10 nya skaljackor vintern 2022

Skaljackan är på många sett det optimala plagget som står emot väta och vind och går att använda året runt. Här är tio nya skaljackorna som håller dig glad, torr, snygg och varm (med rätt lager under) när du åker skidor i vinter. 

Skaljackan är din bäste vän på berget. Klär du dig lager på lager under så fungerar den när det är riktigt kallt och den är tunn och sval när temperaturerna klättrar uppåt.

En bra skaljacka står emot vind och vatten och kan, men behöver faktiskt inte kosta skjortan.

Spana in prylguiden för ännu fler nya skaljackor vintern 2022 samt massa annat kul du kan behöva inför vintern.

Sweet Protection – Crusader X GORE-TEX Jacket

Pris: 5999 Kr

Crusader X GORE-TEX Jacket är en robust skid- och snowboardjacka som med många funktionella lösningar anpassade för friåkning. Jackan har ett längre snitt och har totalt fem fickor; två utdragbara handfickor, en stor bröstficka, en passficka på övre vänstra armen och en förvaringsficka på insidan. Andre viktiga funktioner inkluderar bland annat långa dragkedjor, justerbart snölås och en huva som passar till hjälmar från Sweet Protection.

En kompromisslös jacka som är skapad för skydda mot allt som fjället levererar. Denna Crusader X GORE-TEX-jackan är uppdaterad med ett nytt material som är mjukare och väldigt slitstarkt och som garanterat håller dig torr.

Peak Performance – Gravity Goretex 3L

Pris: 5500kr

Den här fullständigt väderbeständiga jackan i 3L GoreTex® är framtagen för seriösa freerideåkare och har toppmodern teknik så att inget kommer mellan dig och adrenalinet. Lättåtkomliga fickor, ventilering med dragkedja i armarna, hjälmkompatibel huva och en RECCO® Rescue System-reflektor garanterar funktionalitet och säkerhet så att du kan erövra bergen utan begränsningar.

Houdini – RollerCoaster Jacket

Pris: 6000kr

Fullt utrustad skaljacka för bergsäventyr. Vattentät med andningsförmåga. Återvunnen och återvinningsbar. Fri från PFAS. Made to move-konstruktion. Målet med Houdini’s mest avancerade serie av hårda skal var att utmana upplevelsen av att bära skalplagg. För att uppnå känslan av total rörelsefrihet vände man upp och ned på grunden i mönsterkonstruktion. En process som traditionellt sett utförs tvådimensionellt på en platt yta. Med Rollercoaster Jacket draperades mönstret istället från ett enda stycke material, och direkt på en människa som simulerade rörelser från klättring eller skidåkning. Resultatet blev en jacka designad för rörelse. I kombination med det vattentäta, ventilerande och tysta materialet får du ditt smidigaste väderskydd någonsin.

Haglöfs – Vassi Touring GTX Jacket

Pris: 5500 kr

Funderar du på att ge dig ut på okända vägar? Med den här högpresterande turjackan kan du ta dig precis var du vill. Den har en freeride-look och är gjord av extremt lätt och andningsbart GORE-TEX Active-tyg som garanterat håller dig torr™. Perfekt för aktiviteter med hög puls. Den har alla nödvändiga funktioner, så som en justerbar, hjälm-kompatibel huva, stora ventilationsblixtlås för enkel åtkomst och effektiv ventilation och flera strategiskt placerade fickor för alla nödvändiga småsaker och en RECCO®-reflektor bara ifall att. Mer om Haglöfs Vassi Touring GTX.

Pris: 4699 kr

Börja vintern med utrustning som funkar från puder till afterski och allt däremellan. Dragline Jacket är vattentät, vindtät och ventilerande tack vare tre lager med DryVent™-teknologi. Helt unikt är att de gjorts av återvunna och biobaserade material, vilket minskar din påverkan på naturen där vi vet att du älskar att vara. Den har en rymlig hjälmkompatibel huva, ventilation i armhålorna och en snökjol för åkning i djup snö.

Scott – Line Chaser Anorak 3L

Pris: ca 4000 kr

En kombination av teknik, minimalism och stil i en jacka som blandar touring med freeride. En något oväntad anorak med avancerad teknik för att implementera lätthet, stretch och andningsförmåga. Detta är en unik touring-anorak.

Salomon Stance 3L Long / Stance 3L

Pris: 4800 kr / 5300kr

För första gången har Salomon skapat en längre allmountain-skaljacka för skidåkning. Salomon Stance 3L Long jacka i herrmodell är bekväm och skyddande för stora puderdagar och kalla dagar på stan och tillverkas i tåliga, vattentäta material med borstad insida för maximal komfort. Idealisk för lager-på-lager och fungerar i såväl stadsmiljö som offpist.

Stance 3L jacka i dammodell är bekväm och skyddande för stora puderdagar och tillverkas i tåliga, vattentäta material med en borstad insida som ger maximal komfort. Denna praktiska, moderna jacka är framtagen tillsammans med den skidåkande influeraren Kalen Thorien och funkar i såväl stadsmiljö som offpist.

Stellar Equipment – Stellar Shell Jacket 2.0

Pris: 4295 kr

Nya Stellar Shell 2.0 är helt nykonstruerad från grunden och bygger på en sju års lång produktlivscykel tillsammans med feedback från tusentals användare, med ny innovativ teknik för att leverera klassens bästa prestanda.

Denna skaljacka är noggrant designad för att ge ett kompromisslöst vinterskydd, med nyutvecklae 3-lagers konstruktion för hållbarhet, andningsförmåga, låg vikt och rörelsefrihet. Det nya yttertyget är också tillverkat av 100 % återvunnet nylon.

Pris: 2099 kr

Moss jackan kommer lika fullpackad med tekniska specifikationer och funktioner som alla andra jackor i All-Mountain kollektionen. Fokus ligger på att maximera rörelsefrihet och att ge generösa förvaringsmöjligheter på berget. Moss helt enkelt designad för långa vinterdagar.

Dope – Blizzard PO

Pris: 1599 kr

Är en hoodie inte tillräckligt teknisk? Och skidjackan är lite för otymplig? Dope uppfann Blizzard PO (Pull Over). Den känns som en åkhoodie och presterar som en fulländad skidjacka. Grym vattentäthet och alla funktioner du kan behöva för leka över hela berget. Blizzard är det perfekta lättvikts valet, om du är ute efter komfort och prestanda så har du hittat rätt. Skapad för att fungera överallt, dessa jackor är lika bra i pisterna som de är på en sommarvandring. Enkla och mångsidiga, de funkar överallt.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.