Kittelfjäll recensioner (Sida 6)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
Berkis
2006-02-19
Sveriges mest överskattade "skidort"! Förstår verkligen inte hypen över Kittel.. Dålig fallhöjd, katastrofalt uråldriga släpliftar, varav man bara hade råd att ha en öppen, slitet och allmänt nergånget ställe med dålig service. Inga vettigt preparerade pister erbjuds, och offpisten är inte speciellt utmanande med låg fallhöjd, inte speciellt brant, och mycket skrååkning om man inte vill gå.. Hitta några hyfsade skogsåk där snön låg kvar, i övrigt kass, och då leta vi rejält.(även med guide)
+ för den billiga och bra heliskin!
- för totalkaoset vid bokningen av heliskin, och i princip allt annat.

N/A
(Gäst)
2006-02-19
Kom precis hem från en vecka i kittelfjäll som bara kan beskrivas med ett ord "Misär!!!" Den första omständigheten som bidrog till skidresan "from hell" härrör från det fantastiskt usla vädret och grava snöbristen. Dessa faktorer kan man ju bara klandra vädergudarna och sin egna dåliga research för. MEN Kittelfjäll gör det inte lättare för en då de rapporterar den (helt) missvisande siffran genomsnittlig snömängd på hemsidan. Att man inte heller tar hjälp av snökanoner för att skapa ett grundlager i pisten kan jag inte heller förstå, när offpisten inte visar sig från sin bästa sida hade man ju annars kunnat ta sin sista tillflykt till pisten.

För övrigt håller jag helt med David Nilssons analys av liftsituationen ovan!!!

Åkte med aktivitetsfixarna som av någon outgrundlig anledning hade dragit med sig två gymnasieklasser till kittelfjäll, snacka om malplacé! När man redan är sur för skitvädret är det inte så roligt att vakna upp kl tre på natten av att det är fjortisfest i köket på skidåkarnas!

Nu till nästa ämne maten! ta för guds skull inte 1/2 pens på Hotellet, Den kulinariska upplevelsen som jag hade i helgen bestod i vedträn och bea förtäckt som fläskfilé i menyn, informerade personalen om att magont hade uppstått,varvid jag informerades om att det nog inte var matens fel utan att personalen hade varit drabbade av influensa den här veckan!!! lördagens mat var ätbar, söndagens var det dock inte heller, halvfärdig klyftpotatis med en "köttboll" läs stoor köttbulle eller klump som hade fogats samman på ett mästerligt sätt så den var svår att få isär, dessutom hade den kryddats med mina favoritkryddor aromat samt rosépeppar i lika delar.

Nu över till skidsituationen igen, ett tips till alla som åker till kittelfjäll och tänkt utnyttja liften, köp liftkort dag för dag då det är omöjligt att få tillbaka pengar då liften står still vilket är ofta!

summering:
+ inget den här gången! men tidigare berget...
- generellt underhåll av anläggningen
- liftarna speciellt
- servicen
- hotellet
- maten
- plusgrader och hällregn i slutet på januari, vart är världen på väg...

znubben
znubben (Gäst)
2006-01-03
vad det gäller recentionen den 28/11
jag var i kittel i sen sommar/höst och och det var ny klippt och snyggt runt hotellanläggningen och i byn, sedan så håller killarna på att renovera i hotellet nya toaletter och duschar och de "tjuriga" liftgubbarna håller på med att byta hjul ställ som varit problem och byter ut detta mot ett 8 hjulsställ. så var lite possitiv så skall ni se att det fortsätter att hända saker i Kittel ett av sveriges bästa skidberg.
med snöiga hälsningar Znubben.

N/A
(Gäst)
2005-11-28
I Kittelfjäll finns det numera bara en enda sak som är bra- BERGET!
Därför har jag varit där varannan eller var tredje helg i tre år nu och njutit av åkningen!
Däremot är hotell och liftcheferna är otroligt nonshallanta och vissa av dem kan inte ta nån kritik alls:
Farliga vassa avsågade stubbar och metallföremål har under flera år stuckit upp i tex "Rix morgonzoo"
Liftarna är år efter år så dåligt injusterade att vajern ligger ligger snett i de slitna hjulen, gamla liften spårar därför ur så fort det blåser lite.
Nya liften verkar ha för "lågt" skidspår så bygelsnöret räcker inte till. Den kan inte öppnas förrän mängder av snö plogats dit.
Vi som betalar för liftkorten får således OFTA se båda liftarna stå stilla och vi blir så irriterade!!!
Hotellet verkar helt nedgånget och renoveringsbehoven stark eftersatta (men där kan man ju vägra att bo ;)
Sommartid är Kittelfjäll en soptipp, i skogen runt hotellet ligger drivvis med skräp från hotell och restaurang.

Men när man har ett kanonberg så behöver man tydligen inte sköta anläggningen- folk kommer ju ändå!

sebbe_h
2005-10-31
kittelfjäll, äger allt.
Glöm blåbär i gröna pister. helt klart favoriten i norden för min del. har i och för sig bara vart där en gång och det var vecka 15. ska dit vecka 13 denna säsongen. Och då åker hela gänjet i JakFreeride med så passa er :P

Vigebo
2005-04-07
Ja nu till kittelfjäll var där i fredag och lördag 1a och 2a april backarna var väll okej men det var lite snö nästa år så skaj ag dra till kittel tidigare pågrund av snön var väldigt lite snö men roligt var det.

+Bra service
+bra backar
-liftarna
-lite hopp (kunde vara några mer iaf)

Christer
Christer (Gäst)
2005-02-10
Kittel
Kittel har allt man behöver. Transport upp och kvalitè ner och en säng å sova i. Vad mer kan man begära. Är där årligen och njuter av den djupa snön och all underbar skog.
Tack att ni finns så man får lite riktig skidåkning imellanåt fritt från de dryga stockholmarna.
/En årebo

Nordgren
2005-02-10
Är man ute efter snowboardland, stor variation på krogar med dryga stockholmare som inte vet vad en skida är men ändå går på afterski samt välpistade gröna backar att åka pulka i så har man kommit fel (pröva sälen istället).

Men är man däremot en man med hårig bringa eller en stenhård alpintjej som älskar offpiståkning och att vandra på fjället med brädan/skidorna på ryggen så har man kommit till paradiset!

Kittelfäll är ett av Sveriges bästa offpistställe men helt underbar ravinåkning och gemytlig atmosfär. Det är ett rätt litet ställe med bra och personligt festande och gemensamma bastukvällar där man lär sig känna härliga personligheter från sveriges alla hörn, alla med gemenskapen att de älskar lössnö. "Vildmarksbadtunnorna" är härliga att avnjuta sent den kalla vinterkvällen iklädd ändast en mössa och en valfri öl i handen.

Det som är lite dåligt med Kittel är ju liftarna. Vid för mycket vind stannar de dem och de går ganska sakta.

Kittelfjäll är ett ställe som jag har besökt flera gångenr och kommer definitivt att komma tillbaks till, ett av de absoluta favoriterna i norden!

Phille
2005-01-03
Underbart! Ända sedan jag satte mig i bilen för att åka hem har jag längtat tillbaka!
Offpisten är underbar och backarna är sköna. Det kan dock bli lite jobbigt med snowboard då det ofta blir långa transportsträckor efter offpist-åken, men det är värt mödan.
Trots att det bara finns två släpliftar så är åkningen super, men skulle man tröttna finns det alltd CatSki (som jag inte testat) då man får åka pistmaskin upp på topparna runt Kittelfjäll. En annan sak man kan göra som jag rekomenderar är att åka på snöskotersaffari. Man får åka en sträcka runt fjället mitemot Kittelfjäll över sjöar, genom skog och över fjäll, riktigt häftigt!

N/A
2004-08-23
Angående liften till sadeln sägs att dom vill bygga den nästan nerifrån vägen strax ovanför konsum. på detta vis så får man både sadeln å konsumravinen.
när denna lift börjar byggas är inte klart. de har inte tillräckligt mycket pengar än.
kittelfjäll köpte nyligen upp värdshuset på norrbyskär strax söder om Umeå samt ska de börja med räkbåt i umeå. allt för att få ihop mera pengar till liften. (får vi hoppas iaf). åk lite räkbåt å sponsra kittelfäll. ;)

Anledningen till att de inte har haft hopp uppbyggda är att de tar så lång tid för att få folk till sjukhuset om dom skadar sig på hoppen. nu kan man ju tycka att de e lika lätt att mosa skallen mot ett träd i 80 pinn... iaf så byggde vi ett par bigjumps där iår, hela 2 stycken, inte så stora å ganska sunkiga men ändå, samt två rails. de går åt rätt väg iaf. ska försöka få dom att bygga upp lite mer hopp i år. men drar man iväg ett gäng på fjället med spade å salt finns de desto roligare ställen att bygga hopp på.

Måste passa på att rekommendera kittelfäll oxå. heli åkningen samt catskiing där är underbart. har jobbat denna säsongen där å kan inte riktigt hålla med andra som snackar skit om stället. antingen är de för att de har höjt åldersgränsen på de som jobbar där till 20 (var nån 19 åring i år) eller är de helt enkelt för att jag bara älskar skidåkningen där. Kunde åka nästan varje dag då jag oftast var ledig mitt på dan å jag tröttnade inte alls. tvärtom längtar jag tillbaka, så drar dit denna säsong med.