Kittelfjäll recensioner (Sida 3)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Matte_g
2018-03-13 (Ändrad: 2018-12-21)
Toppenåkning när det kommer mycket snö! Har haft upp till 80 cm kallt puder i Björnfällan (längst ut åkarens höger och skråa 5-10 min). Ganska få besökare som orkar dit med tanke på hur mycket lättillgänglig liftnära offpist det finns, så där ute kan man repa nya linjer hela dagen, ibland flera dagar. Skogen där har olika gleshet och olika lutningar och en del raviner. Grymt att spara till lite senare efter ett dump och köra de stora ravinerna och skogen i systemet först. Men det gäller att vara först i liften efter ett dump, då det bästa liftnära åks upp snabbt.

Topptur:
Norgesvängen (1 h med lift) + Borkafjället (4,5 h till/från vägen över sjön) är en finfin topptursdag på 5-6 h.
Sadeln (0,5-1 h) upp åkarens vänster från liften jan-express är också nice och lättillgänglig.

After skin:
Hotellet: Kort, men bra drag. Barn med hörselkåpor, (äldre) grabbgäng från Stockholm, jobbkonferensare från kusten och överpackade göteborgare som kör öppen säsong på det enda tjejgänget.
Värdshuset: Lugnare nivå, ofta med trubadurer. Barnfamiljer och topptursentusiaster. Riktigt soft och nice.

Käket:
Hotellet: Bra, medelpris, medel prisvärt.
Värdshuset: Finfint, medelpris, små portioner men lite mer satsigt än ovan och riktigt trevlig personal.
Skilodge: Bra, men ofta få rätter och lite upp i pris. Inget för vegetarianer.

Boende:
Hotellet: Finfint, fräscha rum, bra frukost, ok nivå prisvärt. Lite rörigt med allt folk som är överallt, trötta åkare med grejorna överallt, bölande ungar och stressade föräldrar, finns typ inte en lugn vrå. Personalens serviceanda är väl typiskt svensk.
Värdshuset: Fräscht för vandrarhemsnivå, trevlig personal, helt klart prisvärt.

Över lag finfint friåkningsberg med en del fina topptursrepor och en sån där sista utposten känsla!


N/A
2018-03-09
Himmelriktet när det precis dumpat. Vi var där v5 och vi var nästan själva i hela systemet i början på veckan. Dvs hotelliften då jan express var stängd mån-tors. Vi räknade på måndagen till 8 personer i systemet så vi hade magisk åkning. Kan tänka mig att så himmelskt det är när det snöat kan det vara lika helvetiskt om det inte snöat på länge. Här är det vilda västern och man pistar så sällan att när man väl ska upp med maskinen kör man fast den. Detta hände faktiskt under vår vecka där. Inte ens liftrännan var pistad upp till toppen när de väl öppnade jan express ändå är det bland den bättre åkning jag haft fast det beror ju på snöläget mer än skötsel av anläggningen. Extra + för boardie t-liften, byt ut alla till denna gudomliga uppfinning så kommer vi inte ens sakna sittliftar och kanske var det för att det var offseason men personalen på hotellet behöver en kurs i kundservice
Ps missa inte älgburgaren på värdshuset, den är awsome!

Pascal Eisenring
Pascal Eisenring (Gäst)
2018-02-27
Äventyrliga och magiska backar.
Mycket Vackra vyer med härlig offpist och några fantastiska carvingbackar
quattro
2018-02-07
När det är snö i Kittelfjäll finns det inget bättre. Pudret kan ligga orört länge och det bjuds på raviner, grytor och magisk skogsåkning. För den vältränade kan även toppen nås.
Men om det är dåligt med snö är Kittelfjäll en av de sämsta skidorterna, omodern utan sittlift och dålig pistning.
Jag antar att CO2 utsläpp tar ut sin rätt, synd.

Linus
Linus (Gäst)
2017-12-18
Bra systemåkning med närhet till att tura.
Möjlighet till heli-lyft och cat-ski till överkomligt pris!

Sveriges Japan!?

Hubert Siwe
Hubert Siwe (Gäst)
2017-11-20
Sick, snön är magisk. Åk heliski, det är den bästa skidupplevelsen jag varit med om!

Magnus
Magnus (Gäst)
2014-12-29
Har gott om helger här varje säsong och står alltid beredd att sätta mig i bilen en helg efter snöfall (34 mil). Sveriges bästa skidort inom en vecka efter snöfall. Sveriges sämsta dito om det inte kommit snö på ett tag... Helt omöjligt att planera in ett besök i förväg och garantera en bra upplevelse. Vill man ha pistade backar och skistarklass på personalen bör man söka sig någon annanstans. Här är det vilda västern!

Freerider82
2014-02-03
Har varit fler gånger i Kittelfjäll än vad jag kan räkna (eller i alla fall orkar). Många gånger har jag varit där när Kittelfjäll visar sin sämsta sida, dåligt med snö, vindpinat, dålig personal och backar som förvandlats till puckelpister utan någon som helst tillstymmelse av försök från personalens sida att lösa det med pistmaskin. Men av någon anledning hittar jag alltid tillbaka till denna lilla by. Varför?

För när det finns snö så är Kittelfjäll helt jävla underbart. Efter snöfall börjar man att plöja ravinerna närmast liften och nationella backen för att sedan arbeta sig utåt i sida tills man betat av hela berget. Därefter knatar man uppför sadeln och läger spår ovan hela pistområdet för att några dagar senare åka catski eller heliski på platser som åkarna inte hittat sig till än. I Kittelfjäll kan man åka ospårad lössnö i 1 vecka (troligtvis mer) efter dumpet. Vid sidan om det så inbillar jag mig att människor som åker till Kittelfjäll gör det av en enda anledning: för att åka skidor/bräda. Av den anledningen är alla människor man träffar på inne på puben eller Kittelparken intressanta, vi har alla samma intresse. Stockholmare åker inte till Kittelfjäll för att supa, dom åker till Åre eller Sälen. Dom som åker till Kittelfjäll åker dit av en anledning och det gör även jag :)

Det som behövs är långsiktigt ägande av hotellet och liften, en ytterligare lift antingen upp på sadeln eller bortom Norgesvängen. I övrigt skall det inte växa ytterligare eller bli större än så :)

Först då blir betyget världsklass.

Skatebanana
Skatebanana (Gäst)
2011-05-25
Snacka om ett riktigt fjäll! Här hittar du raviner som naturliga halfpipes, hängdrivor,
dropp, lättillgängliga toppturer och annat gött. Då det är puder är det bästa
åkningen i Sverige. Sjukt hur många nedfarter man når på bara två liftar.. Och nu surras det
om att sadelliften är på gång med de nya investerarna. Hotellet behöver dock rustas upp en
del, men erbjuder ändå den där familjära känslan av att man kommit hem. Personalen var sjukt trevliga både på jobbet, i baren och i backen. Tack Kittelfjäll, vi ses igen!

Johan
Johan (Gäst)
2010-01-14
Sveriges bästa skidort helt klart om man gillar offpist, freestyle åkning (ej jibb). Åre, funäsdalen, hemavan, vemdalen trysil, hemsedal, you name it, ingen kommer i närheten av kittelfjälls offpiståkning! Har själv vart runt på alla skidorter i sverige, och de stora i norge, men kittelfjäll är de riktiga paradiset. Var där idag dan innan nyårsafton och det hade just dumpat ner 5dm färsk puder, jan expressen hade premiär och det var helt orört överallt! Jag kan lova att jag hade snö upp till brösten när jag åkte i konsumravinen! Plus en massa pillows och drops överallt! Sjukt skönt och dra en seg bakåtvolt utför en pillow med 4 meter drop och 50 cm djup puderlandning (försvann bokstavligt talat i snön). Utan tvekan den häftigaste upplevelsen jag haft så länge jag har åkt skidor (15 år) inte ens på de ställen jag varit i alperna har jag upplevt så underbar åkning som här i kittelfjäll! Ett minne för livet! Helt obeskrivligt underbart, mest snö i hela sverige just nu!
Sen har finns det sjuka ställen utan skog och en massa träd också, "stor och lillgrova" som är de största ravinerna jag upplevt på de svenska och norska skidorterna hade också delvis orörd 50 cm puder, vilket är helt obeskrivligt när man kommer i 50 knyck och kör i ravinen när snön bara åker upp i ansiktet så du knappt ser nått, underbart! Helikopterlyft finns också, har ej provat eftersom skidåkningen som man får ifrån liftarna är i världsklass!!! Hotellet, resturangerna, allt är toppen! Grym afterski med öl för 19 kr styck! Och här i kittel kan du pumpa puder ända i slutet på april!
Det är även snack om att bygga en sittlift upp på "sadeln" (en topp i kittelfjäll). När det blir av kan jag inte beskriva med ord vilken grym skidort detta blir!
Om du söker efter den verkliga offpiståkningen med snön upp till bröstet och pillows och drop överallt är Kittelfjäll det enda valet!!!