Gamla skidkläder säljs på flashig shoppinggata i Stockholm city

Svenska Peak Performance satsar på gammalt och lanserar secondhandinitiativet WearAgains. I klartext innebär detta att gamla, eller vintage om man så vill, kläder kommer att säljas på bästa shoppingadressen mitt i Stockholm city. 

I likhet med flera andra skidmärken jobbar Peak Performance med hållbarhet. Nu lanserar Peak Performance sitt koncept WearAgains – ett nytt secondhandkoncept med samlade plagg från 1–35 år tillbaka i tiden.

Den första shop-in-shop-butiken öppnar idag, onsdag den 23 juni, i Peak Performance flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan i Stockholm. Projektet kommer att pilottestas under sommaren, med mål att expandera i höst:
– Sedan Peak Performance startade för 35 år sedan har vårt mål varit att designa kläder som håller över tid, varför det inte är helt ovanligt att då och då se en gammal Peak Performance jacka från åttiotalet ute på gatorna. Med WearAgains kommer vi att samla plagg från decennier tillbaka under ett och samma tak och möjliggöra nytt liv till plagg som har potential att hålla minst ett decennium till. Säger Sara Molnar, vd på Peak Performance.

Den nya satsningen är en del av Peak Performance hållbarhetsarbete och målsättningen att halvera företagets klimatpåverkan till 2030. Secondhandinitiativet kommer vid sidan av Peak Performance reparationstjänst – har du kvitto på ditt plagg kan du laga/reparera det gratis hos Peak Performance förutsatt att det går att laga och kvalitetsstandard kan behållas –  att spela en viktig roll i arbetet att ställa om mot en cirkulär affärsmodell och att maximera livslängden hos alla plagg, för att på så sätt reducera företagets klimatpåverkan på produktnivå. 

För dig som gillar att köpa och sälja begagnat finns Freerides köp & säj-avdelning där du annonserar gratis, köpare och säljare identifierar sig alltid med BankId.

Idag finns de första återanvända Peak Performance-kläderna tillgängliga i butik, se några exempel nedan. Plaggen är från tidigt 90-tal till nästintill helt nya plagg som bara är något år gamla. Projektet är non-profit och priserna kommer att ligga på en lägre prisnivå för att inspirera fler att välja gammalt framför nytt.

Tjäna en hacka på dina gamla plagg från Peak Performance

Peak Performance uppmanar även alla ägare till gamla Peak Performance plagg som inte längre används att lämna in dessa i butiken på Biblioteksgatan 18 i Stockholm för att låta en ny ägare ta över dem. Som tack får du en voucher/inlämnat plagg som kan användas i alla Peak Performance butiker.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.