Näsfjället kan öppna igen – klartecken från domstol

Mycket talar nu för att den konkursdrabbade skidanläggningen Näsfjället norr om Sälen kan öppna igen. Efter en flerårig tvist har domstolen beslutat att ge konkursförvaltaren rätt.

För två år sedan gick Näsfjället i konkurs och har sedan dess stått öde och stängt. På grund av en tvist med de tidigare ägarna har konkursförvaltaren varken kunnat sälja anläggningen eller driva den vidare. Men efter klartecken från domstolen finns det nu goda chanser att anläggningen öppnar igen till nästa säsong.

Enligt konkursförvaltaren plundrades Näsfjället på närmare 40 miljoner kronor innan konkursen. Han menar att de felaktigt sålde mark till ett annat bolag innan konkursen (bland annat där liften står nu) och han har försökt att få tillbaka marken. Bland dem som förlorat många miljoner i konkursen finns många idrottsstjärnor, bland andra flera före detta MFF-stjärnor.

I måndags beslutade Stockholms tingsrätt att ge konkursförvaltaren rätt eftersom motparten, som nekat till anklagelserna, aldrig dök upp vid förhandlingen.

– Jag är nöjd. Det finns nu goda förutsättningar att sälja anläggningen till en seriös köpare så den kan öppna till nästa säsong. I andra hand får jag öppna och driva den i konkursboet till att börja med under nästa vinter, säger konkursförvaltaren Henric Schef.

Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.