Recensioner om Kittelfjäll

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Magnus
Magnus (Gäst)
2014-12-29
Har gott om helger här varje säsong och står alltid beredd att sätta mig i bilen en helg efter snöfall (34 mil). Sveriges bästa skidort inom en vecka efter snöfall. Sveriges sämsta dito om det inte kommit snö på ett tag... Helt omöjligt att planera in ett besök i förväg och garantera en bra upplevelse. Vill man ha pistade backar och skistarklass på personalen bör man söka sig någon annanstans. Här är det vilda västern!

Freerider82
2014-02-03
Har varit fler gånger i Kittelfjäll än vad jag kan räkna (eller i alla fall orkar). Många gånger har jag varit där när Kittelfjäll visar sin sämsta sida, dåligt med snö, vindpinat, dålig personal och backar som förvandlats till puckelpister utan någon som helst tillstymmelse av försök från personalens sida att lösa det med pistmaskin. Men av någon anledning hittar jag alltid tillbaka till denna lilla by. Varför?

För när det finns snö så är Kittelfjäll helt jävla underbart. Efter snöfall börjar man att plöja ravinerna närmast liften och nationella backen för att sedan arbeta sig utåt i sida tills man betat av hela berget. Därefter knatar man uppför sadeln och läger spår ovan hela pistområdet för att några dagar senare åka catski eller heliski på platser som åkarna inte hittat sig till än. I Kittelfjäll kan man åka ospårad lössnö i 1 vecka (troligtvis mer) efter dumpet. Vid sidan om det så inbillar jag mig att människor som åker till Kittelfjäll gör det av en enda anledning: för att åka skidor/bräda. Av den anledningen är alla människor man träffar på inne på puben eller Kittelparken intressanta, vi har alla samma intresse. Stockholmare åker inte till Kittelfjäll för att supa, dom åker till Åre eller Sälen. Dom som åker till Kittelfjäll åker dit av en anledning och det gör även jag :)

Det som behövs är långsiktigt ägande av hotellet och liften, en ytterligare lift antingen upp på sadeln eller bortom Norgesvängen. I övrigt skall det inte växa ytterligare eller bli större än så :)

Först då blir betyget världsklass.

Skatebanana
Skatebanana (Gäst)
2011-05-25
Snacka om ett riktigt fjäll! Här hittar du raviner som naturliga halfpipes, hängdrivor,
dropp, lättillgängliga toppturer och annat gött. Då det är puder är det bästa
åkningen i Sverige. Sjukt hur många nedfarter man når på bara två liftar.. Och nu surras det
om att sadelliften är på gång med de nya investerarna. Hotellet behöver dock rustas upp en
del, men erbjuder ändå den där familjära känslan av att man kommit hem. Personalen var sjukt trevliga både på jobbet, i baren och i backen. Tack Kittelfjäll, vi ses igen!

Johan
Johan (Gäst)
2010-01-14
Sveriges bästa skidort helt klart om man gillar offpist, freestyle åkning (ej jibb). Åre, funäsdalen, hemavan, vemdalen trysil, hemsedal, you name it, ingen kommer i närheten av kittelfjälls offpiståkning! Har själv vart runt på alla skidorter i sverige, och de stora i norge, men kittelfjäll är de riktiga paradiset. Var där idag dan innan nyårsafton och det hade just dumpat ner 5dm färsk puder, jan expressen hade premiär och det var helt orört överallt! Jag kan lova att jag hade snö upp till brösten när jag åkte i konsumravinen! Plus en massa pillows och drops överallt! Sjukt skönt och dra en seg bakåtvolt utför en pillow med 4 meter drop och 50 cm djup puderlandning (försvann bokstavligt talat i snön). Utan tvekan den häftigaste upplevelsen jag haft så länge jag har åkt skidor (15 år) inte ens på de ställen jag varit i alperna har jag upplevt så underbar åkning som här i kittelfjäll! Ett minne för livet! Helt obeskrivligt underbart, mest snö i hela sverige just nu!
Sen har finns det sjuka ställen utan skog och en massa träd också, "stor och lillgrova" som är de största ravinerna jag upplevt på de svenska och norska skidorterna hade också delvis orörd 50 cm puder, vilket är helt obeskrivligt när man kommer i 50 knyck och kör i ravinen när snön bara åker upp i ansiktet så du knappt ser nått, underbart! Helikopterlyft finns också, har ej provat eftersom skidåkningen som man får ifrån liftarna är i världsklass!!! Hotellet, resturangerna, allt är toppen! Grym afterski med öl för 19 kr styck! Och här i kittel kan du pumpa puder ända i slutet på april!
Det är även snack om att bygga en sittlift upp på "sadeln" (en topp i kittelfjäll). När det blir av kan jag inte beskriva med ord vilken grym skidort detta blir!
Om du söker efter den verkliga offpiståkningen med snön upp till bröstet och pillows och drop överallt är Kittelfjäll det enda valet!!!

ekman0213
2010-01-13
Kittelfjäll är den bästa skidort jag varit på offpistbackarna är skitgrymma favoriten är ju så klart kolorado

Familjen Lars Gunnar
Familjen Lars Gunnar (Gäst)
2009-02-23
Vi (familj med 6 skid- och brädåkare) har varit på de flesta skidorterna i Sverige och Kittelfjäll slår alla!
Bra med varierad skidåkning. Två helikopterbolag som flyger! Ofta härlig pudersnö.
Bra med två matställen som man når via liftarna. Kittelparken - kul ställe och god mat. Hotellet - bra.
Bra med gourmetstället Granen. Underbar miljö, suverän mat och trevlig personal.
Bra med hästarna nere vid Kittelparken. Härligt och spännande för alla typer av ryttare. Fin ridmiljö och en flexibel guide
Kul att åka bandvagn (Kittelparken) ut och äta i naturen.
Bra längdskidspår som går både i skogen och nära Vojmån. Elupplyst.
Möjlighet till fiske och skoteråkning finns också.
Vi har åkt sovbuss upp, vi har flugit upp och vi har kört bil upp. Vi har bott i hotellets stugor och vi har bott på hotellet och vi har bott i Kittelparkens stugor (fina).
Sällan köer till liftarna.
Kan inte komma på något negativt med Kittelfjäll förutom att om man reser med Active Ski så är de dåliga på att informera om att det finns fler ställen än hotellet att äta mat på.

Arn_89
2009-02-11
Även jag har varit i Kittelfjäll ett antal gånger och åker även dit nu i år. Måste bara ge lite kredd till detta ställe då de är en riktig pärla vi har i Sverige. Men man ska dock inte vara där för länge, en långhelg räcker gott. Dessutom så slipper man alla Danskar som har tagit över Åre;). Jag har varit där när det har varit fullbokat över allt (sportlovet) och även när det har varit väldigt lite folk. Utav de så måste jag säga att båda har sin charm men det blir lite roligare när det inte är helt dött.

Till slut så måste jag säga att skulle man inte vara nöjd med lössnön under sin resa så finns alltid Heliskiin. Första gången jag var där så Kom all snö sista timman innan vi skulle åka, ödet......Men
helikopter färden räddade allt.

Elias
Elias (Gäst)
2009-02-11
Har varit där över till och från under 20 år. Får en känsla av att ständiga ägarbyten och givit en mindre lyckad personalstab med låg arbetsmoral och servicekänsla. Man kan fråga sig om de sålt sin pistmaskin då de överhuvud taget inte verkar bry sig om så elementära uppgifter som att pista fast nyfallen snö på vindutsatta transporter och liftspår samt i någon av de mkt få "preparerade" nedfarterna på berget.
Mycket bristfäliig information om lifternas öppettider samt fullpris på liftkortet när endast 25% av anläggning öppen ger skidåkaren bara ytterligare en känsla av den utbredda "slackerkultur" bland de anställda.
Lägg därtill dryga översittarkommentarer från personalen i skiduthyrningen med sarkastiska skämt om skidgäster som tidigare under veckan skadat sig.

Tänker inte åka till Kittelfjäll mer annat än för heliskiing när det verkligen dumpat.

/Missnöjd tidigare stamkund

Virisen
2008-09-09
Kittelfjäll har det som alla andra svenska fjäll saknar, raviner i en kittel och alla vägar bär till Rom, ner till liften alltså. Därför behövs inte så många liftar. Låt er alltså inte avskräckas av de få antal liftar som finns. Grym åkning. Barnen har jättekul och vi vuxna hittar underbara repor då vi är barnlediga. Heliski finns också. Jättegod mat i restaurangen.

Helene
Helene (Gäst)
2008-07-28
Kittelfjäll är unikt!

Efter rekomendationer från skidkompisar gjorde vi slag i saken och bokade en resa med Active Ski Travel till Kittelfjäll. Vi har tidigare flugit med Active Ski till både Andermatt och Engelberg och då har allt fungerat perfekt. Men den här gången handlade det om resa med sovbuss vilket visade sig fungera alldeles utmärkt. Avresa på torsdagkväll och åter i stan (Sthlm) på måndag morgon och 3 fulla dagar med suverän skidåkning. Det är helt underbart att efter några timmars resa få lägga sig ned att sova för att på morgonen få vakna upp i ett snödränkt Kittelfjäll. På vägen hem sover man om möjligt ännu skönare efter en tuff skidhelg.

Precis som Active Ski hade deklarerat var boende av enkel standard men vi är ju inte i Kittelfjäll för att ligga på rummet och mysa -Här ska det åkas skidor!

Första dagen hänger vi med på Active Skis offpistguidning som är mycket bra och som snabbt ger oss en överblick över systemet och var vi hittar de bästa åken. Vi hittar massa med bra åkning och några av favoriterna som vi åker flera gånger blir Snäckorna, Storgrova, Kålorado och bortanför den östra liften i skogen Pastorn, Kusinerna och en hel del åk i skogen som jag inte har namn på. Trots att det inte har snöat på över en vecka så hittar vi massor av härlig lössnö på 10-25 cm att spåra i skogen.

På lördag är det blå himmel och vi bestämmer oss för att testa heliskiingen. Vi åker ett 5-toppslyft där vi får flera åk på de 3 topparna i Marsfjällen som är över 1500 m höga. Här är det helt ospårat och över 30 cm nysnö i de högre regionerna. En helt fantastisk dag!

Natten till söndag börjar det snöa samtidgt som det blåser en del vilket gör att allting är helt ospårat igen på söndagmorgon. I ravinerna och skogen har det blåst ihop 30 cm nysnö, på nytt tar vi rygg på Active Skis guider som vet var vi hittar orörd snö i systemet. Skidsystemet ligger till 90 % under trädgränsen vilket gör att vi inte har några problem med sikten även om det snöar. Efter lunch klarnar det upp och vi avslutar eftermiddagen med att åka Norgesvängen, ett helt suveränt åk i gles granskog på över 500 fallhöjdsmeter i orörd nysnö på 30-40 cm.

VILKEN FANTASTISK HELG! 2 300 KR BETALADE VI TILL ACTIVE SKI FÖR RESA, LOGI (inkl lakan/handdukar och städ), LIFTKORT, GUIDNING OCH HELPENSION MED JÄTTEGOD MAT.

Vi har höga förväntningar på skidåkningen i Kittelfjäll och de uppfylls mer än väl - Det finns nog inget bättre i Skandinavien....eller nästa år ska vi testa Active Skis bussresa till Stranda i Norge.
Mvh
Helene, Matte, Sara och Rikard