Kittelfjäll recensioner (Sida 4)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
ekman0213
2010-01-13
Kittelfjäll är den bästa skidort jag varit på offpistbackarna är skitgrymma favoriten är ju så klart kolorado

Familjen Lars Gunnar
Familjen Lars Gunnar (Gäst)
2009-02-23
Vi (familj med 6 skid- och brädåkare) har varit på de flesta skidorterna i Sverige och Kittelfjäll slår alla!
Bra med varierad skidåkning. Två helikopterbolag som flyger! Ofta härlig pudersnö.
Bra med två matställen som man når via liftarna. Kittelparken - kul ställe och god mat. Hotellet - bra.
Bra med gourmetstället Granen. Underbar miljö, suverän mat och trevlig personal.
Bra med hästarna nere vid Kittelparken. Härligt och spännande för alla typer av ryttare. Fin ridmiljö och en flexibel guide
Kul att åka bandvagn (Kittelparken) ut och äta i naturen.
Bra längdskidspår som går både i skogen och nära Vojmån. Elupplyst.
Möjlighet till fiske och skoteråkning finns också.
Vi har åkt sovbuss upp, vi har flugit upp och vi har kört bil upp. Vi har bott i hotellets stugor och vi har bott på hotellet och vi har bott i Kittelparkens stugor (fina).
Sällan köer till liftarna.
Kan inte komma på något negativt med Kittelfjäll förutom att om man reser med Active Ski så är de dåliga på att informera om att det finns fler ställen än hotellet att äta mat på.

Arn_89
2009-02-11
Även jag har varit i Kittelfjäll ett antal gånger och åker även dit nu i år. Måste bara ge lite kredd till detta ställe då de är en riktig pärla vi har i Sverige. Men man ska dock inte vara där för länge, en långhelg räcker gott. Dessutom så slipper man alla Danskar som har tagit över Åre;). Jag har varit där när det har varit fullbokat över allt (sportlovet) och även när det har varit väldigt lite folk. Utav de så måste jag säga att båda har sin charm men det blir lite roligare när det inte är helt dött.

Till slut så måste jag säga att skulle man inte vara nöjd med lössnön under sin resa så finns alltid Heliskiin. Första gången jag var där så Kom all snö sista timman innan vi skulle åka, ödet......Men
helikopter färden räddade allt.

Elias
Elias (Gäst)
2009-02-11
Har varit där över till och från under 20 år. Får en känsla av att ständiga ägarbyten och givit en mindre lyckad personalstab med låg arbetsmoral och servicekänsla. Man kan fråga sig om de sålt sin pistmaskin då de överhuvud taget inte verkar bry sig om så elementära uppgifter som att pista fast nyfallen snö på vindutsatta transporter och liftspår samt i någon av de mkt få "preparerade" nedfarterna på berget.
Mycket bristfäliig information om lifternas öppettider samt fullpris på liftkortet när endast 25% av anläggning öppen ger skidåkaren bara ytterligare en känsla av den utbredda "slackerkultur" bland de anställda.
Lägg därtill dryga översittarkommentarer från personalen i skiduthyrningen med sarkastiska skämt om skidgäster som tidigare under veckan skadat sig.

Tänker inte åka till Kittelfjäll mer annat än för heliskiing när det verkligen dumpat.

/Missnöjd tidigare stamkund

Virisen
2008-09-09
Kittelfjäll har det som alla andra svenska fjäll saknar, raviner i en kittel och alla vägar bär till Rom, ner till liften alltså. Därför behövs inte så många liftar. Låt er alltså inte avskräckas av de få antal liftar som finns. Grym åkning. Barnen har jättekul och vi vuxna hittar underbara repor då vi är barnlediga. Heliski finns också. Jättegod mat i restaurangen.

Helene
Helene (Gäst)
2008-07-28
Kittelfjäll är unikt!

Efter rekomendationer från skidkompisar gjorde vi slag i saken och bokade en resa med Active Ski Travel till Kittelfjäll. Vi har tidigare flugit med Active Ski till både Andermatt och Engelberg och då har allt fungerat perfekt. Men den här gången handlade det om resa med sovbuss vilket visade sig fungera alldeles utmärkt. Avresa på torsdagkväll och åter i stan (Sthlm) på måndag morgon och 3 fulla dagar med suverän skidåkning. Det är helt underbart att efter några timmars resa få lägga sig ned att sova för att på morgonen få vakna upp i ett snödränkt Kittelfjäll. På vägen hem sover man om möjligt ännu skönare efter en tuff skidhelg.

Precis som Active Ski hade deklarerat var boende av enkel standard men vi är ju inte i Kittelfjäll för att ligga på rummet och mysa -Här ska det åkas skidor!

Första dagen hänger vi med på Active Skis offpistguidning som är mycket bra och som snabbt ger oss en överblick över systemet och var vi hittar de bästa åken. Vi hittar massa med bra åkning och några av favoriterna som vi åker flera gånger blir Snäckorna, Storgrova, Kålorado och bortanför den östra liften i skogen Pastorn, Kusinerna och en hel del åk i skogen som jag inte har namn på. Trots att det inte har snöat på över en vecka så hittar vi massor av härlig lössnö på 10-25 cm att spåra i skogen.

På lördag är det blå himmel och vi bestämmer oss för att testa heliskiingen. Vi åker ett 5-toppslyft där vi får flera åk på de 3 topparna i Marsfjällen som är över 1500 m höga. Här är det helt ospårat och över 30 cm nysnö i de högre regionerna. En helt fantastisk dag!

Natten till söndag börjar det snöa samtidgt som det blåser en del vilket gör att allting är helt ospårat igen på söndagmorgon. I ravinerna och skogen har det blåst ihop 30 cm nysnö, på nytt tar vi rygg på Active Skis guider som vet var vi hittar orörd snö i systemet. Skidsystemet ligger till 90 % under trädgränsen vilket gör att vi inte har några problem med sikten även om det snöar. Efter lunch klarnar det upp och vi avslutar eftermiddagen med att åka Norgesvängen, ett helt suveränt åk i gles granskog på över 500 fallhöjdsmeter i orörd nysnö på 30-40 cm.

VILKEN FANTASTISK HELG! 2 300 KR BETALADE VI TILL ACTIVE SKI FÖR RESA, LOGI (inkl lakan/handdukar och städ), LIFTKORT, GUIDNING OCH HELPENSION MED JÄTTEGOD MAT.

Vi har höga förväntningar på skidåkningen i Kittelfjäll och de uppfylls mer än väl - Det finns nog inget bättre i Skandinavien....eller nästa år ska vi testa Active Skis bussresa till Stranda i Norge.
Mvh
Helene, Matte, Sara och Rikard

Kimmen46
Kimmen46 (Gäst)
2008-07-28
Var där i sex skiddagar i mitten av mars och hade tur med vädret och otur med vädret. Det snöade lätt och blåste lite grand i stort sett hela veckan vilket innebar att vi kunde åka ospårat i pricip hela tiden. Å andra sidan så flög helikoptrarna bara på kvällen när vinden mojnat, så några lyft blev det inte.

Tidseffektiv resa med sovbuss från Sthlm, trodde jag var för gammal för sånt men det funkade rätt bra faktiskt. Väl på plats bestod sällskapet av en niondeklass (som hade svårt att sova på bussen), ett konferensgäng från nåt IT-bolag och så ett gäng besvikna helifantaster från Österrike.

Kittelfjäll har kul terräng, är extremt lättorienterat och handlar bara om skidåkning. Har man krav på annat så får man ta med sig det själv och hemmifrån. Men det byggs visst ett badkar nånstans, och det finns både hästar och skotrar om man vill pröjsa för sånt. Maten på hotellet är mer fokuserad på mängd än kvalitet, vilket är rätt bra.

Se till att ha rejält med snö, på marken eller uppifrån, så kommer du att ha fantastiska dagar. Jag kan bara föreställa mig hur kass det är om det inte snöat på tre veckor eller om det blir kallt efter regn och plusgrader. När jag var där hittade vi fluffig snö i nåt som jag tror kallas för Björnfällan (långt till vänster från den vänstra liften men inte över kammen) men, annars var det om inte slaskvarning så i alla fall nästan. Slask är för övrigt ett underskattat före.

Kittelfjäll rekommenderas, men se till att ha nederbörd annars kan du lika gärna stanna hemma. Bara tre nerfarter pistas, resten blir uppkört, stenhårt eller brunt om det inte fylls på.

Jag kommer att åka tillbaka, sikta på lågsäsongsveckor och sena bokningar så man vet vad det blir för väder.

Kalle74
2008-05-09
Kanon!

Anade inte att Sverige hade orter som Kittelfjäll. Stället ligger mitt i ingenstans och skidanläggningen drivs av entusiaster. Detta ger en underbart charmig och osvensk känsla.

Gillar man fräscht boende, lyxig mat, moderna liftar, preparerade pister och hyfsat enkel åkning så ska man glömma den här platsen. Det är sunkigt, oorganiserat och mestadels opreparerade pister. Heliskiingen är skitskoj och billig.

Jag kommer att åka hit nästa år också och då skippar jag liftkortet, då blir det helikopter för hela slanten!

bibop
2008-05-09
Kom hem i morse. Helt mör i kroppen efter 3 fantastiska skiddagar, och en sjuhelvetes bussresa. Liggbuss, men vända sig går ju inte. Men det gick att sova, om en ej så bra.
Hade all inclusive med Active Ski. Bodde i skidåkarrum - helt OK men små sängar för en lång kille.
+ Världens billigaste heliski. Kolla med Kittelparken, de kör lite andra toppar och är djävligt trevliga och kompetenta.
+ utmanande system, även om det är litet. Favoriten blev Storgrova - en gigantisk pipe som bara blir smalare och smalare. Den pistade backen vid "nya" liften är kul. Bra brant och lite folk.
+ lite folk i backarna.
+ trevlig personal.


- maten på hotellet. man blir mätt, men det är inte så spännande.
- bussresa då. men man kan ju flyga.

Anton
Anton (Gäst)
2007-11-27
Sveriges puderparadis! kittel har trevlig stämmning, trevlig och mycket personal, holiski. ja heliski`när grym. Allt är bra, du hittar ganska lätt, kan köra egna vägar men det mästa är för lite mer erfarna åkare. After ski med helt rätt stämmning. liftarna går lämpligt fort och det är aldrig någon kö.