Ramundberget recensioner (Sida 8)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ramundberget?
NMH
2002-10-16
Ramundberget är värkligen skönt. Mycket puder det vill säga fin offpist. Åk ut till väster (vänster) från skarsliften och ni kommer till västhang med grymt skön skogsåkning med varierande högadrops. Funparken är också grym och med tanke på att dom ska bygga en ny crossbanba i år lär det bli vidunderligt bra.

orbite
2002-03-20
Ramundberget är får klart gdk! Sjysst funpark gör att områdets poäng dras upp för min del. Det finns sjysst offpiståkning vid västhang, men de delar i skogen som är bra är välldigt korta. Hit drar man om man vill vara ensam i backen!:):)

 Hasse
2001-09-24
Är nog ett av sveriges mest underskattade skidområde fast det gör inget för då har vi som är där mer att åka...Vill ni ha tips eller guidning så ko min på Solbrännet i vinter och fråga efter Hasse...

mickefalk
2001-07-03
Det finns få ställen i Sverige som har sådan underbar åkning, speciellt så pass långt ner som det egentligen ligger.Kanonfritt gör att underbara åkdagar blir extremt många. Gallrade områden mellan backarna gör att offpiståkningen är väldigt bra.
För de som vill åka lite extremare så finns det ett par riktigt grymma rännor. Smala och branta med möjligheter till schyssta drop.
Ett tips är att inte droppa från den allt för frestande klippan som utmärker sig till vänster om Osthangsliften, om det inte är väldigt snörikt! Landningen kan lätt bli för platt om man inte tar en j-a fart.
De flesta bland personalen från ställena runt omkring har fötterna på jorden och ägnar sig med både hjärta och själ åt åkningen.
En del som inte skall glömmas bort är västhang. Den som letar sig lite bortanför systemet hittar lätt många guldkorn!
Slutligen kan tillägas att snödjupet alltid är ypperligt!

Sebastian
2001-03-17
Ramundberget är en av de bästa skidorterna som finns i hela Sverige. Positivt är att alla är snälla och att det är bra backar. Det är inte så mycket folk även under loven. Offpisten är underbar om man åker upp till solliften och åker med snökompaniets bandvagn. Jag har varit där i 8 år i rad och det är underbart

White Pony
White Pony (Gäst)
2001-03-05
Spenderade förra veckan i Ramundberget. Kan säga att det var lugnt det bästa berg i sverige jag åkt på hitills. Berget har en skön variation av nypistade röda bakcar, branta dubbel svarta, skön skogsåkning..(speciellt till höger om Skarsliften..finns ett par sköna klippor att droppa från där.) Även bergets närhet till lätt tillänglig offpist är ett stort plus! Behöver bara vandra max 50 min för att hitta skön offpist på bergets baksida.

Malin Eriksson
Malin Eriksson (Gäst)
2001-02-20
Ett mindre men väldigt mysigt ställe. Väldigt fina backar & skidlärarna är toppen har jag hört! Ska dit i helgen...igen.

Stickan
Stickan (Gäst)
2001-01-06
Grymmt ställe har varit där ett antal gånger. De branta backarna i Osthang är utmanande och spännande. Det enda minuset jag kan komma på är att det är så jäkla mycket blåbär i backen.

Christer
Christer (Gäst)
2000-11-28
Glöm ej att dra nedför la Punta, den lilla rännan som finns till vänster om sittliften, bortanför Svarte Petter. Brant och stenigt men det tuffaste i Ramundsberget.

Yeahjohan
Yeahjohan (Gäst)
2000-11-27
Kanon ställe. backarna borta vid sittliften är det inget fel på. sportlovet väntar och ramundberget syns i drömmar