Tur Snowboards – nytt svenskt hypat brädmärke

Tur Snowboards är brädmärket som nu är på allas läppar respektive skärmar. Brädorna är utvecklade och testade på Åreskutan och nyligen lanserade detta hypade företag sin hemsida.

Nyligen lanserade Tur Snowboards sin hemsida och hypen bland brädåkare är nu enormt stor. Tur Snowboard känns modernt, genuint och rätt i tiden för många. Skapad för brädåkare av brädåkare, långt bort från massproduktion och slentrian, enligt dem själva.

Bakom varumärket hittar vi Hampus Mosesson, Ola Nygårds och Peter Danroth som alla har en gedigen brädhistoria i bagaget och idag är välkända profiler inom kretsen.

Målet med Tur Snowboards är enligt företaget själv att ha ett sparsmakat utbud där modellerna är mångsidiga och därmed täcker större delen av berget. Brädorna är till stor del utvecklade på Åreskutan och ska därmed klara allt från hård is till fluffigt puder.

I dagsläget finns fyra modeller presenterade på hemsidan, två stycken solida och två stycken splitboards. Samtliga brädor har avskalad och naturnära design och är i första hand shapade för att åka framlänges, med avsmalnad tail som också ger en rad fördelar i puder.
– Alla modellerna är skapade för att vara bästa möjliga produkt från vår sida, och vi är väldigt nöjda med resultatet och en till modell är på väg. Vi försöker tillgodose de flesta möjliga områdena som vi kan tänka oss på berget, säger Ola Nygårds.

Tur Snowboards kommer att finnas för försäljning och demo på Inlandets butiker i Åre och  Östersund samt på Osthang i Ramundberget.

Finns det något motsvarande skidmärke på marknaden, där hypen är stor och genuiniteten stor?

Mer information på tursnowboards.com
Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.