Recensioner om Ramundberget

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
JeBa
JeBa (Gäst)
2019-01-02
Varit i Ramundberget varje år senaste 15 åren med minst 3 besök varje säsong, alltid bra skidåkning men tyvärr har servicen och maten blivit sämre senaste 4-5 åren. Känns som ambitionen förändrades när VD bytet skedde. Nu verkar ambitionen mer vara att slussa in så mkt folk som möjligt utan att egtl bry sig om dom kommer tillbaka nästa år. Den tidigare höga ambitionen vad gäller mat och service på tusen, Fjällgården har försvunnit tyvärr.

Pillard
2018-12-21
Vårt första möte med Ramundberget har nog färgat oss väldigt mycket. Det var första gången vi sökte oss från stugan norr om Idre och norröver mot Funäsfjällen. Vi hade egentligen tänkt stanna i Funäsdalen och provåka den här dagen men efter att "Hasse" på Sportmaffian i Funäsdalen sagt åt oss på skarpen att alternativet att inte åka vidare till Ramis var otänkbart så gav vi oss iväg de sista 10-15 minutrarna till Ramis. Ungefär halvvägs förbyttes bluebird-vädret i Funäs mot igenmulet och snöfall och när vi kom fram till Osthangsliften (det man först möts av i Ramis) konstaterade vi att liften inte hade varit öppen på flera dagar på grund av snöfall och vind. Nu däremot kom det folk nedåkandes i pjäxdjupt puder i pisten. Så snabbt på med grejerna och ut. I stort sett hela systemet var neddumpat och vi har sällan haft så roliga skiddagar som denna.

På den tiden producerade inte Ramundberget någon snö själva utan backarna bestod endast av natursnö. Och även när backarna blev uppkörda så var allting fortfarande bara mjukt och härligt. Inga hårda pucklar eller så.

Fallhöjden i Ramis är inte enorm och Osthangsliften kunde behöva en uppgradering för att öka på hastigheten lite men få svenska skidfjäll bjuder på samma genuina och härliga miljö. Det var här vi lade mängddagarna under de där åren innan barnen kom. Normalt kom vi upp i kanske 15-20 dagar i just Ramis varje säsong och sen toppat med nån alpvecka.

Mat har alltid varit av den enklare sorten och en hamburgare på Rudolf har alltid funkat bra. Numera är restaurangmaten flyttad till värdshuset, vilket är bra men jag kan allt sakna Rudolf.

Bor man i Ramis får man åka in till Funäs för att handla men det är klart överkomligt, ca 10-15 med bil.

Skulle jag köpa en stuga i svenska fjällen är det Ramis som skulle få min röst de närmaste åren när dottern går från att kunna åka hjälpligt själv och upp tills hon är en fullfjädrad freerider. Det finns gott om rolig och lagom utmanande terräng och även pappa kan uppskatta osthangsskogen :)

PS. Bilden visar alldeles jättetydligt vad som är skälen i Ramis...


Steve Arvberger
Steve Arvberger (Gäst)
2018-04-16
Toppen, vi har varit vid Ramunberget
Över 40 år. Har åkt mycke skidor nere
I Europa också. Men Ramis är värt ett besök.

Mats Enlund
Mats Enlund (Gäst)
2018-03-19
Ett riktigt favoritställe. Inte särskilt stort men med mycket varierad skidåkning. Dessutom trevliga människor och en genuin fjällkänsla. Hoppas bara på en modernare lift vid osthang

His
His (Gäst)
2018-03-16
Massa natursnö, härlig freeride och trevligt folk i genuin miljö.

Nisse Karlsson
Nisse Karlsson (Gäst)
2018-02-26
Mycket bra skid åkning för allaPeter Kruk
Peter Kruk (Gäst)
2018-01-23
Förstår inte alls hypen kring Ramundberget. Bara väldigt långt att köra för sedan undra om man hamnat Romme innan de byggde restaurangerna.

AugustGille
2017-12-20
Varit i Ramundberget under 14 sportlov (v.8). Alltid grym service och god mat, eftersom vi varit där uppe mycket hittar man de bästa åken. Tips! Ta osthangsliften upp, väl uppe på toppen ta vänster och staka runt 20/30 meter. Där finns "grytan", när det är bra med snö är det grymt åk, tänk på att hålla skiersleft för att komma ner till stugorna i osthang.

Katarina
Katarina (Gäst)
2011-02-28
Var där för 3:e gången men hade oturen att komma när Osthangsliften stod still pga reparation. Något vi inte fick veta då man köpte liftkortet.
Att inte ha tillgång till backarna vid Osthanget var ingen höjdare kan jag säga.

Trevlig personal som jobbar i liften men för övrigt var bemötandet en katastrof.

Vet inte om 75-åringen blivit gaggig eller bara lite för kaxig?

Nästa år tar vi Vemdalen eller Tänndalen istället.

anhe
2009-09-09
En av sveriges bästa skidanläggningar! Folket, backarna, maten och känslan är helt underbar! Sälen kan ta sig där bak, jävligt skön park fast kort, bådeför nybörjare o mer avancerade åkare. UNDERBAR offpist


5/5