Kittelfjäll recensioner (Sida 3)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Pascal Eisenring
Pascal Eisenring (Gäst)
2018-02-27
Äventyrliga och magiska backar.
Mycket Vackra vyer med härlig offpist och några fantastiska carvingbackar
quattro
2018-02-07
När det är snö i Kittelfjäll finns det inget bättre. Pudret kan ligga orört länge och det bjuds på raviner, grytor och magisk skogsåkning. För den vältränade kan även toppen nås.
Men om det är dåligt med snö är Kittelfjäll en av de sämsta skidorterna, omodern utan sittlift och dålig pistning.
Jag antar att CO2 utsläpp tar ut sin rätt, synd.

Linus
Linus (Gäst)
2017-12-18
Bra systemåkning med närhet till att tura.
Möjlighet till heli-lyft och cat-ski till överkomligt pris!

Sveriges Japan!?

Hubert Siwe
Hubert Siwe (Gäst)
2017-11-20
Sick, snön är magisk. Åk heliski, det är den bästa skidupplevelsen jag varit med om!

Magnus
Magnus (Gäst)
2014-12-29
Har gott om helger här varje säsong och står alltid beredd att sätta mig i bilen en helg efter snöfall (34 mil). Sveriges bästa skidort inom en vecka efter snöfall. Sveriges sämsta dito om det inte kommit snö på ett tag... Helt omöjligt att planera in ett besök i förväg och garantera en bra upplevelse. Vill man ha pistade backar och skistarklass på personalen bör man söka sig någon annanstans. Här är det vilda västern!

Freerider82
2014-02-03
Har varit fler gånger i Kittelfjäll än vad jag kan räkna (eller i alla fall orkar). Många gånger har jag varit där när Kittelfjäll visar sin sämsta sida, dåligt med snö, vindpinat, dålig personal och backar som förvandlats till puckelpister utan någon som helst tillstymmelse av försök från personalens sida att lösa det med pistmaskin. Men av någon anledning hittar jag alltid tillbaka till denna lilla by. Varför?

För när det finns snö så är Kittelfjäll helt jävla underbart. Efter snöfall börjar man att plöja ravinerna närmast liften och nationella backen för att sedan arbeta sig utåt i sida tills man betat av hela berget. Därefter knatar man uppför sadeln och läger spår ovan hela pistområdet för att några dagar senare åka catski eller heliski på platser som åkarna inte hittat sig till än. I Kittelfjäll kan man åka ospårad lössnö i 1 vecka (troligtvis mer) efter dumpet. Vid sidan om det så inbillar jag mig att människor som åker till Kittelfjäll gör det av en enda anledning: för att åka skidor/bräda. Av den anledningen är alla människor man träffar på inne på puben eller Kittelparken intressanta, vi har alla samma intresse. Stockholmare åker inte till Kittelfjäll för att supa, dom åker till Åre eller Sälen. Dom som åker till Kittelfjäll åker dit av en anledning och det gör även jag :)

Det som behövs är långsiktigt ägande av hotellet och liften, en ytterligare lift antingen upp på sadeln eller bortom Norgesvängen. I övrigt skall det inte växa ytterligare eller bli större än så :)

Först då blir betyget världsklass.

Skatebanana
Skatebanana (Gäst)
2011-05-25
Snacka om ett riktigt fjäll! Här hittar du raviner som naturliga halfpipes, hängdrivor,
dropp, lättillgängliga toppturer och annat gött. Då det är puder är det bästa
åkningen i Sverige. Sjukt hur många nedfarter man når på bara två liftar.. Och nu surras det
om att sadelliften är på gång med de nya investerarna. Hotellet behöver dock rustas upp en
del, men erbjuder ändå den där familjära känslan av att man kommit hem. Personalen var sjukt trevliga både på jobbet, i baren och i backen. Tack Kittelfjäll, vi ses igen!

Johan
Johan (Gäst)
2010-01-14
Sveriges bästa skidort helt klart om man gillar offpist, freestyle åkning (ej jibb). Åre, funäsdalen, hemavan, vemdalen trysil, hemsedal, you name it, ingen kommer i närheten av kittelfjälls offpiståkning! Har själv vart runt på alla skidorter i sverige, och de stora i norge, men kittelfjäll är de riktiga paradiset. Var där idag dan innan nyårsafton och det hade just dumpat ner 5dm färsk puder, jan expressen hade premiär och det var helt orört överallt! Jag kan lova att jag hade snö upp till brösten när jag åkte i konsumravinen! Plus en massa pillows och drops överallt! Sjukt skönt och dra en seg bakåtvolt utför en pillow med 4 meter drop och 50 cm djup puderlandning (försvann bokstavligt talat i snön). Utan tvekan den häftigaste upplevelsen jag haft så länge jag har åkt skidor (15 år) inte ens på de ställen jag varit i alperna har jag upplevt så underbar åkning som här i kittelfjäll! Ett minne för livet! Helt obeskrivligt underbart, mest snö i hela sverige just nu!
Sen har finns det sjuka ställen utan skog och en massa träd också, "stor och lillgrova" som är de största ravinerna jag upplevt på de svenska och norska skidorterna hade också delvis orörd 50 cm puder, vilket är helt obeskrivligt när man kommer i 50 knyck och kör i ravinen när snön bara åker upp i ansiktet så du knappt ser nått, underbart! Helikopterlyft finns också, har ej provat eftersom skidåkningen som man får ifrån liftarna är i världsklass!!! Hotellet, resturangerna, allt är toppen! Grym afterski med öl för 19 kr styck! Och här i kittel kan du pumpa puder ända i slutet på april!
Det är även snack om att bygga en sittlift upp på "sadeln" (en topp i kittelfjäll). När det blir av kan jag inte beskriva med ord vilken grym skidort detta blir!
Om du söker efter den verkliga offpiståkningen med snön upp till bröstet och pillows och drop överallt är Kittelfjäll det enda valet!!!

ekman0213
2010-01-13
Kittelfjäll är den bästa skidort jag varit på offpistbackarna är skitgrymma favoriten är ju så klart kolorado

Familjen Lars Gunnar
Familjen Lars Gunnar (Gäst)
2009-02-23
Vi (familj med 6 skid- och brädåkare) har varit på de flesta skidorterna i Sverige och Kittelfjäll slår alla!
Bra med varierad skidåkning. Två helikopterbolag som flyger! Ofta härlig pudersnö.
Bra med två matställen som man når via liftarna. Kittelparken - kul ställe och god mat. Hotellet - bra.
Bra med gourmetstället Granen. Underbar miljö, suverän mat och trevlig personal.
Bra med hästarna nere vid Kittelparken. Härligt och spännande för alla typer av ryttare. Fin ridmiljö och en flexibel guide
Kul att åka bandvagn (Kittelparken) ut och äta i naturen.
Bra längdskidspår som går både i skogen och nära Vojmån. Elupplyst.
Möjlighet till fiske och skoteråkning finns också.
Vi har åkt sovbuss upp, vi har flugit upp och vi har kört bil upp. Vi har bott i hotellets stugor och vi har bott på hotellet och vi har bott i Kittelparkens stugor (fina).
Sällan köer till liftarna.
Kan inte komma på något negativt med Kittelfjäll förutom att om man reser med Active Ski så är de dåliga på att informera om att det finns fler ställen än hotellet att äta mat på.