Recensioner om Ramundberget

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
Sigge Andersson
Sigge Andersson (Gäst)
2019-07-29
Härligt o mysigt, där känner jag mig som hemma

Emil Lund
Emil Lund (Gäst)
2019-06-13
Det är mysigt å bra offpist

Niclas
Niclas (Gäst)
2019-06-13
Alltid bra skidåkning i härlig miljö!

Ulf Karström
Ulf Karström (Gäst)
2019-06-13
Den lilla anläggningen med personligt bemötande och stora skidåkningen.

Micke
Micke (Gäst)
2019-04-22
Inte den högsta fallhöjden men ett varierat berg med fantastiskt kul åkning när snön vräkt ner och du lärt dig hitta rätt i björkskogarna.

linnmatilda
2019-02-21
En fantastisk plats när man älskar att åka skidor. Barnen trivs kanon i lillramis. Det blir personliga möten med personalen när man är där en längre tid. Vi brukar försöka vara där 2-3veckor i följd varje år sedan 5år tillbaka, innan dess ett par veckor om året. Här finns det lagom av allt, mat, service, café och lunchrestaurang. På hotellet finns en liten bassäng och ett jätte fint lekrum som är Mikelina inspirerat. Vill man storhandla eller strosa i butiker så får man åka till Funäsdalen eller en lite mindre Ica i Bruksvallarna.


Malin H
Malin H (Gäst)
2019-02-21
Känslan att tagit sig till vägs ände där fjället lyser upp är fantastiskt! Skidåkning finns för alla. Nybörjare till mer självsäker åkning. Alla backarna har egna egenskaper som vi gillar. Variationen ökar och man får ut mycket av sin åkning. Lätt att åka lite off-pist vid sidan av pistad backe för att lika lätt komma ut till den pistade backen.
Familjärt är det också. Känns som Ramis har tänkt på familjen.
Det är inget "party-ställe", men afterski och restauranger finns!
Annars kan känslan av att det inte finns så mycket mer att göra än åkning infinna sig faktiskt. Ett bad finns, men det är inte så mycket att hänga i granen.

Våra barn är 6 och snart 8 år. Dom har utvecklats enormt tack vare variationen av backarna. Och även cred till skidskolan som faktiskt vågar ta barnen till större backar än vad vi tidigare upplevt vid skidskola.
Det är kanon att man kan välja på ALLA sorters nedfarten från toppen. Man kan börja med en lättare för att sedan avsluta med en svårare backe. Och vill hälften av familjen åka en lättare backe ner medan andra hälften vill ta en tuffare nedfart kan man lätt mötas halvvägs eller komma ner vid samma ställe.

Inga direkta transportställen mellan liftarna, det gillar vi. Och att det alltid är snö-säkert!
Vi gillar Ramis mycket för just variationen av backarna och att det passar alla. Vill man inte åka utför så finns det fina längdspår!
Även fast det tar oss ca 7 timmar till Ramundberget är det lätt värt resan.

Ramundberget har även bra dags-aktiviteter. För stora och för små!
Sång, dans, pulka-race mm för dom mindre. Skidskytte, toppturer mm för de äldre.

FredrikLarsson1981
2019-01-05
Skidmeckat i Sverige i år i allafall när det kommer till snöläget.

JeBa
JeBa (Gäst)
2019-01-02
Varit i Ramundberget varje år senaste 15 åren med minst 3 besök varje säsong, alltid bra skidåkning men tyvärr har servicen och maten blivit sämre senaste 4-5 åren. Känns som ambitionen förändrades när VD bytet skedde. Nu verkar ambitionen mer vara att slussa in så mkt folk som möjligt utan att egtl bry sig om dom kommer tillbaka nästa år. Den tidigare höga ambitionen vad gäller mat och service på tusen, Fjällgården har försvunnit tyvärr.

Pillard
2018-12-21
Vårt första möte med Ramundberget har nog färgat oss väldigt mycket. Det var första gången vi sökte oss från stugan norr om Idre och norröver mot Funäsfjällen. Vi hade egentligen tänkt stanna i Funäsdalen och provåka den här dagen men efter att "Hasse" på Sportmaffian i Funäsdalen sagt åt oss på skarpen att alternativet att inte åka vidare till Ramis var otänkbart så gav vi oss iväg de sista 10-15 minutrarna till Ramis. Ungefär halvvägs förbyttes bluebird-vädret i Funäs mot igenmulet och snöfall och när vi kom fram till Osthangsliften (det man först möts av i Ramis) konstaterade vi att liften inte hade varit öppen på flera dagar på grund av snöfall och vind. Nu däremot kom det folk nedåkandes i pjäxdjupt puder i pisten. Så snabbt på med grejerna och ut. I stort sett hela systemet var neddumpat och vi har sällan haft så roliga skiddagar som denna.

På den tiden producerade inte Ramundberget någon snö själva utan backarna bestod endast av natursnö. Och även när backarna blev uppkörda så var allting fortfarande bara mjukt och härligt. Inga hårda pucklar eller så.

Fallhöjden i Ramis är inte enorm och Osthangsliften kunde behöva en uppgradering för att öka på hastigheten lite men få svenska skidfjäll bjuder på samma genuina och härliga miljö. Det var här vi lade mängddagarna under de där åren innan barnen kom. Normalt kom vi upp i kanske 15-20 dagar i just Ramis varje säsong och sen toppat med nån alpvecka.

Mat har alltid varit av den enklare sorten och en hamburgare på Rudolf har alltid funkat bra. Numera är restaurangmaten flyttad till värdshuset, vilket är bra men jag kan allt sakna Rudolf.

Bor man i Ramis får man åka in till Funäs för att handla men det är klart överkomligt, ca 10-15 med bil.

Skulle jag köpa en stuga i svenska fjällen är det Ramis som skulle få min röst de närmaste åren när dottern går från att kunna åka hjälpligt själv och upp tills hon är en fullfjädrad freerider. Det finns gott om rolig och lagom utmanande terräng och även pappa kan uppskatta osthangsskogen :)

PS. Bilden visar alldeles jättetydligt vad som är skälen i Ramis...