Recensioner om Kittelfjäll

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Christer
Christer (Gäst)
2005-02-10
Kittel
Kittel har allt man behöver. Transport upp och kvalitè ner och en säng å sova i. Vad mer kan man begära. Är där årligen och njuter av den djupa snön och all underbar skog.
Tack att ni finns så man får lite riktig skidåkning imellanåt fritt från de dryga stockholmarna.
/En årebo

Nordgren
2005-02-10
Är man ute efter snowboardland, stor variation på krogar med dryga stockholmare som inte vet vad en skida är men ändå går på afterski samt välpistade gröna backar att åka pulka i så har man kommit fel (pröva sälen istället).

Men är man däremot en man med hårig bringa eller en stenhård alpintjej som älskar offpiståkning och att vandra på fjället med brädan/skidorna på ryggen så har man kommit till paradiset!

Kittelfäll är ett av Sveriges bästa offpistställe men helt underbar ravinåkning och gemytlig atmosfär. Det är ett rätt litet ställe med bra och personligt festande och gemensamma bastukvällar där man lär sig känna härliga personligheter från sveriges alla hörn, alla med gemenskapen att de älskar lössnö. "Vildmarksbadtunnorna" är härliga att avnjuta sent den kalla vinterkvällen iklädd ändast en mössa och en valfri öl i handen.

Det som är lite dåligt med Kittel är ju liftarna. Vid för mycket vind stannar de dem och de går ganska sakta.

Kittelfjäll är ett ställe som jag har besökt flera gångenr och kommer definitivt att komma tillbaks till, ett av de absoluta favoriterna i norden!

Phille
2005-01-03
Underbart! Ända sedan jag satte mig i bilen för att åka hem har jag längtat tillbaka!
Offpisten är underbar och backarna är sköna. Det kan dock bli lite jobbigt med snowboard då det ofta blir långa transportsträckor efter offpist-åken, men det är värt mödan.
Trots att det bara finns två släpliftar så är åkningen super, men skulle man tröttna finns det alltd CatSki (som jag inte testat) då man får åka pistmaskin upp på topparna runt Kittelfjäll. En annan sak man kan göra som jag rekomenderar är att åka på snöskotersaffari. Man får åka en sträcka runt fjället mitemot Kittelfjäll över sjöar, genom skog och över fjäll, riktigt häftigt!

gath
2004-08-23
Angående liften till sadeln sägs att dom vill bygga den nästan nerifrån vägen strax ovanför konsum. på detta vis så får man både sadeln å konsumravinen.
när denna lift börjar byggas är inte klart. de har inte tillräckligt mycket pengar än.
kittelfjäll köpte nyligen upp värdshuset på norrbyskär strax söder om Umeå samt ska de börja med räkbåt i umeå. allt för att få ihop mera pengar till liften. (får vi hoppas iaf). åk lite räkbåt å sponsra kittelfäll. ;)

Anledningen till att de inte har haft hopp uppbyggda är att de tar så lång tid för att få folk till sjukhuset om dom skadar sig på hoppen. nu kan man ju tycka att de e lika lätt att mosa skallen mot ett träd i 80 pinn... iaf så byggde vi ett par bigjumps där iår, hela 2 stycken, inte så stora å ganska sunkiga men ändå, samt två rails. de går åt rätt väg iaf. ska försöka få dom att bygga upp lite mer hopp i år. men drar man iväg ett gäng på fjället med spade å salt finns de desto roligare ställen att bygga hopp på.

Måste passa på att rekommendera kittelfäll oxå. heli åkningen samt catskiing där är underbart. har jobbat denna säsongen där å kan inte riktigt hålla med andra som snackar skit om stället. antingen är de för att de har höjt åldersgränsen på de som jobbar där till 20 (var nån 19 åring i år) eller är de helt enkelt för att jag bara älskar skidåkningen där. Kunde åka nästan varje dag då jag oftast var ledig mitt på dan å jag tröttnade inte alls. tvärtom längtar jag tillbaka, så drar dit denna säsong med.

greggan
2004-04-14
Kanonställe och nu ryktas det om ytterligare en ny lift upp till sadeln!!!
Någon som vet hur sträckningen för den liften kommer att se ut?
Om någon vet så hjälp oss med en skiss på en pistkarta innan vi spricker av nyfikenhet :0)

Phille
2004-02-29
Kittelfjäll är hur bra som hellst om man gillar lite extremare åkning, det måste dock finnas ordentligt med snö och även om snön finns får man räkna med repiga belägg då dom flesta backar alldrig pistas och berget därför tittar fram efter ett tag.
När jag var där snöade det oavbrutet i 4 dagar, så det blev mycket puder. Åkningen i pisterna var mycket bra, men mit bästa åk var dock uppifrån sadeln. För att komma dit går man åt höger direkt när man komit upp med nya liften. Sadeln kommer ganska snart till vänster. Det tar ungefär 45min att ta sig upp.

Det enda jag har att klaga på var stugan vi hyrde. Det var mycket som saknades av köksutrustning, soffan var trasig, sladden till tvn var för kort, två element var trasiga, inget torkskåp m.m., det var dock inte meningen att någon skulle flytta in i den stugan den kvällen (på grund av att nyckeln till stugan vi skulle hafft var på vift), så dom kanske skulle sett till att allt fanns om dom varit förberedda.
Det går att få tag i mycket bättre stugor en bit från backen för halva priset.

Jag vill också passa på å rekomendera Kittelparken. Det är en mycket trevlig restaurang som även anordnar skoterturer, westernridning m.m.

Sammanlagt ger jag:

6/5 poäng till åkningen
2/5 poäng till boendet

Fippe
2003-10-23
Grymt ställe när snö gudarna har vaknat på rätt sida.
Nån nämnde nått om en pipe tidigare, hade dem inte en tidigare som har försvunnit. Nån som vet varför.

Iron_Patrik
2003-09-28
Kittelfjäll är ett antingen eller ställe. Det kan vara riktigt dåligt där om det inte har snöat på länge (som ifjol) men om det har snöat så är det nog ett av dom bästa ställena i Sverige, iallafall om man är ute efter bra offpiståkning. Typ 80-90 procent av alla backar är opistade och dom har även billig heliski.
Det enda dåliga jag kan komma på med Kittelfjäll är att dom vägrar bygga hopp och om man bygger ett hopp vid sidan av en pistad backe så pistar dom ner det direkt.
Det är synd för med en bra snowpark och kanske en pipe skulle dom locka ännu fler gäster och det skulle finnas rolig åkning även när offpisten har blivit till is.

Crossmax
2003-08-01
Här finns det chans att få uppleva en av Sveriges bästa offpist åkning, när väder gudarna är med dig! Här finns lite små men dock inbjudande raviner, som får det att suga lite i skidtarmen. Nått litet dropp och man är med i matchen på en gång. Backarna är väll OK, har en tendens att bli lite puckliga så att det är kanske inte något att rekommendera för nybörjare. Nya liften är ett lyft för den lilla skidorten, men kom inte hit med förhoppningar om att hitta den perfekta skidmetropolen, om du nu söker party & inneställen. För Kittelfjäll är en rå barkad skidupplevelse. Norrlands Guld!

0emelie0
2003-05-03
Hej!
Jag har varit i Kittel många gånger och ni som klagar på snön får nog tänka om, för såvida jag vet är det väderguden som bestämmer det och inte berget. Här finns fantastiska förrutsättningar till underbar åkning, vare sig du som jag älskar att åka offpist eller om du vill bränna ner för Nationella. Att stället skulle vara oorganiserat? Vad spelar det för roll när man ska åka? Det är ju föresten det som gör stället som bra, för det borde heta, Kittelfjäll - om du vill vara dig själv för en stund.
MVH // Emelie