Recensioner om Ramundberget (Sida 7)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
Jespr
2003-11-26
Helt underbart ställe!!!
Snön ligger ju alltid över metern och backarna duger för de bättre (jag snackar om osthang, typ Prima ,som är vad den heter, och osthangsbranten, som borde heta dubbelprima...)
Lite jobbigt dock att skogen blir uppkörd direkt efter snöfall och att backarna ligger i nordost-läge, så att solen inte värmer på eftermiddagarna.
Parken brukar vara mycket bra, men den hade lite få rails när jag var där sist.
+det mesta
-det minsta

pontaa
2003-05-21
Sveriges bästa anläggning i Södra fjällvärlden, lite folk, alltid bra med snö (över metern varje år), mkt goda offpist möjligheter runt systemet och runt omkring på topparna, Helags, Skarvarna och Skars! Har varit där ca 2 veckor per år i 5-6års tid, kommer alltid tillbaka.

Påsken e sagolik, härlig snö och full fart!!

Backaker
2003-04-22
Kanon om man gillar offpist! Pisterna är det inte heller något fel på, 33 att välja bland och det tar ett tag att utforska alla dem...
Inte så mycket folk som på andra ställen.

johanmarfalt
2003-03-27
Fina offpister. mycket snö och västhanget bjöd på några fina åk. Inga liftköer och inte så mkt folk heller.

BubbleCum
2003-03-03
Var där nu på sporlovet med en polare. Och allt snack om att man e ensam där måste vara bullshit lr så hade jag en massa otur. liftarna var proppade, man kunde nästan inte ta sig till funparksen. Den enda liften värd att nämna var skarsliften..den längst till höger när man ser upp på backen. Där var de ytterst lite folk och 2 fina backar o bra offpist!

orbite
2002-11-11
skönt offpist, västhanget bjuder på sköna fallhöjdmetrar... men va fan lite för korta åk, men intensiva.. man blir bra seg efter ett åk dära.. annars så ska de ha cred för att de inte kör me snökanoner, för de behövs ju inte.. natur snö ska d va!! yeayea... ha d där ute... // oRBITE

NMH
2002-10-16
Ramundberget är värkligen skönt. Mycket puder det vill säga fin offpist. Åk ut till väster (vänster) från skarsliften och ni kommer till västhang med grymt skön skogsåkning med varierande högadrops. Funparken är också grym och med tanke på att dom ska bygga en ny crossbanba i år lär det bli vidunderligt bra.

orbite
2002-03-20
Ramundberget är får klart gdk! Sjysst funpark gör att områdets poäng dras upp för min del. Det finns sjysst offpiståkning vid västhang, men de delar i skogen som är bra är välldigt korta. Hit drar man om man vill vara ensam i backen!:):)

 Hasse
2001-09-24
Är nog ett av sveriges mest underskattade skidområde fast det gör inget för då har vi som är där mer att åka...Vill ni ha tips eller guidning så ko min på Solbrännet i vinter och fråga efter Hasse...

mickefalk
2001-07-03
Det finns få ställen i Sverige som har sådan underbar åkning, speciellt så pass långt ner som det egentligen ligger.Kanonfritt gör att underbara åkdagar blir extremt många. Gallrade områden mellan backarna gör att offpiståkningen är väldigt bra.
För de som vill åka lite extremare så finns det ett par riktigt grymma rännor. Smala och branta med möjligheter till schyssta drop.
Ett tips är att inte droppa från den allt för frestande klippan som utmärker sig till vänster om Osthangsliften, om det inte är väldigt snörikt! Landningen kan lätt bli för platt om man inte tar en j-a fart.
De flesta bland personalen från ställena runt omkring har fötterna på jorden och ägnar sig med både hjärta och själ åt åkningen.
En del som inte skall glömmas bort är västhang. Den som letar sig lite bortanför systemet hittar lätt många guldkorn!
Slutligen kan tillägas att snödjupet alltid är ypperligt!