Kittelfjäll recensioner (Sida 9)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
TStyle
2002-02-11
Hmm... Trevlig personal?
Har då iaf jag ALDRIG upplevt. När vi väl kom fram så tog det iaf 30min. innan tjejen i receptionen hade lyckats ta betalt av 5 personer (Det är svårt att tala i telefon och ta betalt samtidigt). Att sedan "skidskollärarna" sedan sitter och skryter om att det varit FÖRST ut i ALLA rännor ingjuter inte en seriös känsla.

Liften är precis som många anser skandal! Att sen personalen inte verka ha en susning om varför det står still frusterar ju ännu mer.

Åkningen är tyvärr ganska kort och inte speciellt ihållande brant, egentligen inte brant alls. Men det beror lite på vad man har för referensramar.

Lite krångligt att ta sig till Kittel är på både gott och ont.

Dock är det vacker natur och väldigt billigt. Så prisvärt är det helt klart.

Vill man dricka öl och ha roligt kanske man skall snegla på Sunwing Åre eller varför inte ännu hellre Ibiza.

/T-Style

LULL
LULL (Gäst)
2001-09-12
kittelfjäll är em fin fin backe lagom stor trevlig personal mm
ett tips åk till kittelfjäll!

Robert
Robert (Gäst)
2001-03-20
Gillar att man kan åka i princip var som helst. Vill man åka offpist finns alltid möjligheter. Senast var det 3 dec puder helt underbart. Roligast från liften är ravinerna.
Ett tips är att försöka ta er till Risfjället. Enklast är om man bokar heliski och frågar snällt om att få ta sig dit. Risfjäll har oändliga vidder med underbar 40 grader orörd snö. Borkafjället ter sig tråkig i jämförelse.
I övrigt så har nog Kittelfjäll den trevligaste personalen i fjällvärlden.

Johan Andersson
Johan Andersson (Gäst)
2001-03-02
Kittelfjäll är inte så stort men varför ska det vara det. Man kanske tröttnar efter en vecka, tre-fyra dagar är perfekt. Backarna har karaktär (visserligen så finns det inga riktiga backar men ändå).
Men liften är inget att klaga över det är bara det att det går fortare att gå på händer backlänges uppför backen än att ta liften och att den stannar minst en gång per varv pga en liftjojjo som alltid fastnar i säkerhetssnöret.
Testa att droppa från storgrova, då går det fort när man landar.

Jonatan o Emelie
Jonatan o Emelie (Gäst)
2001-01-31
trevligt ställe med bra pister!
bra hotell med pool. Det är lite synd att det finns så några backar.Det går ett ryckte om att det kommer en ny lift också. Det är bra med många svarta!
av:två skidnördar!

Tomas G
Tomas G (Gäst)
2001-01-12
Sveriges bästa åkning - omväxlande och framförallt så är 90% av åkningen i opistad terräng. Nattlivet är obefintligt men det gör absolut ingenting, tvärt om är man bara piggare inför nästa dags åkning..

tomas
tomas (Gäst)
2000-12-01
de får en ny lift efter denna säsong...

Fredrik Nordsvahn
Fredrik Nordsvahn (Gäst)
2000-02-15
Kittelfjäll rockar fett !
Var där första gången -88 blev frälst med en gång. Instämmer dom tidigare inläggen att flaskhalsen i Kittel är liften (nu blir inte Uffe glad).
Jag såg den första ritningen på en till lift upp mot sadeln till i slutet av 80 talet, skulle den bli till så kommer Kittel att bli bäst så vi får hoppas på att PB kan skrapa fram dom pengar som behövs för att skapa Sveriges BÄSTA skidort med den trevligaste icke hypade personal.

// Syns snart igen !

Tomas
Tomas (Gäst)
2000-02-14
Kittelfjäll är guld. Var där v9 förra året. Snöade varje natt... Mot slutet av veckan hade vi över 150 cm.
I en för övrigt exalterande terräng. Vad mer kan man begära?
Så så kan det va
Men du, åk inte dit. Ju mindre folk, desto mer puder får man för sej själv

Ingrid Nilsson
Ingrid Nilsson (Gäst)
2000-02-14
Vad kan man säga? Kittelfjäll är verkligen stället alla pratar om. Det är rätt ställe för dig som vill ha smala raviner med puder (om vädrets makter tillåter det). Men fel ställe för dig som vill ha afterski och party på kvällen. Det ÄR ensligt i Kittelfjäll. Ett stort plus är dock helikopterlyften. Långa bra åk (om det inte är bristande skare, som jag råkande ut för en gång), och hyfsat billigt. Man får mycket för pengarna.
Åk ditt med skidkompisarna och skapa ditt eget party.