Tävla FWQ i Sommar

Poängsamlingen i kvalserien för att ta sig till Freeride World Tour är redan igång, så passa på att plocka hem lite högt eftertraktade poäng nu under sommaren. På så sätt kan du inleda vintern med ett litet försprång och på så vis lättare få plats på de högre rankade tävlingarna. Passa på att anmäla dig innan registreringen hinner stänga.

Snön må ha smält bort på de flesta håll på det norra halvklotet och sommar, sol och semestertankar är det som är huvudfokus hos de allra flesta för tillfället, men för den med ett redan nu okontrollerbar skidabstinens finns det alternativ. Över på den södra hemisfären är vintern på intåg med besked och Freeride World Qualifier-tävlingar (FWQ) arrangeras både i Sydamerika och Nya Zeeland i sommar.

Först ut är tävlingarna i Sydamerika med hela tre 2-stjärniga event i Chile den 11e-12e och 18e-19e augusti samt 31a augusti till 2a september, och en 2* i Argentina under helgen 25e-26e augusti.

På Nya Zeeland inleds tävlingarna vid skidorten Remarkables i närheten av Queenstown, där det ska genomföras en 2* och en 4* under en veckas tid med start den 3e september. Veckan efter är ytterligare en 2* i Mt Olympus planerad.

FWQ-säsongen sträcker sig från den 1a juni fram till 31a maj under nästkommande år. Detta innebär att poäng du samlar på dig nu under sommaren räknas med till vinterns resultat och kan därför ge ett litet försprång och fördel poängmässigt. För de som satsar på att kvala till världstouren kan den fyrstjärniga tävlingen på Nya Zeeland spela stor roll fram mot slutet på säsongen, men även ett bra resultat på någon av de 2* kan göra det lättare att få plats på högt rankade event senare i vinter.

Observera att sista datum för anmälan är redan idag för Antillanca Freeride i Chile och The North Face Frontier i Remarkables på Nya Zeeland.

Innan du kan anmäla dig behöver du antingen skaffa en FWQ-licens eller uppdatera den du redan har. Det gör du via Freeride World Tours medlemssida fwt.memberpro.net

Mer info om tävlingarna hittar du på Freeride World Tours Hemsida under fliken ”Events

Datum för FWQ under sommaren 2017:


Sydamerika:

Freeride Nevados de Chillan, Chile
Väderfönster: 11-12 augusti, 2017
Registrering: öppen
Registrering stänger: När startfältet är fullt (Registreringen har öppnat på nytt och först till kvarn gäller för kvarvarande platser)

Antillanca Freeride, Chile
Väderfönster: 18-19 augusti, 2017
Registrering: öppen
Registrering stänger: 20 juli 2017

Chapelco Back Bowls, Argentina
Väderfönster: 25-26 augusti, 2017
Registrering: öppen
Registrering stänger: 28 juli 2017

Corralco Freeride, Chile
Väderfönster: 1-2 september 2017
Registrering: öppen
Registrering stänger: 3 augusti 2017


Nya Zeeland:

The North Face Frontier, Remarkables Ski Field, Queenstown
Väderfönster 2*: 3-7 september 2017
Väderfönster 4*: 5-8 september 2017
Registrering: öppen
Registrering stänger: 22 juli 2017

Mt Olympus Freeride Open
Väderfönster: 12-15 september 2017 (kommer att köras i direkt anslutning till 4* i Remarkables)
Registrering öppnar 27 juli 2017
Registrering stänger: 17 augusti 2017

Text: Gabriella Edebo
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.