon
Salomons goggelssatsning dundrar vidare och på toppen av deras sortiment hittar vi Xtend XPRO12 ML. Utrustad med XTend-frameteknologi som ska ge större synfält och bättre passform.
Pris: 1 600 kronor

 


Åre Offpist från Balkong förlag
En guide för hela berget som förhoppningsvis ska hjälpa dig att upptäcka smultronställen och spännande delar av Åreskutan du inte tidigare kände till. Bakom boken står Kristoffer Frenkel, Johan Ståhlberg och Ola Rockberg. Åken illustreras av bilder, texter och symboler som enkelt och informativt visar var på berget man kan åka och hur svåra de olika åken är.
Pris: cirka 200 kronor

 


Cham 107 från Dynastar
Allroundskida som ska fungera på hela berget. Förlängd rocker i nosen, taper i nos och tail, klassiskt spann och en pintail ska göra skidan lättsvängd och stabil. Finns i längderna 166, 175, 184 och 190 och klockar in på 137/107/122 (190). Funkar den för Reine Barkered så funkar den för dig också ska du se….
Pris: 6 500 kronor

 


Flow Jacket från Rip Curl
En av de mer populära modellerna från Rip Curl, med klassisk collegeinspiration. Ett givet val för många av Rip Curls teamåkare i vinter. Längre passform än en vanlig jacka, tall fit och kommer i tre färger.
Pris: 1 899 kronor

Text: Redaktionen

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.