Walter Wallberg axelskadad

Under en träning inför världscuptävlingen i Deer Valley, USA, föll Walter Wallberg, Åre SLK, olyckligt och fick ett slag mot axeln.

Det var inför dubbeltävlingarna i klassiska Deer Valley som Walter fick sin skada.

– Jag mår bra förutom att det är trist med axeln. Det var under ett träningsåk som jag kom i obalans och satte staven mellan skidorna och slog en kullerbytta i backen och åkte rätt in i en puckel med axeln, berättar Walter.

Just nu är han mitt i puckelvärldscupens nordamerikatour och han tvingas avbryta för att ta hand om axeln.

– Det är som en liten benbit som tappat ett av muskelfästena. Så nu får jag inte lyfta armen på tre veckor för att det ska läka ihop igen.

Walter som redan haft framgångar i världscupen med en pallplats i kanadensiska Val St. Côme, tycker så klart det är tråkigt att bryta världscupen, men siktet är fortfarande inställt på kommande mästerskap.

– Jag kommer åka hem till Åre och träna i tre veckor för att vara tillbaka till VM i Sierra Nevada i mars. När jag lyfter armen gör det svinont, men jag har den i mitella och då är det lugnt. Jag få fokusera på att träna och hålla igång resten av kroppen tills jag kan stå på skidor igen.

Det blir alltså rehabilitering för Walter och han planerar att kunna stå på skidor innan det är dags för mästerskap.

– En vecka innan VM ska jag kunna träna på skidor i Åre, det har läkaren sagt.

Men även om en skada inte varit en del av Walters plan har han inte gett upp hoppet på en framgångsrik säsong.

– Det är trist så klart, men jag har fortfarande gjort ett bra resultat i världscupen. Det hade varit värdelöst om jag inte gjort resultat och varit tvungen att avbryta. Nu vet jag ändå att jag hör hemma i världscupen och det är ju bara skönt att ha med mig nu när jag får en månads extra uppladdning inför VM, avslutar Walter.

Walter kommer tillbaka till Sverige i början av veckan och då är det rehabilitering som gäller för att axeln ska kunna läka de närmsta tre veckorna.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.