”- Snuskigt nervös”! Cody Bramwell har chansen att säkra en plats på FWT

Idag körs kval och imorgon final på den 4-stjärniga kvaltävlingen i Nendaz. Det är den näst sista högstatustävlingen på Freeride World Qualifier och svenska Cody Bramwell kan redan på söndag säkra en plats till nästa års Freeride World Tour. Men han är nervös, ”snuskigt nervös”. 

Den fantastiskt duktiga och hårt chargeande brädåkaren Cody Bramwell ligger i pool position inför årets två sista tävlingar på Freeride World Qualifier, serien som bestämmer vilka som får komma upp och åka med världens bästa tävlande friåkare nästa vinter på Freeride World Tour.

Cody Bramwell har en fin tävlingssäng bakom sig med vinster på Nya Zeeland och i Österrike på de viktiga 4-stjärniga tävlingarna som ger absolut mest poäng, poäng som sedan räknas samman i rankingen. En brädåkande herre får ta klivet upp till världstouren näst vinter och just nu har Cody förutsättningarna i sina egna händer, men han behöver åka bra och han är nervös, snuskigt nervös…  vi pratade med honom igår, fredags.

Hej, Cody Bramwell hur är läget och vad gör du just nu?
– Just nu sitter jag på Ikea i Zürich. Med en stor Caesar sallad och en 15 portions vegobollar, livet är på topp. Är på resande for påväg till Nendaz!

Hur nervös är du inför den 4-stjärniga tävlingen i Nendaz nu i helgen?
– Snuskigt nervös

Behöver du åka kvalet eller är du seedad till finalen på söndag?
– Yes måste köra kvalet, ingen blir seedad har jag för mig!

Hur ser siffrorna ut: Kan du säkra en plats på FWT om med tillräckligt bra resultat i Nendaz?
– Det kan jag! Det finns en del olika scenarion, men kort och gott om jag vinner så skulle det vara klart!

Du vann ju förra året i Nendaz, tror du att det är någon fördel för årets tävling? Körde ni Mont Gond sist också?
– Det stämmer. Jodå det är klart, man vet ju att man har ett åk där som man kan potentiellt vinna med! Men man vill ju alltid hitta på något nytt och kul för att utvecklas!

Stort tack Cody, och lycka till! 
– Tack, nu kör vi!

Det är inte bara Cody Bramwell som prövar lyckan på FWQ-tävlingen idag. Fler svenskar står på start som Nils Wersén, Dante Prtic (bäst rankade i skid herr som nr 8 före tävlingen), Tim Wallin, Hugo Scharl, Johan Roos, Isak Klein, Adam Björk, Olle Regnér, Edvin Olsson, William Larsson, Moa Wärvik, David Deliv, Caroline Strömberg (bäst rankad som nr 3 dam skidor), Sofie Gidlund, Jonathan Johansson och Sanne Mona.

Startlistor Nendaz Freeride World Qualifier 4-sjärnig

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.