Kittelfjäll recensioner (Sida 9)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Robert
Robert (Gäst)
2001-03-20
Gillar att man kan åka i princip var som helst. Vill man åka offpist finns alltid möjligheter. Senast var det 3 dec puder helt underbart. Roligast från liften är ravinerna.
Ett tips är att försöka ta er till Risfjället. Enklast är om man bokar heliski och frågar snällt om att få ta sig dit. Risfjäll har oändliga vidder med underbar 40 grader orörd snö. Borkafjället ter sig tråkig i jämförelse.
I övrigt så har nog Kittelfjäll den trevligaste personalen i fjällvärlden.

Johan Andersson
Johan Andersson (Gäst)
2001-03-02
Kittelfjäll är inte så stort men varför ska det vara det. Man kanske tröttnar efter en vecka, tre-fyra dagar är perfekt. Backarna har karaktär (visserligen så finns det inga riktiga backar men ändå).
Men liften är inget att klaga över det är bara det att det går fortare att gå på händer backlänges uppför backen än att ta liften och att den stannar minst en gång per varv pga en liftjojjo som alltid fastnar i säkerhetssnöret.
Testa att droppa från storgrova, då går det fort när man landar.

Jonatan o Emelie
Jonatan o Emelie (Gäst)
2001-01-31
trevligt ställe med bra pister!
bra hotell med pool. Det är lite synd att det finns så några backar.Det går ett ryckte om att det kommer en ny lift också. Det är bra med många svarta!
av:två skidnördar!

Tomas G
Tomas G (Gäst)
2001-01-12
Sveriges bästa åkning - omväxlande och framförallt så är 90% av åkningen i opistad terräng. Nattlivet är obefintligt men det gör absolut ingenting, tvärt om är man bara piggare inför nästa dags åkning..

tomas
tomas (Gäst)
2000-12-01
de får en ny lift efter denna säsong...

Fredrik Nordsvahn
Fredrik Nordsvahn (Gäst)
2000-02-15
Kittelfjäll rockar fett !
Var där första gången -88 blev frälst med en gång. Instämmer dom tidigare inläggen att flaskhalsen i Kittel är liften (nu blir inte Uffe glad).
Jag såg den första ritningen på en till lift upp mot sadeln till i slutet av 80 talet, skulle den bli till så kommer Kittel att bli bäst så vi får hoppas på att PB kan skrapa fram dom pengar som behövs för att skapa Sveriges BÄSTA skidort med den trevligaste icke hypade personal.

// Syns snart igen !

Tomas
Tomas (Gäst)
2000-02-14
Kittelfjäll är guld. Var där v9 förra året. Snöade varje natt... Mot slutet av veckan hade vi över 150 cm.
I en för övrigt exalterande terräng. Vad mer kan man begära?
Så så kan det va
Men du, åk inte dit. Ju mindre folk, desto mer puder får man för sej själv

Ingrid Nilsson
Ingrid Nilsson (Gäst)
2000-02-14
Vad kan man säga? Kittelfjäll är verkligen stället alla pratar om. Det är rätt ställe för dig som vill ha smala raviner med puder (om vädrets makter tillåter det). Men fel ställe för dig som vill ha afterski och party på kvällen. Det ÄR ensligt i Kittelfjäll. Ett stort plus är dock helikopterlyften. Långa bra åk (om det inte är bristande skare, som jag råkande ut för en gång), och hyfsat billigt. Man får mycket för pengarna.
Åk ditt med skidkompisarna och skapa ditt eget party.

Simon Markström
Simon Markström (Gäst)
1999-11-25
Ett så bra ställe som bara går att få! All ställen har nackdelar, i Kittelfjäll är det som tidiagre nämnts liften. Men Kittelfjäll är ett ställe för den som vill ha skidSEMESTER. Lugnt, naturrikt och avkopplande. Om man dessutom åker dit runt vecka 8, när det är som mest snö, så finns det inte mycket som talar emot en härlig vecka. Om man utnyttjar hoteles restaurant, vildmarksbastu och vilmarksbad, tolkar upp en sväng på berget och tar en promenad i solnedgången. Då kan jag lova dig att du inte blir besviken. Jag tycker att Kittelfjäll slår Åre med hästlängder om det bara är fint väder! så min uppmaning till dig är; Åk dit och ha en härlig vecka du sen kommer att glömma!!

Danne forsberg
Danne forsberg (Gäst)
1999-09-05
Sedan jag först besökte kittelfjäll och trollbands har jag spenderat mycket tid i Kittelfjäll enligt mig sveriges skönaste fjällmassiv.
Kittelfjäll har i offpistväg mycket att erbjuda men pisterna är inget att hurra för men vem vill skrapa manchester hela vintern. Kittelfjället gör sig bäst enligt mig i feb-mars men även i dec-jan kan man få uppleva härlig åkning även om viss snö brist kan råda över träd gränsen pga att snön blåser bort men efter ett tag lär man sig vart den hammnar. tröttnar man på ravinerna kan man ju alltid besöka sadeln eller toppen ,guide rekomenderas. Men orkar man klättra kan man även besöka borkafjället eller daune båda med utmärkt offpist helikoptern (billigast i sverige) finns ju även för trötta ben. Kittelfjäll rockar helt enket fett!!!
Vi syns i liften.