Recensioner om Ramundberget (Sida 5)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
2007-05-31
Ramundberget är jag i minst två gånger om året.

För att nämna några bra saker så har de bra underhållen park, alltid galet mycket snö, underbar offpist åkning om man hittar de rätta ställena, skönt med sittlift i osthang och bra åkning där.

Negativt är väl att man tröttnar ganska fort på backarna, speciellt om man inte åker så mycket svarta backar. Prima brukar också vara rätt så isig.

Ni som inte har varit i ramundberget måste verkligen åka dit! :)

Calle
Calle (Gäst)
2007-05-31
Otroligt bra ställe... Har varit i Sälen och Åre och Kläppen mfl...inget går upp mot Ramis =)

föräldrarna började åka dit redan i början på 70 talet och vi har nog åkt dit varje år (nästintill iaf) sen jag va 2 år (är 25 nu)

Alltid bra med snö, vi har bytt ut nyårs veckan mot påskveckan senaste åren och då är vädret helt underbart, va lite blåsigt i fredags iof men det kan man ta då pisterna är för jäkla bra.

Helt enkelt en av sveriges absolut bästa anläggningar.

jibber
jibber (Gäst)
2007-05-30
Såklart sveriges bästa skid anläggning (= Jag har varit där jag vet inte hur många gånger eftersom vi har haft stuga där enda sen jag var liten . Jag åker mest i drömmlandet efter som dom har grymma hopp rails där osv .Dom har också lekparken där man kan börja sin" karriär som jibbare " men köna små hopp osv dom har även 4 rails i lekparken som man kan börja träna på om man aldrig railat förrut (; . Offpisten är underbar men somsagt jag åker mest i drömmlandet .Dom använder såklart inte snökanoner så vad kan man säga ÅKA DIT !!! Ni kommer inte att ångra er . (;

henrikmjoberg
2007-05-30
En avlägsen anläggning som får dig att njuta.. kan de vara något?! Jo, det tror i alla fall de på hotellet. Standarden är luxuös och andan gemytlig men länsar således bankkontot.

Dock är åkningen mycket bra. Möjligen finns här Sveriges bäst pistade nedfarter av varierande svårighetsgrad. Det finns även viss tillgång till offpist i skogen samt turskidåkning i de vackra omgivningarna.

2006-09-07
+
Mycket snö och puderåkning
En del sköna pister (t.ex prima)
Liftköer existerar knappt
Skön skogsåkning vid osthang
Parken (verkar vara jävligt bra sent på året, men inte när jag var där V.4=(

-
Inte så stor anläggning
Skogen i offpisten är lite väl tät på de flesta ställen
Dålig fallhöjd

Skön anläggning men som man snabbt tröttnar på..

JesperMoen
2006-08-02
+ parken
+ God och billig mat
+ mkt snö
+inte så värst långa köer

- näe

Rekommenderas verkligen!

2006-05-29
riktigt skönt ställe jag har vart i ramundberget kanske ungefär 10-11 gånger.vi köpte en stuga förra året i bruksvallarna men innan har jag vart på ramundbergets fjällhotell och andra slags stugor som ligger mitt i backen.Ramundberget har skönaste parken för nybörjare och proffs.Lekparken där man börjar sin ''karriär''.I Lekparken finns en blå linje (lätta hopp) och en grön linje (mycket lätta hopp) i den gröna linjen finns mest små ''gupp'' och i den blåa linjen finns det små hopp på ungefär 1 meters platå lr mindre plus 2 lätta rails.perfekt för barn som bara vill åka och ha kul och för äldre personer som just har börjat med att ''hoppa''.Drömlandet där åkarna som är vana att hoppa och vill ha lite utmaning.i Drömlandet finns en röd linje (medelsvåra hopp) och en svart linje(svåra hopp) i den röda linjen finns hopp med 3-6 meters platå och i den svarta linjen finns hopp med 7-14 meters platå plus att det finns 5 rails i drömlandet.och en wallride. i skogslandet finns bra offpist åkning och bra dropps och lite ''trä rails'' :P bra afterski med bra band och misa inte ramundsbergets årliga slopestyle tävling som brukar äga rum under påsken.

Skiersdown
2006-01-03
Bra med snö, brant, grym skogsåkning, pisterna är alltid bra, natursnö, inga liftköer.

Synd bara på fallhöjden och att det i början är nästan platt.

Man måste ha varit har någon gång!

Eller nej, det suger kom inte hit!!!!

Simon
Simon (Gäst)
2006-01-03
Jag har varit I Ramundberget 12 gånger tror jag (beror på att mina föräldrar fixar stugor där genom jobbet). Det är en väldigt bra skitort, bara skidåking för all åkare. Lite rolig offpist/caring åkning i skogarna och backarna i osthang är välidgt kul, prima (VÄLDIGT skön backe, k2 eller någon av dom andra roliga) eller bara glida ner för backarna från sol eller osthang ner till stjärnliftarna. Annat bra carving ställe är runt Skarliften, korkskruven, Kejsaren o gänget. Dom har även en väldigt bra park med mkt varierande hopp och rails.

En av dom stora fördelarna med ramundberger är: Små liftköer (förutom vid Solliften ibland, men kan ändå inte lämföras med liftköer i andra stora skidorter). Sen är ju deras policy: Enbart natursnö som är väldigt skönt.
Det är mkt snö där ända in i påsk (var där då för 2 år sen), visst blev det lite kladdigt och åka men det fanns klart mkt med snö kvar. Varmt och skönt var det också :)

Nackdelarna med ramundberget är nog att det inte direkt är någonparty ort. finns bara runt 2-3 ställen att gå till på kvällen om man inte stannar i stugan/hotellet. Men om man är där för skid åkningen (vilket man borde va) så klarar man sig nog.
Det är mer ett familjeställe, ett väldigt bra sådant med deras 43 nedfartet och deras 7 liftar. :)

FisaLisa
2005-03-23
KOm hem från en kortare resa för två veckor sedan eller vad det nu kan vara och vill bara tillbaka. Hade jag inte andra inplanerade resor så hade påsken varit kanon.

I Ramis finns ju verkligen allt. Stjärnliften upp, därefter solliften och ett grymt carvingområde ner mot osthang. Upp där, ner i någon av backarna där och upp igen för att ta sig tillbaka mot stjärnliftarna. Åh, jag bara ryser... =)

Enda jag egentligen kan klaga på är väl afterskin som är väldigt seg. Kanske beror på att alla är helt slut efter dagens åk men man skulle väl kunna satsa på lite bättre band?

Efter att ha åkt på natursnön här går det inte att åka på pulversnön på andra ställen.. Man blir bortskämd =)