APO Snow i konkurs

Snowide, bolaget som äger den franska skid- och snowboardtillverkaren APO har försatts i konkurs. APO såg dagens ljus för tolv år sedan, och har tunga profiler som som Sammy Carlson och Sage Kotsenburg på åkarlistan.

APO Snow startades som ett snowboardföretag 2003 av den franske snowboardpionjären Regis Rolland, som är något av Europas motsvarighet till Jake Burton. 2008 gjorde företaget intåg även på skidmarknaden med fokus helt och hållet på park- och puderlagg.

APO lockade därefter till sig några av skidvärldens just då hetaste namn – unge schweizaren Kai Mahler, och en av de senare årens mest mångsidiga åkare – Sammy Carlson, där den sistnämnde har samlat en diger bunt X Games-medaljer och har varit domarnas favorit i X Games Real Ski två år i rad. På snowboardsidan saknas inte heller profiler – de amerikanska landslagsåkarna Sage Kotsenburg och Spencer O’Brien kör bägge för APO. Frågan är vilka som fångar upp dessa åkare härnäst, inte minst Mr Carlson som såvitt vi erfar är mitt i produktionen av ett ambitiöst filmprojekt modell större..

Värt att notera är att APO är det andra friåkningsinriktade franska skid/snowboardföretaget som konkar på relativt kort tid. Följetongen om CoreUPTs vara eller icke vara pågick ju under en längre period innan de slutligen försvann från jordens yta för ungefär ett år sedan.

Det är i skrivande stund inte klart om något nytt ägarföretag finns i kulisserna för att eventuellt driva APO vidare, och den fransktalande delen av internet låter sig inte helt nedslås. ”Räkna aldrig bort Regis Rolland” konstaterar en läsare på Skipass.

Källa: Skipass

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.