Kittelfjäll recensioner (Sida 10)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Simon Markström
Simon Markström (Gäst)
1999-11-25
Ett så bra ställe som bara går att få! All ställen har nackdelar, i Kittelfjäll är det som tidiagre nämnts liften. Men Kittelfjäll är ett ställe för den som vill ha skidSEMESTER. Lugnt, naturrikt och avkopplande. Om man dessutom åker dit runt vecka 8, när det är som mest snö, så finns det inte mycket som talar emot en härlig vecka. Om man utnyttjar hoteles restaurant, vildmarksbastu och vilmarksbad, tolkar upp en sväng på berget och tar en promenad i solnedgången. Då kan jag lova dig att du inte blir besviken. Jag tycker att Kittelfjäll slår Åre med hästlängder om det bara är fint väder! så min uppmaning till dig är; Åk dit och ha en härlig vecka du sen kommer att glömma!!

Danne forsberg
Danne forsberg (Gäst)
1999-09-05
Sedan jag först besökte kittelfjäll och trollbands har jag spenderat mycket tid i Kittelfjäll enligt mig sveriges skönaste fjällmassiv.
Kittelfjäll har i offpistväg mycket att erbjuda men pisterna är inget att hurra för men vem vill skrapa manchester hela vintern. Kittelfjället gör sig bäst enligt mig i feb-mars men även i dec-jan kan man få uppleva härlig åkning även om viss snö brist kan råda över träd gränsen pga att snön blåser bort men efter ett tag lär man sig vart den hammnar. tröttnar man på ravinerna kan man ju alltid besöka sadeln eller toppen ,guide rekomenderas. Men orkar man klättra kan man även besöka borkafjället eller daune båda med utmärkt offpist helikoptern (billigast i sverige) finns ju även för trötta ben. Kittelfjäll rockar helt enket fett!!!
Vi syns i liften.

Martin Magnusson
Martin Magnusson (Gäst)
1999-08-23
Jag håller med om att prisnivån i Kittelfjäll är väldigt bra, och det är ett hemskt trevligt ställe att vara och åka skidor på, men efter att ha hört bara positiva omdömen blev jag själv en aning besviken när jag åkte dit själv. Jag har varit där två gånger nu, påskveckorna 98 och 99, och det är förmodligen för sent. Det har inte varit någon särskilt bra snö, och inte så mycket heller, någon av gångerna. Åker man tidigare på säsongen och Storgrova ser ut som den gör på vykorten kan jag däremot tänka mig att det är ett underbart ställe. Och helikopteråkningen på Borkafjäll är ju störtskön förstås.

henke larsson
henke larsson (Gäst)
1999-06-20
min erfarenhet av kittelfjäll var det bästa jag varit med om. sista dagen vi var där hade det snöat hela natten.
det var det läckraste jag varit med om ,dessutom var vi i slutet på sesången så det var väldigt lite folk där,det var bara att pumpa puder hela dan.
hade tänkt fara dit i feb nästa år,ska visst vara grymt då

Martin Magnusson
Martin Magnusson (Gäst)
1999-04-06
Jag instämmer i att det är ett väldigt trevligt ställe, med storslagen natur. När jag var där i påskas var det ganska ont om snö på själva Kittelfjäll, och den som fanns var ganska hård, tyvärr. Däremot var det mycket bra åkning på de intilliggande fjällen (speciellt Borkafjäll) dit man kan ta sig med helikopter för en förhållandevis liten slant. "ver huvud taget är prisnivån i Kittelfjäll nästan otroligt låg.
Förhoppningsvis blir det ännu mycket bättre när jag åker tillbaka i februari/mars nästa år.

Henrik Mannberg
Henrik Mannberg (Gäst)
1999-04-06
Kittelfjäll erbjuder väldigt bra skidåkning. Systemet är förvisso inte speciellt stort; det utgörs av en barnlift och en större släplift som erbjuder ca. 350 fallhöjdsmeter riktigt bra åkning.
Åkningen som erbjuds inom liftsystemet är överlag intressant. Den är relativt brant och mycket kuperad. Och för den som orkar släpa sig utanför liftsystemet för att leta sig upp på någon av topparna som omger Kittelfjäll, finns dessutom väldigt mycket bra skidåkning att upptäcka. Allt mellan snäll åkning i gles björkskog, till riktigt brant och svår åkning bland stock och sten finns för den nyfikne.
det enda negativa som finns att säga om Kittelfjäll är de problem med liften som aldrig riktigt tycks gå att åtgärda. Liften står still titt som tätt, p.g.a elfel, mekaniska fel, urspårningar o.s.v... Men, det är oftast värt att vänta till liften åter går igång!

lillebror
lillebror (Gäst)
1999-04-06
Jätte trevligt ställe med mycket bra backar och ganska bra skogsåkning. Däremot är inte liften så bra.Det finns bara två liftar. En kort & en lång. Den långa är inte i så bra skick.Den står stilla ganska ofta.

Fanny
Fanny (Gäst)
2018-03-07
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Kittelfjäll är platsen att vara .. roliga naturliga rör att spela runt skidsystemet och den här gången ett år har de mycket snö!
Bra chanser att göra en bra vandring för ännu mer fluffigt pulver på alla nivåer nära och runt området.
Kittelfjäll som skidort är äkta, vänligt och enkelt. Det är vad du gör av det. Med ett öppet sinne är Kittel vad du behöver.
Varför inte bara sitta ner i baren, ha en pizza och spela ett spel med personal, vänner eller en ny person runt dig? Närmare på helgerna finns en magisk afterski med livemusik och ångande glädje av glada skidåkare och snowboardåkare.

Raff
Raff (Gäst)
2013-02-26
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
En fantastisk liten skidort med massor av offpist runt och prisvärd heliskiing.
De så kallade pisterna är mestadels ungrummade eftersom de går igenom små kanoner. Boende är oftast trähus som är verkligen comfy och barerna är också trevliga. Hisspasset är bra och snöförhållanden varierar från stor till episk.
Trots att den ser ganska liten ut, finns det mycket att utforska !!