Kittelfjäll recensioner (Sida 7)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
greggan
2004-04-14
Kanonställe och nu ryktas det om ytterligare en ny lift upp till sadeln!!!
Någon som vet hur sträckningen för den liften kommer att se ut?
Om någon vet så hjälp oss med en skiss på en pistkarta innan vi spricker av nyfikenhet :0)

Phille
2004-02-29
Kittelfjäll är hur bra som hellst om man gillar lite extremare åkning, det måste dock finnas ordentligt med snö och även om snön finns får man räkna med repiga belägg då dom flesta backar alldrig pistas och berget därför tittar fram efter ett tag.
När jag var där snöade det oavbrutet i 4 dagar, så det blev mycket puder. Åkningen i pisterna var mycket bra, men mit bästa åk var dock uppifrån sadeln. För att komma dit går man åt höger direkt när man komit upp med nya liften. Sadeln kommer ganska snart till vänster. Det tar ungefär 45min att ta sig upp.

Det enda jag har att klaga på var stugan vi hyrde. Det var mycket som saknades av köksutrustning, soffan var trasig, sladden till tvn var för kort, två element var trasiga, inget torkskåp m.m., det var dock inte meningen att någon skulle flytta in i den stugan den kvällen (på grund av att nyckeln till stugan vi skulle hafft var på vift), så dom kanske skulle sett till att allt fanns om dom varit förberedda.
Det går att få tag i mycket bättre stugor en bit från backen för halva priset.

Jag vill också passa på å rekomendera Kittelparken. Det är en mycket trevlig restaurang som även anordnar skoterturer, westernridning m.m.

Sammanlagt ger jag:

6/5 poäng till åkningen
2/5 poäng till boendet

Fippe
2003-10-23
Grymt ställe när snö gudarna har vaknat på rätt sida.
Nån nämnde nått om en pipe tidigare, hade dem inte en tidigare som har försvunnit. Nån som vet varför.

Iron_Patrik
2003-09-28
Kittelfjäll är ett antingen eller ställe. Det kan vara riktigt dåligt där om det inte har snöat på länge (som ifjol) men om det har snöat så är det nog ett av dom bästa ställena i Sverige, iallafall om man är ute efter bra offpiståkning. Typ 80-90 procent av alla backar är opistade och dom har även billig heliski.
Det enda dåliga jag kan komma på med Kittelfjäll är att dom vägrar bygga hopp och om man bygger ett hopp vid sidan av en pistad backe så pistar dom ner det direkt.
Det är synd för med en bra snowpark och kanske en pipe skulle dom locka ännu fler gäster och det skulle finnas rolig åkning även när offpisten har blivit till is.

Crossmax
2003-08-01
Här finns det chans att få uppleva en av Sveriges bästa offpist åkning, när väder gudarna är med dig! Här finns lite små men dock inbjudande raviner, som får det att suga lite i skidtarmen. Nått litet dropp och man är med i matchen på en gång. Backarna är väll OK, har en tendens att bli lite puckliga så att det är kanske inte något att rekommendera för nybörjare. Nya liften är ett lyft för den lilla skidorten, men kom inte hit med förhoppningar om att hitta den perfekta skidmetropolen, om du nu söker party & inneställen. För Kittelfjäll är en rå barkad skidupplevelse. Norrlands Guld!

0emelie0
2003-05-03
Hej!
Jag har varit i Kittel många gånger och ni som klagar på snön får nog tänka om, för såvida jag vet är det väderguden som bestämmer det och inte berget. Här finns fantastiska förrutsättningar till underbar åkning, vare sig du som jag älskar att åka offpist eller om du vill bränna ner för Nationella. Att stället skulle vara oorganiserat? Vad spelar det för roll när man ska åka? Det är ju föresten det som gör stället som bra, för det borde heta, Kittelfjäll - om du vill vara dig själv för en stund.
MVH // Emelie

Ida_Lindgren
2003-04-22
Bra backe för offpiståkning. Det finns pister med men de är oftast lite puckliga, så nybörjare har inte så mycket att välja på. BE's löpa är en härlig backe som ingen bör missa. Bara lite jobbigt att det är en lång transport i slutat.

Styggingen
2003-04-22
Ett ställe som under perioder då det finns någon snö skulle vara väldigt skoj. När jag var där blev jag dock besviken på hur extremt lite snö det var.
Det blev bara åkning på skare vilket i längden är väldigt tråkigt. Stället är också väldigt dåligt organiserat. Liftens hastighet höjs och sänks lite då och då. Men jag kan som tröst tänka mig att det efter ett snöfall skulle vara btydligt roligare. I princip alla pister är ju trots allt svarta.

Angeliqa_Persson
2003-03-05
har aldrig varit med om en så o organiserad ledning!! om du vill ta chansen att sova på ett konferans golv visst..men frågan är vad brand inspektionen skulle säga... fjällen är helt underbara kan inte säga annat men nu börjar det bli ett komersiellt jiippooo... där 17-20 åringar uttnjyttas till 1000..billlig arbetskraft..typ grattis...sen blir man lovad att va ledig en dag lagom till att den dagenn börjar närma sig så är det schema byte--så var man inte ledig då heller..MAN SKA INTE ÅKA TILL KITTEL Å BUMA OM MAN VILL ÅKA SKIDOR..PB är usel på att hålla löften. tips skriv ned avtalet..

Peter_Sundgren
2003-02-21
Nya liften är ett lyft. Nya härliga områden i gles och tät björkskog ovanför Konsum är tillgängliga tack vare den nya liften. Kittelfjäll i övrigt är ett kanonställe som har allt i ett. Svart skidåkning, bra afterski, okey boende och god mat utan behov av transport mellan faciliteterna.