Näsfjället

Skidorter i Sverige
Lugnt, tyst, vackert och stillsamt – Näsfjället är en populär skidort cirka 40 km från Sälen, Dalarna. Näsfjället ligger nordligast av Sälenfjällen, drygt 20 km från Stötebn. Området är ganska litet men bjuder på fina pister i natursnö. Du har elva stycken nedfarter att välja bland samt 1,5 mils längdskidsspår. För dig som är på jakt efter röjig afterski och ett enormt skidsystem får fortsätta leta, Näsfjället är omtyckt för att just sakna detta. Istället finns en husvagnscamping, skidshop, restaurang och stugby.

Men om du vill ha lite av varje kan du alltid kombinera din vistelse på Näsfjället med ett par dagar i Trysil. Det norska fjället ligger endast fyrtio minuter bort via väg 62. Näsfjället hamnar ofta i skymundan på grund av dess närhet till större jättar som Sälen. Dock är detta också vad besökarna gillar, det är lugnt och tyst här och inte för mycket folk.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt
  12°
  1 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  10°
  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  11°
  1 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
5/5
Jag har nyss kommit ...

Jag har nyss kommit hem från näsfjället 💕 det bästa på länge! Vilken fantastisk natur. Trevlig personal. Så tryggt och lugnt ställe. Helt enkelt fantastiskt för dem som vill slippa massa stressigt folk och massa party som tex i tandådalen. Jag kommer garanterat åka tillbaka. Jättebra skidspå och fräscha stugor! Får högsta betyg av mig och mina systrar!

4/5
Det fina med Näsfjäl...
 • Av: Beppe (Gäst)
 • 2014-04-14

Det fina med Näsfjället är att allt utgår från en plats. Om man är en familj så kan den som vill åka längdskidor gå ut i spåret och den som vill åka slalom kan göra det. Om man kör slalom på förmiddagen kan man ofta köra så många höjdmeter att man är nöjd sen. Efter lunch tar man turskidor och går västerut t. ex till Lilldalsstugan. Där kan man väjla mellan att fortsätta runt fjället på skoter-/skidleden(ca 13 km) eller fortsätta mot sydväst över mellanfjället in i Norge (riksgräns) eller t.o.m vidare upp på Faxfjället. Om man har tillgång till stigutrustning på utförsskidor kan man få några fina åk där det inte syns många skidåkare på en säsong i den här terrängen. Det finns skoterleder mot Idre och Sälen så att de motorburna kan få sitt.
Vi kombinerar ofta skoter och Turskidor. En suverän kombination!
Förvänta dig inte hålligång bara. Det finns inget:)
En enkel restaurang, en värmestuga och en fin närhet till kalfjällen är vad du får.
Jag tröttnar aldrig på det här stället och kör allt mindre vanlig utförsåkning, det kan man ju göra var som helst....

Beppe

4/5
Lugnt, vackert, enke...
 • Av: sofia (Gäst)
 • 2014-03-07

Lugnt, vackert, enkelt, tyst, bra skidåkning. Perfekt för barnfamiljer som inte vill trängas bland alla andra i Sälen och slippa köer och hela den kommersiella cirkusen. Allt samlas inom några meters radie - längdspårstart, lift, värmestuga, restaurang, pulkabacke, parkering, vilket gör det väldigt enkelt. Med lugnet och icke-kommersen följer begränsningar i service, matutbud och det är inte särskilt modernt, men fördelarna överväger absolut!

5/5
Precis hemkommen frå...
 • Av: Martin (Gäst)
 • 2013-02-10

Precis hemkommen från Näsfjället och längtar redan tillbaka till nästa år. Anläggningen är perfekt för den välplanerade barnfamiljen med höga krav på åkningen (fjällmiljön och slalomen) och låga krav på extra allt. Vi har varit där söndag till torsdag. Fjället har en unik utformning vilket gör att den befintliga liften är fullt tillräcklig för att nå alla backar. Härliga och varierade backar från toppen för alla krav på svårhetsgrad. Den gröna backen Solsidan från toppen är helt sagolikt vacker och skön för hela familjen vid vackert väder. Fördelen med näsfjället är många för den som har barn och som dessutom tänkt efter en extra gång. Här finns en lift vilket skapar en naturlig mötesplats i anläggningen vilket gör det svårt att komma bort från varandra. Liften saknar stereoanläggning, vilket ökar naturkänslan. Den relativt föga exploateringen i anläggningen gör att steget ut i vildmarken/längspåret blir litet för den som menar allvar med sina vildmarksambitioner på skidsemestern med närhet till Fulufjällets nationalpark! Nu när vi var uppe blev man klar med renoveringar av de boenden som ligger på gångavstånd till backen där vi bodde i en väldigt fin liten stuga utan lyx. Det känns innerligt skönt att anläggningen inte exploaterats mer än nödvändigt och det är det vi känner är det exklusiva i det hela. Vå rekommendation är: Åk dit om du vågar tänka "outside the box"!

2/5
Om man bortser från ...

Om man bortser från att det läcker in vatten i spisfläkten i stugan man hyrt,och att det inte finns frys och porslin så det räcker, ja då kan boendet fungera. Kan man sen stå ut med alla avbrott i liften
och vänta in liftstarten i en sunkig värmestuga så funka skidåkningen åxå.
Har man sen några frågor så om man har tur är receptionen bemannad, fast man får hålla kollen, går liften =personal i shopen. Trasig lift=låst shop

Mest populära foto

Åkare: Foto: victor sättberger

Medelbetyg (4,1/5)

Baserat på 19 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Näsfjället

I närheten av skidorter

Hemmabacke