Årets 12 bästa skidor enligt Powder

Amerikanska Powder har låtit 31 skidåkare testa årets nya skidor. Här är de 12 allra bästa. 

Amerikanska Powder går sorgligt nog i graven av allt att döma i mitten på november. I våras testade de dock i vanlig ordning ett stort gäng nya skidor. Testplatsen var anrika Red Mountain i BC, Kanada. I skidtestet deltog 31 skidåkare med olika bakgrund och preferenser.

58 par skidor hamnade efter långa testdagar i deras köpguide-tidning, vars omslag för övrigt pryds av den spritt språngande nakna Connery Lundin åkandes puder. De nära tre tjog skidor som kom med i guiden sorteras i kategorierna Powder, All Mountain + 100, All Mountain -100, Touring.

Men vilka är de där skidorna som verkligen sticker ut? Om man bara ska berätta om ett dussin nya lagg som nu finns i butiker och hos näthandlare: Vilka är de hetaste enligt Powders teståkare?

Här är de 12 par skidorna som skiljer sig från mängden, skidor som allesammans är i den absoluta toppen och nosar på titeln ”årets skida”. Skidorna är inte rankade med betyg, utan ordningen är blott efter midjebredd, från smalaste till fetaste.

Blizzard Black Pearl 97 (W)

Mått: 136,5/97/118,5mm
Radie: 15m (@165cm)
Vikt: 1900g (@165cm)
Längder: 153, 159, 165, 171 och 177cm

Blizzard Black Pearl 97 mäter strax under en decimeter i midjan men är ändå otroligt mångsidig. Detta är en skida som greppar bra när det är hårt, håller fart och energi från kant till kant och sväljer eventuella ojämnheter med bravur. Black Pearl tar sig an brant skogsskidåkning och uppkörd slasksnö utan problem, men det är när det blir hårt som denna skida levererar som bäst. Black Pearl har fått några finjusteringar gentemot tidigare år och både mått och träkärnan är uppdaterad inför denna vinter. Skidan är utvecklad för dam.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera