...

Säkrare köp & sälj på Freeride med digitala köpekontrakt

Nu kommer möjligheten att enkelt skapa ett digitalt kontrakt för dig som handlar på Freerides Köp & Sälj. Tjänsten heter Swiftcourt och gör att säljare och köpare kan verifiera varandra med BankID.

Har du skidprylar som ligger och skräpar? Eller är du på jakt efter nya skidor? Då är Freerides Köp & Sälj stället för dig. Sveriges i särklass största nischade begagnatplats för skidgrejer. Att annonsera är självklart gratis.

Med de nya, enkla digitala köpekontrakten blir Köp & Sälj lite bättre. I praktiken är det enkelt: det kommer att finns länk till köpekontrakt i varje annons och även under ”mina annonser”. Säljare och köpare får varandras personnummer som verifierats med BankID.

Syftet med möjligheten till köpekontrakt via Swiftcourt är att kunna erbjuda ett säkrare sätt för säljare och köpare om man skickar pengar eller varan i förskott. Men även om man träffas och gör upp affären kan man gå tillbaka till kontraktet om något inte stämmer mot beskrivningen.

Information som man behöver för ett kontrakt

  • namn
  • mobilnummer
  • personnummer på säljare och köpare

Att handla begagnat är billigt och bra för miljön. Oftast kan man lita på folk, men är du osäker så kika på våra aktuella varningar och kika på vår artikel om att handla säkert. Skapa ett digitalt köpekontrakt

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.