Kittelfjäll recensioner (Sida 2)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Linn
Linn (Gäst)
2018-12-20
Världens bästa fjäll med vi-känsla!

Per
Per (Gäst)
2018-11-30
Grym rolig offpiståkning i raviner, skog och på kalfjäll

MarcusNorlund
2018-11-30
Efter en stor snödump är denna skidort magisk! Slipp långa köer och dyra café lattes! Här är det direkt upp i liften och kokkaffe som gäller!

Ilien99
2018-11-23
mycket bra skidort för puder

ann
ann (Gäst)
2018-10-31
Alltid något nytt att upptäcka den ena dan är inte den andra lik

HokusPowkus
2018-08-23
Häftigaste stället i Sverige? Hade turen att åka helikoptertur med Helinord tre toppar med bra förhållanden (rekommenderas). Bra med puder i februari när vi var där. Klent med liftar men det är ju inte därför man åker till Kittel, hittade riktigt bra skogsåkning i anslutning till liftarna. VÄLDIGT lugnt med folk generellt.

steglund
2018-08-18
Kittelfjäll gör mig kluven. Fjället i sig kan vara Sveriges bästa liftburna skidberg, när snötillgången är den rätta. Trots detta är det många gånger ganska folktomt i backarna, på gott och ont. Det känns som att de enormt fina möjligheterna inte tas tillvara fullt ut. Den främsta förklaringen är väl rent krasst att södra Lappland tyvärr inte har de geografiska och kommunikationsmässiga förutsättningarna för att locka några större folkmängder. En annan bidragande faktor kan vara att servicenivån inte alltid är på topp utan ibland håller en lite nonchalant nivå, framför allt i sportshopen och på hotellet. Utlovade aktiviteter kan ställas in utan att det kommuniceras och problem med boendet kan ta tid att få åtgärdade.
När det är gott om snö är skidåkningen fullkomligt fantastisk, även om jag saknar en lift upp till toppen. Snöfattiga säsonger är det inte fullt lika roligt.

JonasIreby
2018-03-30
Otroligt lättåtkommlig offpist. Man kan hitta orörd snö långt efter snöfall.
Svårt att ta sig dit om man kommer från södra Sverige


Lotta Hammarstrand
Lotta Hammarstrand (Gäst)
2018-03-28
Är det mycket snö är det helt fantastisktMatte_g
2018-03-13 (Ändrad: 2018-12-21)
Toppenåkning när det kommer mycket snö! Har haft upp till 80 cm kallt puder i Björnfällan (längst ut åkarens höger och skråa 5-10 min). Ganska få besökare som orkar dit med tanke på hur mycket lättillgänglig liftnära offpist det finns, så där ute kan man repa nya linjer hela dagen, ibland flera dagar. Skogen där har olika gleshet och olika lutningar och en del raviner. Grymt att spara till lite senare efter ett dump och köra de stora ravinerna och skogen i systemet först. Men det gäller att vara först i liften efter ett dump, då det bästa liftnära åks upp snabbt.

Topptur:
Norgesvängen (1 h med lift) + Borkafjället (4,5 h till/från vägen över sjön) är en finfin topptursdag på 5-6 h.
Sadeln (0,5-1 h) upp åkarens vänster från liften jan-express är också nice och lättillgänglig.

After skin:
Hotellet: Kort, men bra drag. Barn med hörselkåpor, (äldre) grabbgäng från Stockholm, jobbkonferensare från kusten och överpackade göteborgare som kör öppen säsong på det enda tjejgänget.
Värdshuset: Lugnare nivå, ofta med trubadurer. Barnfamiljer och topptursentusiaster. Riktigt soft och nice.

Käket:
Hotellet: Bra, medelpris, medel prisvärt.
Värdshuset: Finfint, medelpris, små portioner men lite mer satsigt än ovan och riktigt trevlig personal.
Skilodge: Bra, men ofta få rätter och lite upp i pris. Inget för vegetarianer.

Boende:
Hotellet: Finfint, fräscha rum, bra frukost, ok nivå prisvärt. Lite rörigt med allt folk som är överallt, trötta åkare med grejorna överallt, bölande ungar och stressade föräldrar, finns typ inte en lugn vrå. Personalens serviceanda är väl typiskt svensk.
Värdshuset: Fräscht för vandrarhemsnivå, trevlig personal, helt klart prisvärt.

Över lag finfint friåkningsberg med en del fina topptursrepor och en sån där sista utposten känsla!