Recensioner om Kittelfjäll

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
jag_martina
2002-04-11
Kittelfjäll.....Skitkul ställe med sjysst åkning. Man kan åka nästan varsomhelst. Mycket offpist (när det finns snö alltså) och ur coola helikopterlyft. Det finns heller inte bara skidåkning utan massor av annat att göra. Ett litet tips för resan upp om man bor i stockholm: ta sovbuss
/Martina

Toeloop
2002-02-24
Jag gillar Kittel, om än jag kan hålla med om att det råder vissa tveksamheter när det gäller personalens syn på sitt arbete kontra sin fritid. Att liftarna tycks leva sitt eget liv och fungerar lite som de själva har lust är också en nackdel.

Det goda överväger dock. Bra boende, bra mat och bra åkning. Man kan inte kräva så mycket mer av ett svenskt fjäll och man får som bekant vad man betalar för.

TStyle
2002-02-11
Hmm... Trevlig personal?
Har då iaf jag ALDRIG upplevt. När vi väl kom fram så tog det iaf 30min. innan tjejen i receptionen hade lyckats ta betalt av 5 personer (Det är svårt att tala i telefon och ta betalt samtidigt). Att sedan "skidskollärarna" sedan sitter och skryter om att det varit FÖRST ut i ALLA rännor ingjuter inte en seriös känsla.

Liften är precis som många anser skandal! Att sen personalen inte verka ha en susning om varför det står still frusterar ju ännu mer.

Åkningen är tyvärr ganska kort och inte speciellt ihållande brant, egentligen inte brant alls. Men det beror lite på vad man har för referensramar.

Lite krångligt att ta sig till Kittel är på både gott och ont.

Dock är det vacker natur och väldigt billigt. Så prisvärt är det helt klart.

Vill man dricka öl och ha roligt kanske man skall snegla på Sunwing Åre eller varför inte ännu hellre Ibiza.

/T-Style

LULL
LULL (Gäst)
2001-09-12
kittelfjäll är em fin fin backe lagom stor trevlig personal mm
ett tips åk till kittelfjäll!

Robert
Robert (Gäst)
2001-03-20
Gillar att man kan åka i princip var som helst. Vill man åka offpist finns alltid möjligheter. Senast var det 3 dec puder helt underbart. Roligast från liften är ravinerna.
Ett tips är att försöka ta er till Risfjället. Enklast är om man bokar heliski och frågar snällt om att få ta sig dit. Risfjäll har oändliga vidder med underbar 40 grader orörd snö. Borkafjället ter sig tråkig i jämförelse.
I övrigt så har nog Kittelfjäll den trevligaste personalen i fjällvärlden.

Johan Andersson
Johan Andersson (Gäst)
2001-03-02
Kittelfjäll är inte så stort men varför ska det vara det. Man kanske tröttnar efter en vecka, tre-fyra dagar är perfekt. Backarna har karaktär (visserligen så finns det inga riktiga backar men ändå).
Men liften är inget att klaga över det är bara det att det går fortare att gå på händer backlänges uppför backen än att ta liften och att den stannar minst en gång per varv pga en liftjojjo som alltid fastnar i säkerhetssnöret.
Testa att droppa från storgrova, då går det fort när man landar.

Jonatan o Emelie
Jonatan o Emelie (Gäst)
2001-01-31
trevligt ställe med bra pister!
bra hotell med pool. Det är lite synd att det finns så några backar.Det går ett ryckte om att det kommer en ny lift också. Det är bra med många svarta!
av:två skidnördar!

Tomas G
Tomas G (Gäst)
2001-01-12
Sveriges bästa åkning - omväxlande och framförallt så är 90% av åkningen i opistad terräng. Nattlivet är obefintligt men det gör absolut ingenting, tvärt om är man bara piggare inför nästa dags åkning..

tomas
tomas (Gäst)
2000-12-01
de får en ny lift efter denna säsong...

Fredrik Nordsvahn
Fredrik Nordsvahn (Gäst)
2000-02-15
Kittelfjäll rockar fett !
Var där första gången -88 blev frälst med en gång. Instämmer dom tidigare inläggen att flaskhalsen i Kittel är liften (nu blir inte Uffe glad).
Jag såg den första ritningen på en till lift upp mot sadeln till i slutet av 80 talet, skulle den bli till så kommer Kittel att bli bäst så vi får hoppas på att PB kan skrapa fram dom pengar som behövs för att skapa Sveriges BÄSTA skidort med den trevligaste icke hypade personal.

// Syns snart igen !