Snart dags för What Camps i Åre

What! Camps flyttar hem. Under sportloven i Åre körs tvådagarscamper torsdag-fredag för skid-och snowboardåkare från 10 år som vill maximera sitt sportlov och lära sig nya trick. Alla är välkomna, oavsett nivå.

Henrik Windstedt och David Kantermo startade What! Camps för fem år sedan och har sedan dess kört uppskattade sommarcamper för både skid- och snowboardåkare på glaciären Folgefonna i Norge. I Åre kommer de att ta hjälp av Philip Harlaut och av flera duktiga coacher som bland andra Erik Sunnerheim och Niklas Eriksson. Nyss blev det klart att även friåkaren och legenden Sverre Liliequist kommer som gästcoach under campet som hålls valborgshelgen.

Till våren står tre weekendcamper på schemat. Två helger för vuxna samt en för ungdomar.

– I april kommer stora delar av Störtloppet på högzon att byggas om till en park som hålls öppen i tre veckor under ”Freeride Weeks”, det ihop med ”Åre Ambilight Snow Park” och Skutans fina offpistområden ger oss en perfekt plattform för att köra camper, säger David.

Alltfler vuxna vill utveckla sin åkning både i parken och offpist.

– Vi har märkt att det finns ett stort intresse bland vuxna att åka i parken eller hitta nya vägar nedför berget. Flera föräldrar till våra campare i Norge slinker gärna med på ett hörn vilket vi tycker är sjukt kul! Det är aldrig försent att vidga sina vyer på snö, säger Henrik.

Utöver åkning står bland annat skateboard, trampolin och lavinkunskap på schemat.

För mer info besök www.whatcamps.com

Se bilder från sommarens camps

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.