Kittelfjäll recensioner (Sida 6)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Kittelfjäll?
znubben
znubben (Gäst)
2006-01-03
vad det gäller recentionen den 28/11
jag var i kittel i sen sommar/höst och och det var ny klippt och snyggt runt hotellanläggningen och i byn, sedan så håller killarna på att renovera i hotellet nya toaletter och duschar och de "tjuriga" liftgubbarna håller på med att byta hjul ställ som varit problem och byter ut detta mot ett 8 hjulsställ. så var lite possitiv så skall ni se att det fortsätter att hända saker i Kittel ett av sveriges bästa skidberg.
med snöiga hälsningar Znubben.

N/A
(Gäst)
2005-11-28
I Kittelfjäll finns det numera bara en enda sak som är bra- BERGET!
Därför har jag varit där varannan eller var tredje helg i tre år nu och njutit av åkningen!
Däremot är hotell och liftcheferna är otroligt nonshallanta och vissa av dem kan inte ta nån kritik alls:
Farliga vassa avsågade stubbar och metallföremål har under flera år stuckit upp i tex "Rix morgonzoo"
Liftarna är år efter år så dåligt injusterade att vajern ligger ligger snett i de slitna hjulen, gamla liften spårar därför ur så fort det blåser lite.
Nya liften verkar ha för "lågt" skidspår så bygelsnöret räcker inte till. Den kan inte öppnas förrän mängder av snö plogats dit.
Vi som betalar för liftkorten får således OFTA se båda liftarna stå stilla och vi blir så irriterade!!!
Hotellet verkar helt nedgånget och renoveringsbehoven stark eftersatta (men där kan man ju vägra att bo ;)
Sommartid är Kittelfjäll en soptipp, i skogen runt hotellet ligger drivvis med skräp från hotell och restaurang.

Men när man har ett kanonberg så behöver man tydligen inte sköta anläggningen- folk kommer ju ändå!

sebbe_h
2005-10-31
kittelfjäll, äger allt.
Glöm blåbär i gröna pister. helt klart favoriten i norden för min del. har i och för sig bara vart där en gång och det var vecka 15. ska dit vecka 13 denna säsongen. Och då åker hela gänjet i JakFreeride med så passa er :P

Vigebo
2005-04-07
Ja nu till kittelfjäll var där i fredag och lördag 1a och 2a april backarna var väll okej men det var lite snö nästa år så skaj ag dra till kittel tidigare pågrund av snön var väldigt lite snö men roligt var det.

+Bra service
+bra backar
-liftarna
-lite hopp (kunde vara några mer iaf)

Christer
Christer (Gäst)
2005-02-10
Kittel
Kittel har allt man behöver. Transport upp och kvalitè ner och en säng å sova i. Vad mer kan man begära. Är där årligen och njuter av den djupa snön och all underbar skog.
Tack att ni finns så man får lite riktig skidåkning imellanåt fritt från de dryga stockholmarna.
/En årebo

Nordgren
2005-02-10
Är man ute efter snowboardland, stor variation på krogar med dryga stockholmare som inte vet vad en skida är men ändå går på afterski samt välpistade gröna backar att åka pulka i så har man kommit fel (pröva sälen istället).

Men är man däremot en man med hårig bringa eller en stenhård alpintjej som älskar offpiståkning och att vandra på fjället med brädan/skidorna på ryggen så har man kommit till paradiset!

Kittelfäll är ett av Sveriges bästa offpistställe men helt underbar ravinåkning och gemytlig atmosfär. Det är ett rätt litet ställe med bra och personligt festande och gemensamma bastukvällar där man lär sig känna härliga personligheter från sveriges alla hörn, alla med gemenskapen att de älskar lössnö. "Vildmarksbadtunnorna" är härliga att avnjuta sent den kalla vinterkvällen iklädd ändast en mössa och en valfri öl i handen.

Det som är lite dåligt med Kittel är ju liftarna. Vid för mycket vind stannar de dem och de går ganska sakta.

Kittelfjäll är ett ställe som jag har besökt flera gångenr och kommer definitivt att komma tillbaks till, ett av de absoluta favoriterna i norden!

Phille
2005-01-03
Underbart! Ända sedan jag satte mig i bilen för att åka hem har jag längtat tillbaka!
Offpisten är underbar och backarna är sköna. Det kan dock bli lite jobbigt med snowboard då det ofta blir långa transportsträckor efter offpist-åken, men det är värt mödan.
Trots att det bara finns två släpliftar så är åkningen super, men skulle man tröttna finns det alltd CatSki (som jag inte testat) då man får åka pistmaskin upp på topparna runt Kittelfjäll. En annan sak man kan göra som jag rekomenderar är att åka på snöskotersaffari. Man får åka en sträcka runt fjället mitemot Kittelfjäll över sjöar, genom skog och över fjäll, riktigt häftigt!

N/A
2004-08-23
Angående liften till sadeln sägs att dom vill bygga den nästan nerifrån vägen strax ovanför konsum. på detta vis så får man både sadeln å konsumravinen.
när denna lift börjar byggas är inte klart. de har inte tillräckligt mycket pengar än.
kittelfjäll köpte nyligen upp värdshuset på norrbyskär strax söder om Umeå samt ska de börja med räkbåt i umeå. allt för att få ihop mera pengar till liften. (får vi hoppas iaf). åk lite räkbåt å sponsra kittelfäll. ;)

Anledningen till att de inte har haft hopp uppbyggda är att de tar så lång tid för att få folk till sjukhuset om dom skadar sig på hoppen. nu kan man ju tycka att de e lika lätt att mosa skallen mot ett träd i 80 pinn... iaf så byggde vi ett par bigjumps där iår, hela 2 stycken, inte så stora å ganska sunkiga men ändå, samt två rails. de går åt rätt väg iaf. ska försöka få dom att bygga upp lite mer hopp i år. men drar man iväg ett gäng på fjället med spade å salt finns de desto roligare ställen att bygga hopp på.

Måste passa på att rekommendera kittelfäll oxå. heli åkningen samt catskiing där är underbart. har jobbat denna säsongen där å kan inte riktigt hålla med andra som snackar skit om stället. antingen är de för att de har höjt åldersgränsen på de som jobbar där till 20 (var nån 19 åring i år) eller är de helt enkelt för att jag bara älskar skidåkningen där. Kunde åka nästan varje dag då jag oftast var ledig mitt på dan å jag tröttnade inte alls. tvärtom längtar jag tillbaka, så drar dit denna säsong med.

greggan
2004-04-14
Kanonställe och nu ryktas det om ytterligare en ny lift upp till sadeln!!!
Någon som vet hur sträckningen för den liften kommer att se ut?
Om någon vet så hjälp oss med en skiss på en pistkarta innan vi spricker av nyfikenhet :0)

Phille
2004-02-29
Kittelfjäll är hur bra som hellst om man gillar lite extremare åkning, det måste dock finnas ordentligt med snö och även om snön finns får man räkna med repiga belägg då dom flesta backar alldrig pistas och berget därför tittar fram efter ett tag.
När jag var där snöade det oavbrutet i 4 dagar, så det blev mycket puder. Åkningen i pisterna var mycket bra, men mit bästa åk var dock uppifrån sadeln. För att komma dit går man åt höger direkt när man komit upp med nya liften. Sadeln kommer ganska snart till vänster. Det tar ungefär 45min att ta sig upp.

Det enda jag har att klaga på var stugan vi hyrde. Det var mycket som saknades av köksutrustning, soffan var trasig, sladden till tvn var för kort, två element var trasiga, inget torkskåp m.m., det var dock inte meningen att någon skulle flytta in i den stugan den kvällen (på grund av att nyckeln till stugan vi skulle hafft var på vift), så dom kanske skulle sett till att allt fanns om dom varit förberedda.
Det går att få tag i mycket bättre stugor en bit från backen för halva priset.

Jag vill också passa på å rekomendera Kittelparken. Det är en mycket trevlig restaurang som även anordnar skoterturer, westernridning m.m.

Sammanlagt ger jag:

6/5 poäng till åkningen
2/5 poäng till boendet