Ramundberget recensioner (Sida 6)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
N/A
2006-05-29
riktigt skönt ställe jag har vart i ramundberget kanske ungefär 10-11 gånger.vi köpte en stuga förra året i bruksvallarna men innan har jag vart på ramundbergets fjällhotell och andra slags stugor som ligger mitt i backen.Ramundberget har skönaste parken för nybörjare och proffs.Lekparken där man börjar sin ''karriär''.I Lekparken finns en blå linje (lätta hopp) och en grön linje (mycket lätta hopp) i den gröna linjen finns mest små ''gupp'' och i den blåa linjen finns det små hopp på ungefär 1 meters platå lr mindre plus 2 lätta rails.perfekt för barn som bara vill åka och ha kul och för äldre personer som just har börjat med att ''hoppa''.Drömlandet där åkarna som är vana att hoppa och vill ha lite utmaning.i Drömlandet finns en röd linje (medelsvåra hopp) och en svart linje(svåra hopp) i den röda linjen finns hopp med 3-6 meters platå och i den svarta linjen finns hopp med 7-14 meters platå plus att det finns 5 rails i drömlandet.och en wallride. i skogslandet finns bra offpist åkning och bra dropps och lite ''trä rails'' :P bra afterski med bra band och misa inte ramundsbergets årliga slopestyle tävling som brukar äga rum under påsken.

Skiersdown
2006-01-03
Bra med snö, brant, grym skogsåkning, pisterna är alltid bra, natursnö, inga liftköer.

Synd bara på fallhöjden och att det i början är nästan platt.

Man måste ha varit har någon gång!

Eller nej, det suger kom inte hit!!!!

Simon
Simon (Gäst)
2006-01-03
Jag har varit I Ramundberget 12 gånger tror jag (beror på att mina föräldrar fixar stugor där genom jobbet). Det är en väldigt bra skitort, bara skidåking för all åkare. Lite rolig offpist/caring åkning i skogarna och backarna i osthang är välidgt kul, prima (VÄLDIGT skön backe, k2 eller någon av dom andra roliga) eller bara glida ner för backarna från sol eller osthang ner till stjärnliftarna. Annat bra carving ställe är runt Skarliften, korkskruven, Kejsaren o gänget. Dom har även en väldigt bra park med mkt varierande hopp och rails.

En av dom stora fördelarna med ramundberger är: Små liftköer (förutom vid Solliften ibland, men kan ändå inte lämföras med liftköer i andra stora skidorter). Sen är ju deras policy: Enbart natursnö som är väldigt skönt.
Det är mkt snö där ända in i påsk (var där då för 2 år sen), visst blev det lite kladdigt och åka men det fanns klart mkt med snö kvar. Varmt och skönt var det också :)

Nackdelarna med ramundberget är nog att det inte direkt är någonparty ort. finns bara runt 2-3 ställen att gå till på kvällen om man inte stannar i stugan/hotellet. Men om man är där för skid åkningen (vilket man borde va) så klarar man sig nog.
Det är mer ett familjeställe, ett väldigt bra sådant med deras 43 nedfartet och deras 7 liftar. :)

FisaLisa
2005-03-23
KOm hem från en kortare resa för två veckor sedan eller vad det nu kan vara och vill bara tillbaka. Hade jag inte andra inplanerade resor så hade påsken varit kanon.

I Ramis finns ju verkligen allt. Stjärnliften upp, därefter solliften och ett grymt carvingområde ner mot osthang. Upp där, ner i någon av backarna där och upp igen för att ta sig tillbaka mot stjärnliftarna. Åh, jag bara ryser... =)

Enda jag egentligen kan klaga på är väl afterskin som är väldigt seg. Kanske beror på att alla är helt slut efter dagens åk men man skulle väl kunna satsa på lite bättre band?

Efter att ha åkt på natursnön här går det inte att åka på pulversnön på andra ställen.. Man blir bortskämd =)

Jerker
Jerker (Gäst)
2005-03-10
Precis kommit hem från min 3:e (4:e om man räknar med sommar resan till strapatsers aktiviteter). Helt underbart ställe. Åk me pistmaskinen ut till dom andra topparna och åk riktig off pist. Finns de nått skönare?. Offpisten i västhang var sveriges finaste och kommer nog fan alltid vara det. Enda negativa var nog att kvällslivet var lite torrt..

Stefan
Stefan (Gäst)
2005-02-11
DÅ var min Ramisoskuld tagen....
Kan bara säga, bäst i detta land. Motiveringen till det är, som den pistterrorist jag är, skönt att det finns så mycket offpist så det inte blir så mycket folk i pisterna.*ler*
Åkte 0900-1900 och det var inte nån liftkö, inte en i pisterna. Vilka pister sen, dom två röda vid Skarsliften, vilka carvingbackar.
Samt, inte att förglömma, Osthang.

Åk hit!!!!

Niklas
Niklas (Gäst)
2005-02-11
Sveriges bästa skidanläggning. sköna backar (speciellt prima,K2,Osthangsbranten)och enbart natursnö. Alla borde åka hit nån gång i sina liv.

Forsis(Gesundteam)
Forsis(Gesundteam) (Gäst)
2005-01-03
Ramundberget är helt klart den skönaste svenska anläggning jag nånsin kört i. Bättre än Trysil?

Offpisten är helt kung. Skitroligt å bygga hopp å coola avsatser att droppa ifrån. Funparken är väl så där, några sköna hopp men inte allt för bra rails.

Ramundberget har många backar men det är inte allt för svårt att ta sig runt. Mitt råd är att alla människor bör åka i Ramundberget nån gång i livet.

G_johannesson
2004-12-03
finns allt här förutom kanske bankomat men det klarar man sig utan.=)

bra pister med 100%natursnö
bra park med roliga hopp o railar
bra off pist och heliskiing

finns inte bättre i sverige!

Sabine
Sabine (Gäst)
2004-11-27
Är i Ramundberget varje vinterlov, dvs jullov, sportlov och påsklov.
Helt klart skönaste svenska skidorten. Varken för mycket eller för lite folk. Schysta backar, speciellt Prima, Slalombacken och K2 (där jag vred ledbandet i knäet för 2 år sen).
Ramundbergets fjällgård har jättegod mat och trevlig personal.
För övrigt tycker jag att man nångång ska fira nyår där uppe, härligt som bara den. Testa funparken också! den är rolig.
/Sabine R.