Recensioner om Ramundberget (Sida 3)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
Steve Arvberger
Steve Arvberger (Gäst)
2018-04-16
Toppen, vi har varit vid Ramunberget
Över 40 år. Har åkt mycke skidor nere
I Europa också. Men Ramis är värt ett besök.

Mats Enlund
Mats Enlund (Gäst)
2018-03-19
Ett riktigt favoritställe. Inte särskilt stort men med mycket varierad skidåkning. Dessutom trevliga människor och en genuin fjällkänsla. Hoppas bara på en modernare lift vid osthang

His
His (Gäst)
2018-03-16
Massa natursnö, härlig freeride och trevligt folk i genuin miljö.

Nisse Karlsson
Nisse Karlsson (Gäst)
2018-02-26
Mycket bra skid åkning för allaPeter Kruk
Peter Kruk (Gäst)
2018-01-23
Förstår inte alls hypen kring Ramundberget. Bara väldigt långt att köra för sedan undra om man hamnat Romme innan de byggde restaurangerna.

AugustGille
2017-12-20
Varit i Ramundberget under 14 sportlov (v.8). Alltid grym service och god mat, eftersom vi varit där uppe mycket hittar man de bästa åken. Tips! Ta osthangsliften upp, väl uppe på toppen ta vänster och staka runt 20/30 meter. Där finns "grytan", när det är bra med snö är det grymt åk, tänk på att hålla skiersleft för att komma ner till stugorna i osthang.

Katarina
Katarina (Gäst)
2011-02-28
Var där för 3:e gången men hade oturen att komma när Osthangsliften stod still pga reparation. Något vi inte fick veta då man köpte liftkortet.
Att inte ha tillgång till backarna vid Osthanget var ingen höjdare kan jag säga.

Trevlig personal som jobbar i liften men för övrigt var bemötandet en katastrof.

Vet inte om 75-åringen blivit gaggig eller bara lite för kaxig?

Nästa år tar vi Vemdalen eller Tänndalen istället.

anhe
2009-09-09
En av sveriges bästa skidanläggningar! Folket, backarna, maten och känslan är helt underbar! Sälen kan ta sig där bak, jävligt skön park fast kort, bådeför nybörjare o mer avancerade åkare. UNDERBAR offpist


5/5

nogard
2009-02-11
Har varit i Ramundberget ett antal gånger och en av de största fördelarna är att (precis som de säger på hemsidan) Ramundberget är skidorten vid slutet av vägen. Det kommer inte dit så många människor som trängs i backarna.

De har enbart riktig snö, inte en snökanon så långt ögat når! Det gör backarna mjuka och fina. Överlag är det bra utbud på många härliga backar. De sköts bra också även om backarna vid Skars kan bli uppkörda efter ett tag. Vid Skars är det även enkelt att åka ut mot sidan in i deras skogspark.

Deras park är riktigt fin i och med att det är så tydligt uppdelade linjer. Det börjar med en grön och blå för sig själva så att nybörjarna inte stör de som kör i de större hoppen. Inte det största utbudet av rails och liknande man jag har hört att de ska bygga ut den delen nedanför Drömlandet.

Restauranger finns det inte så gott om, men utbudet som finns räcker bra. Rudolf är nog den bästa värmestugan/fiket jag varit på. Den är mysig men tyvärr för trång i rusningstider. Sen finns det några dyrare ställen också. Nytt för i år är att de bygger en topprestaurang som blir väldigt fin!

De har även ett stort utbud av längdskidspår och de ligger nära Bruksvallarna där landslaget ofta tränar och tävlar.

2008-08-21
tjena.

ramundberget kommer i år att bygga ut med en helt ny park nedanför den gammla som kommer att heta "stormparken" anledningen till att den kommer att heta det är för att det ligger mer i lä och drabbas därför inte lika mycket av läskiga snöstormar som den gammla gjorde. hoppen kommer vara förbyggda med jord så direkt snön kommer är det bara att shredda. det är också en fördel jämnfört med den gammla parken för att ramundberget kör med 100% natursnö så det brukar vanligtvis ta ett tag med att få upp hela parken för att man blir då tvungen att vänta tills det kommer så pass mycket snö att man kan trycka upp några rejäla hopp men och andra sidan så existerar knappt is i ramundberget.. solbaren kommer även att flyttas till längst upp i den gammla parken så där kan man ta sig en hamburgare och en hof mellan varven.ramundberget har alltså till vintern. parken: en svart linje , en röd linje, en blå linje och en grön linje. stormparken: en hopplinje och en raillinje. och den hederliga skogsparken med alla möjliga trädjibbs och rails, perfekt när det dumpat lite ny snö.

är det några frågor så fråga på.

/crille,micke och linus