Recensioner om Ramundberget (Sida 4)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
SverigeTomten
2008-05-09
Ramundberget, 15 stycken sköna snowboardåkare som utbildar sig till ledare, backen är tom och 70 cm pudersnö! Jag måste säga att jag fick mitt livs bästa upplevelse här i ramis!

Allt var bara för bra för att vara sant, folket stället, snön!
En hel skidort som var helt öde, Backarna hade mycket varierad åkning men vi tillbringade det mesta av tiden i pudret som var helt orört.
hela backen för oss själva helt enkelt!

Maten var vansinnigt god och så var åkningen också.
Jag vet inte hur jag ska mer beskriva denna underbara ort, jag saknar ord!

Åk dit vetjag, du blir icke besviken!

magnus764
2008-05-09
Har tyvärr bara haft möjlighet att besöka denna otroligt bra anläggningen 1 gång. Fallhöjden är kanske inte så imponerande men det finns några riktigt bra och branta backar och fjällkänslan är väldigt hög. Dessutom är det inte särskilt långa liftköer så man hinner åka väldigt mycket. De har en stor park som bara byggs upp av natursnö. Ramundberget har nämligen inga snökanoner alls. Det är så pass snösäkert ändå så det behövs inte.

Om man vill äta lunch i backen kan jag verkligen rekommendera Fjällgården. De serverar en väldigt god lunch.

+Fjällkänslan är hög.
+Bra backar.
+Korta liftköer.
+Bra och stor park.
+Bara natursnö. Det ger en lite annan känsla än den snö man brukar åka på.

-Korta backar.
-Sittliften vid Osthang är av äldre modell och inte så snabb.

Jag ger den här anläggningen en 4:a. Om backarna hade varit lite längre kanske det till och med skulle blivit en 5:a.

0ggee
2008-05-09
Ramundberget är skönaste skid stället jag varit på!


+Sköna liftar
+Bra hopp o rails
+Bra backar

Enligt mig finns det inget minus!! :D

iceaak
2008-05-09
när vi har vart i ramundberget har vi inte haft någon kö i liftarna alls! hel perfekt. . men parken är grym!! det blir typ alldrig hårt i backen för att det är mycket natursnö jag tycker ramis är bättre än åre, sälen. helt klart ett ställe man ska åka dit ett måste 5/5

Ellanbellan
Ellanbellan (Gäst)
2008-04-01
älskar ramundberget, har varit där sedan barnsben, när vi är där bor vi i en stuga några minuter utanför funäsdalen! tar ett tag att åka till bakarna men det är det värt eftersom det är så bra pister! saknar ramundberget, hoppas jag kommer tillbaka snart :D saknar alla turer i sittliften med v, g och s med kexchokladen, haha!

deffenetivt värt varenda krona att åka dit!!

Larsus
2008-02-14
En mycket trevlig och avslappnad skidort. Avslappnad på ett positivt sätt. Man känner sig välkommen överallt om det är så mitt i backen, i restaurangen eller kanske i lillrammis och åker bob med lillgrabben.
Inte någon fallhöjd att skryta om, men går man in för att ha roligt på skidorna och är lite "påhittig" på vägen ner så finns det väldigt mycket fin åkning. Har man tur med nysnö som vi hade v4 -08 så blir hela området till en stor lekplats.
Vill man bättra på sina offpist kunskaper kan jag varmt rekommendera det nya offpistcentrat, skiiin.
Börjar det kurra i magen så är Mor brittas lunch buffè att rekommendera.

RehauZ
2008-02-14
Var i Ramundberget för första gången v2 nu och jag måste bara säga det att det är en GRYM skidupplevelse! Så extremt bra skidåkning. Och det som gör det extra bra är SNÖN, natursnö och det i massor. Offpist och park som är bra och nästan inga köer, me <3

SebRingeby
2008-02-14
Grymt mycket me snö som inte är kanonsnö. Riktigt sköna linjer i Drömlandet och tack vare att Lekparken ligger precis bredvid så åker det bara enstakna små barna i Drömlandet. Offpiten både i Skars och i Osthang är grymt bra när det är nysnö. Prima nypistad är grymm att ligga och carva i. 5/5 helt enkelt

Palmborg
2008-02-13
Riktigt härligt ställe med åkning för alla enligt mej. har varit där några helger och varje sportlov i ungefär 7 år nu. Har bott i en stuga som vi har hyrt, men det fins stugor till salu ibland och det skulle inte vara helt fel med en egen brevid ett så bra skidområde! Sen finns ju Campingen, Extrems butik, Pizzavagn, Ramislivs och hotellet med bad, olika bastu sorter och resturang. Skidshopen och baren Solbrännet som kör afterski ligger brevid Caféet Rudolf som också är värmestuga med stor tv och öppen spis, alla re ligger mitt i backarna så det går lätt och snabbt att komma in.


Det finns 7 liftar varav en är sittlift.

Till backarna, det finns svårighetsgrader från barnområdet Lillramis till dubbelsvarta fem meter breda puckelpister. Ramundberget har såklart att park område i världsklass enligt mej. I Lekparken startar man sin jibbkarriär i de gröna guppen och små hoppen, sedan går man vidare till den blå linjen som har hopp med rätt flygtid för att träna in de nya tricken. även några boxar och raka dubbelrör på högst 2 meter, terrängvågor och en liten wall i lekparken. brevid Lekparken ligger även en snowcrossbana med gupp och sköna svängar!


På andra sidan Lekparken ligger det fruktade Drömlandet, låter det inte härligt? a/ Det låter jättehärligt! b/ nej, jag skrämms inte. c/ vad menade du skulle vara härligt? rätt svar längst ner.


Drömlandet börjar med lite sköna rails, ett RedBull bonkbord med brant landning och en flat/down box. efter boxen börjar röda linjen med sisådär en 4 härligt shapade hopp som har ca 6 meters platå.
även några raka boxar på ca 10, en fet rainbowrail, en ''dinosaurvåg'' och en corner utlovas.


Svart linje, du startar lite avskilt från resten av hoppen, uppe på en startknöl. Hyfsat lång backe så du hinner vända till switch och sedan första hoppet som är dubbelsvart, ganska brant kick och därmed kortare platå, fast ca 14 meter skulle jag gissa den är, varierar ju, ibland längre ock så. efter dubbelsvarta kommer typ tre svarta ganska låga men långa hopp. efter det är det olika beroende på snömängd och sesong. men det står ett railbord och lite andra cleana saker. Längst ner står en maffig wall (med fishermans friend reklam på).


För de som vill åka mer pist så finns det ett stort ''utbud'' på sköna backar, bland annat långa Helags som går nästan rakt över hela berget, Korkskruven som svänger lite som namnet låter, överallt och upp och ner och Prima, tror att den är utsedd til typ nordens bästa pist eller nått men är inte säker, men det är nog den skönaste backen om man bara vill glida,fast den är svart och kan vara klurig på vissa ställen.


Prima ligger i området Osthang som är det svårare området för de erfarna åkarna som söker sig till riktigt branta puckelpister och ganska extrem skogsåkning, nackdelen är liften. en fyrstolslift som inte är speciellt snabb, det tar ganska låg tid att komma upp på toppen och om det blåser rejält så kan det inte vara så mysigt precis.


i Västhang ligger korkskruven och andra roliga backar som har riktigt härlig skog mellan sig! Längst bort vi sidan av backarna ligger Skogsparken, värkligen rekommenderar (stavning?) den! börjar lite lungt om man tar den riktiga ''vägen''. men om du kör så långt du kan kommer du till den riktiga puderåkningen! surfa fram, droppa nån 4 meters klippa och åk tillbaks till den riktiga Skogsparken igen. Den har härliga kickar byggda på träd och liknande som leder rakt ut i ingenstans, sendan bara flyg! även en kick som leder genom ett träd ;) eller mellan två grenar en bit upp i luften. Där kan man ta kort kan jag lova. några böjda träd som rainbowrails och raka träd som vanliga rakrör. har aldrig testat en sådan rail, lär ju vara ganska lätt att skära fast?


Måste nämna en annan klassiker: Ravinen! ganska snäll ravin även för de små. den går ovnaför en bäck, bildar en enorm halfpipe! men lite knölig å så. riktigt härligt! finn en annan ravin för de väldigt erfarna med, i den finns det öppningar som leder ner till bäcken som man måste gapa över, skicklighet är ett måste, avslutar med el smal väg mellan två klippor, brutalt asså.Fördelar med Ramundberget:

ställe för hela familjen. glada jobbare i liften. inte så långa köer då det finns två liftar på vissa ställen. riktigt bra freeride/park åkning. kunnig personal i skidshopen. trevigg värmestuga (värmehus med tanke på storleken, ingen stuga direkt) Fjällvärldens största shotbricka, 3000:- . men framförallt, Fjällkänsla som man inte får på andra ställen!Nackdelar med Ramundberget: Seg sittlift. liten by, inget torg eller liknande. enget riktigt festställe, dvs stor bar eller liknande. hyfsat dyr mat och fika inne i värmestugan Rudolf.


Sammanfattning: härrligt område för hela familjen! bra sevice och glatt folk. väldigt fina pister. även parken. men lite trist när man inte åker skidor/snowboard/monoski/pulka eller vad man nu åker. men Ramund får en 4/5 av mej! tacktack / johnplamborg

Jannemaffia
2007-12-13
Har vart i ramundberget i 3 år nu och tycker det är skit bra!
Sköna backar o parken är väldigt skön .
Bra mat i fikastugan!
Många liftar e bra och det har dom lyckats med !

Alltid mycket SNÖ!