Red Bulls specialpris går till filmen ”Fonna Forever”

Red Bulls specialpris i Freeride Video Awards går till filmen ”Fonna Forever”. Matias Larson som ligger bakom filmen får därmed en filmbudget på upp till 150 000 kronor. Vi gjorde ännu en intervju med den 30-åriga filmaren som bor i Göteborg.

Igår meddelade vi årets två ”vanliga” vinnare i Freeride Video Awards. Edvin Fåhraeus film Revelstoked vann big mountain, medan Mattias Larsons film ”Fonna Forever” kammade hem jibb-park kategorin. Även idag fick vi anledning att ringa ett nytt videosamtal till den sistnämnde. Detta eftersom även Red Bull valt den lekande lätta somriga filmen från Folgefonna som vinnare av sitt specialpris med följande motivering:

”Fonna Forever lyckas förmedla både en djup kärlek till snowboard och en känsla av lätthet och lek. Fotot är vackert, med drönaråkningar som är mer än skryt, gradingen är bra och klippningen har ett naturligt flow som gör att man villigt följer med på resan. Den som inte blir sugen på mer åkning efter att ha sett det här är det nåt fel på!”

Här ser du en dagsfärsk, drygt tre minuter lång intervju med Mattias Larson som står bakom filmen Fonna Forever. Mårten Daag som också har varit med och filmat dyker också upp i intervjun…

Inom kort kommer vi även att publicera en lite matigare intervju där Mattias berättar mer om vilka kameror han använder, redigeringsprogram och tänk kring att filma och klippa rörlig bild.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. AndersWingqvist
  0

  @Martin_Akesson Skäggiga män i 30-årsåldern som bor i Gbg ser likadana ut, alltid. Hallå eller :)

 2. Martin_Akesson
  0
  Martin_Akesson | 2018-04-11 21:58          

  Sedan måste jag bara fråga, har ni pratat ihop er om skjortorna, idag blå jeansskjortor och igår rutiga? gulligt! ;)

 3. Martin_Akesson
  0
  Martin_Akesson | 2018-04-11 21:54          

  Först ett stort grattis till vinsten, FONNA FOREVER är ju riktigt grym!

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer