Prylnytt: Sommarprylar

Syrénerna blommar, solen strålar och därför tycker vi att det är dags för en prylkoll med mer fokus på sommar än snö.

Sweet Protection: Bushwhacker MIPS

Kolfiberförstärkt mountainbikehjälm från norska Sweet med MIPS-teknologi och femdelad skalkonstuktion. Stora ventilationshål, justerbar i nacken och utbytbara pads. Visiret går att plocka bort för den som även cyklar landsväg.
Bushwhacker finns även i en billigare variant utan MIPS.
Rekommenderat pris: 2495 kr

Alva: Re-issue 1977

Alva Reissue 77, en bräda skapad av självaste Tony Alva. Denna old school skateboard ger dig kvicka svängar, rekordtider i slalombanan och snygga old school-trick i betongbowlen. Åker garanterat i från alla plastcruisers där ute!
Rekommenderat pris: 1995 kr

Helly Hansen: Feather Jacket

Sommarvädret kan vara lynnigt, och Feather Jacket är en extremt lätt vindjacka som går att packa ner i sin egen ficka, så att du lätt kan bära med dig den vart du än går. Finns i dam och herrstorlekar.
Rekommenderat pris: 900 kr

Sony: DSC-QX10

Hotta upp din smartphone med ett riktigt kameraobjektiv. QX10 går att fästa på en lur eller platta men har eget batteri och minneskort och snor därför inte från telefonens batteritid och minne. Den har bildstabilisering och 10x optisk zoom med en brännvidd som motsvarar 25-250 mm, och ansluts till din telefon eller padda med WiFi eller NFC.
Rekommenderat pris: 1990 kr

SCOTT: AMT Shirt

En lätt cykeltröja i fyravägsstretch för dig som hellre studsar och flyger på busiga skogsstigar än plågar dig i tajta kläder på jakt efter nästa Strava-rekord. AMT Shirt är gjort i 4-vägsstretch för bästa möjliga rörlighet.
Rekommenderat pris: 799 kr

K2 Vo2: 100 X Boa

Inlines är en av många somriga träningsformer, och här har K2 använt sig av den senaste teknologin som går att uppbringa – en softboot med boasnörning, som ger riktigt bra passform. Inlinen är uppbyggd med en hi/lo-konstruktion med större hjul bak (100mm) och mindre fram (90mm),
detta gör dem extremt lätthanterliga och med en komfort som passar för långa träningspass.
Rekommenderat pris: 2899 kr

Dr Zipe: Mr Steel

Mr.Steel är den ultimata bågen för dig som vill ha stenkoll när du är på brädan. Med slimmad design och coatad lins gör denna båge sig helrätt i parken och festivaler i sommar. Mr.Steel sitter perfekt på ansiktet, extremt lätta och bekväma bågar av hög kvalité.
Rekommenderat pris: 499 kr

Quiksilver: Original Arch 18

Surfshorts i retrotappning med snörning i midjan. Trycket är ett arkivprint från surfens glada dagar och shortsen är gjorda i en blandning av bomull, polyester och spandex.
Rekommenderat pris: 799 kr

GoPro: The Frame 2.0

Även actionkameror kan byta till sommarklädsel. The Frame 2.0 ger ultrakompakt montering och optimal ljudupptagning vid låghastighetsaktiviteter, och ger full tillgång till kamerans alla portar. Den integrerade spärren gör att du snabbt kan ta loss kameran från ramen, och den utfällbara armen gör att du enkelt kan fästa tillbehör på kameran utan att skruva isär något.
Rekommenderat pris: 450 kr

Neff: P-Shooter Bucket Hat

Fiskarhatten är lika het på stranden som i skidbacken, och vad passar då bättre än en kul variant med vattenpistolmönster? Sommarfeeling!
Rekommenderat pris: 399 kr

Dragon: Mansfield

Gogglar utan ram har blivit mer och mer vanligt, och gillar du det finns nu även solglasögon utan ram, som dessa från Dragon.
Rekommenderat pris: 1299 kr

Bergans: Rondane 45/65 L

Till i år har Bergans uppdaterat sin ryggsäcksserie Rondane, och de två största modellerna (45 och 65 liter) är utvecklade för vandring, turåkning och friluftsliv. Bärsystemet Quick Adjust anpassas lätt efter alla ryggar och finns i dam- och herrmodeller i flera olika färger. Den största modellen väger endast 1,4 kilo, vilket är bra både för vandringar och flygresor.
Rekommenderat pris: 1495/1950 kr

CLWR: Pocket Tee

Tishor med bröstficka i en kul kontrastfärg är otvivelaktigt inne just nu, och här är ett djuriskt inspirerat exemplar i 100% bomull från Colour Wear.
Rekommenderat pris: 299 kr

Haglöfs: Ardent Shorts

Haglöfs gör cykelshorts med S-formad design för bättre följsamhet när du cyklar. Softshellpaneler på baksidan skyddar mot väder och lera, och sömmarna är noggrant utplacerade för minsta möjliga skav.
Rekommenderat pris: 1400 kr

O’Brien: Breddas

Nu har wakeboardbröderna Hoppe släppt sin första pro-model: Breddas. Den har alla de viktiga egenskaper som har hjälpt bröderna att komma till deras höga nivå, som progressiv rocker och Impact Base. Grafiken är gjord med inspiration från bröderna och Sverige.
Rekommenderat pris: 4499 kr

Liseberg: Helix

Okej, det är inte en pryl i ordets rätta bemärkelse, men väl det häftigaste berg-och-dalbanebygget i Sverige på rätt många år. Sju inverteringar och en toppfart på hundra knyck bör kunna stilla adrenalinbehovet hos nästan vem som helst.
Rekommenderat pris: 415 kr (parkentré plus åkpass till hela parken)

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.