Kittelfjäll recensioner (Sida 5)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Magnus-o-Leopold
2007-05-31
Kittelfjäll-En prisvärd klassiker

Bokade resan och därefter gick jag in här och läste rescensionerna.
Var nästan beredd på att få stryk i receptionen vid ankomst och matförgiftad per omgående, för att därefter bryta benen i någon form av isfall med beteckningen pist....
Men som gammal reseledare i alperna på 80-talet så visste jag att det mesta går att uthärda.

Med dessa minst sagt lågt ställda förhoppningar, anlände jag och min son 5 år v 15.
Hade bokat flygpaket från Stockholm med 3 skiddagar och 4 övernattningar.

Skidåkningen:
3 Skiddagar fördelat på 1 sol, 1 molning, 1snöig blåsig.
Visst finns det inte så mycket för dem minsta men å andra sidan räcker barnbacken bra när man är 5.
Man behöver inte gå till barnbacken det är bara att ta ankarliften till 1:a stoppet .
För den som inte vill åka på salsgolv är det skidåkningen rolig och varierad.
För mig som gubbe var det lite kul med ravinerna ,fick t.o.m lite lössnö i i björkskogen en dag vilket är bonus!
Guld med den geuina toppstugan som även var öppen när det blåste stromvindar.

Hotellet:
Trevlig personal, bra mat och skön avspänd atmosfär.
Visst är det slitet och rummen små, men det är trevlig och prisvärt!

Vädret:
Som sagt, svenskt väder i de svenska fjällen är vad man får räkna med.
Vill man ha något annat, ska man inte åka hit.....

X-tra plus i kanten:
Personalen och Kittel-guiderna(anordnar skidskola mm).


Allmänt omdöme:
Klassisk svensk skidortskänsla.
Stället är klockrent, varit sugen att åka hit i 25 år och måste säga att jag är mer än nöjd.
Härlig genuin fjällmiljö, lite som Riksgränsen fast bra på sitt eget sätt.
Visst är rummen och hotellet inte exklusivt i sina detaljer men då finns det ju andra alternativ för den som söker detta.
Men till det pris man upplåter kost och logi är formeln mycket prisvärd.
Den gnällige resenären som alltid vill ha mer än han betala för, blir förstås inte nöjd.
Men å andra sidan, -det bli han ju aldrig i alla fall :-)

henrikmjoberg
2007-05-30
Kanske har årets snö givit de bästa förutsättningarna på fyrtio år enligt de som varit med. Från de två liftarna når man varierad och utmanande åkning. Även efter en halvdags åkning efter nyfallen snö finner man egna nya löpor ner genom bäckraviner och gles björkskog. Efter snöfall på några decimeter över natten erbjuder fjället Sveriges bästa åkning, även om fallhöjden inte imponerar.

Fjällen i den närmaste omgivningen, däribland Risfjällen och Borka kan nämnas erbjuder stora och goda möjligheter till offpiståkning med helikopterlyft.

Hotell Kittelfjäll hyser mycket enkelt boende i kombination med god mat till förhållandevis låga priser.

PO_ljung
2007-05-30
Nja,

Efter 4 dagar i Kittelfjäll har jag konstaterat några bra och dåliga punkter utifrån mina upplevelser V9 2007. (Första gången jag var där)
Personligen är anläggningen för liten och beskrivningen i marknadsföringen är alldeles för uppblåst det finns inga pister att köra fullt och den berömda offpisten är minimal om du inte gillar att brottas med fjällbjörkar.
Nu över till min plus och minus lista Vi börjar negativt:
- Uppblåst marknadsföring anläggningen är en besvikelse för mig
- Kittelguiderna, rörigt och dålig ordning lyckades svamla till det så jag missade heliski, riktigt surt.
- Liftarna håller uselt skick och stannar alldeles för ofta.
- Jag är inte så noga med helt och rent men snygga till gemensamhets rummen så det inte luktar sunk och avlopp!
- Kaos i matsalen
- Allmänt noll koll hos personalen
- Saknas madrasser framför rör som sticker upp här och där, riktigt farligt.

Plus sidan då
+ Maten var kanon denna vecka och man äter hur mycket man vill!
+ Pisterna höll bra kvalitet
+ Priset, 1800 spänn, rum, mat, liftkort i 5 dagar, ruskigt bra pris.
+ Heliskiin var tydligen bra för dom som fick åka.
+ Avslappnad stämning hos personalen (lite för mycket se ovan) och gästerna
+ Köer finns inte (Bara när liften stannat)

Det fina är att det går att göra stället till en riktigt bra anläggning. Kom igen lite ordning och reda skadar inte, fixa till liftarna, gör tydliga anslag om vad som gäller (Kittelguiderna) och ta bort eller släng dit en skyddsmatta som täcker alla rör som sticker upp. Styr upp ordningen i matsalen så att det flyter på lite smidigare.

Mike
Mike (Gäst)
2007-05-21
Var i Kittelfjäll Vecka 2 2007. Hade 40cm nysnö. Kittelfjäll förvandlas då till en fantastik lekplats. Raviner, dropp, vandring, kalfjäll, gles skog helekoppterlyft. Allt finns för den avancerade åkaren. Det var bara krafterna som satte stopp under 3 dagars underbar skidåkning.

Det var lite folk aldrig mer än 10 personer före i liftkön.

Tack kittelfjäll. // M

"aldrig mer" (Gäst)
2007-05-21
Skidupplevelse: OK
Resa och logi: STORT FIASKO!!
Vi hoppades på att ha en lugn skön skiweekend (och valde inte att åka till Sälen) men jag kommer inte ihåg när jag sist har varit så här trött och irriterad efter en skidresa. Skidåkningen som sagt var ok - tyckte både jag som är en medelgodåkare och min kille som är betydligt mycket duktigare. HELISKIING är stort plus! Även maten på hotellet var god.

MEN åk inte med ActiveS!! Vi tyckte resan upp och ner med sovbussarna var väldigt obekväm överlag.MEN DET VÄRSTA VAR ATT VI FICK BO MED EN J...A SKOLKLASS!! Det var ett himla liv på kvällarna när fjortisarna spelade poker i köket och skrek och festade på nätterna. Vi klagade flera gånger men inte en enda gång såg vi en ansvarig vuxen där. Boendet var väldigt dåligt organiserat och ansvaret ligger hos Active eftersom de skickar ut bara en namnlista till hotellet som sen delar ut nycklarna. Vi kommer aldrig mer att åka med dem! Det känns att det enda dem bryr sig om är att tjäna pengar - INTE att ge folk sköna skidupplevelser!

Börje
Börje (Gäst)
2007-03-07
Offpist+nysnö+ vuxen erfaren offpiståkare= kanon !
Barnfamilj + hårt/isigt = katastrof !
Ganska god mat på hotellet. Hotellet dock extremt slitet och nästan snuskigt när det gäller städ och allmän standard. Inte ens soporna på vårt rum tömdes på en vecka när vi var där, nu v 1 = ingen städning över huvudtaget ! Dock billigt med helpension, 1800pp/5d, inkl liftkort och käk.

För yngre barn/nybörjare är stället helkasst. Klättring 30 höjdmeter(200 m fågelvägen) från hotellet med trilskande ungar + utrustning till barnbacken. Alternativt avskräckande "katapultknapplift" + skrååkning(jag vet, jag är bekväm...)För brant barnbacke utan vettigt uppfång(om man undantar hus/parkering 150 branta meter ner i backen) = skenande ungar är dödens. + att barnbacken omges runtom av livsfarliga branta bäckraviner. Är ni less på kidsen är valet enkelt - åk hit.

Om ni är vuxna duktiga åkare, älskar varierad offpst, tighta raviner, har bra lokalsinne(inga pister är markerade annat än ytterst rudimentärt) och har tur med att det fallit > 20 cm nysnö igår(vilket är sällan här) är åkningen dock svårslagen. Är ni carvare som gillar välpstade långa, snabba repor = undvik. Barnfamiljer med barn under 6 år = undvik definitivt. Viss charm med det sunkiga hotellet(om man kan leva med snusket) dock som vinner på ett någorlunda anständigt kök - (heja kökspersonalen !) Hög andel av personal på hotellet i övrigt verkar betrakta gästerna som ett onödigt ont i väntan på egen åkning/festande. Ställe med potential som dock ej förvaltas fullt ut.

WilliamMarcusson
2007-01-04
Jag har varit i Kittelfjäll hur mågna gånger som helst, med lite snö och med mycket snö. När det ligger en meter puder så är Kittälfjäll en av sverges bästa offpist och heliski orter. När det ligger lite snö så är det inte lika kul för då finns det knappt några bra pister eller park att åka i.
Jag skulle rekomendera att kolla hur mycket snö det är några dagar föra ni sticker dit!

figge
figge (Gäst)
2006-04-15
Hem i morse från Kittel med Aktivitetsfixarna, hade det ruskigt bra. Lite dåligt med snö i pisterna, men det hade samlats bra i ravinerna och skogen. Gjorde tvåtoppslyft till Borka och Dauna med Kallaxflyg, hade ruskigt bra åk med mycket kallsnö. Otroligt lite folk, med tanke på att det fortfarande var sportlovsvecka...

Kan inte för mitt liv begripa vad folk haft för problem med maten, hade underbar frukost/lunch/middag varje dag. Riktigt riktigt bra mat. Suverän service i receptionen, trevliga guider som visade runt all tänkbar offpiståkning som man aldrig skulle hitta annars... inget att klaga på. Personlig känsla, man kände igen snudd på alla på hotellet vid hemresan.

Snackade med Carl-Johan eller vad han heter som startade stället på 70-talet, de ska ha nya liften till sadeln klar tidigast nästa säsong, senaste nästnästa säsong...

gustav_hernebrant
2006-02-24
Tråkigt att läsa att kittel har fått så dåligt omdöme av några, eftersom att det ligger mig varmt om hjärtat. "mycket skrååkning och man inte vill gå", det är liksom det som är lite av grejen med kittel, att man går på tur hela tiden. Och att komma över toppen vid norgesvängen och stå där ett tag och svettas och se ut över bergstopparna ända över norska gränsen, att åka skoter tur och fiska i en sjö, eller göra en dagstur upp på daunan och sedan komma tillbaka för en öl i solen på altanen, det är sådant som gör kittel. Men det är klart att vill du åka upp och ner i bra liftar och nerför välpreparerade pister, så är inte kittel stället för dig. Prova Sälen istället i så fall.

/Elsa

Gäst
Gäst (Gäst)
2006-02-19
Kittelfjäll är ett underbart skidberg som tyvärr lider av sitt geografiska läge. Det snöar sällan här och snörapporterna härifrån stämmer ALDRIG. Varför tror ni alltid frågan om det finns någon snö i Kittelfjäll dyker upp på forumet varje vinter? Men när lågtrycken kommer från öster så kan det bli rejäla dump. Det är då man skall åka hit för att åka en av Sveriges roligast lift offpist. Veckorna efter snöfallen så måste man gilla pucklar eller gå på topptur för att uppskatta stället för man ledsnar fort på de få pisterna. Fjället har en ganska moderat lutning och man behöver inte oroasig för att det skulle vara för brant eller radikalt. Om man vill ha brant åkning då får man traska själv och det kan jag rekommendera. Ett tips är att det alltid är mer snö i ytterområdena till brädåkarnas förtret.