Black Crows Mirus Cor [2024]: För dig som gillar rappa svängar

Mirus Cor är Black Crows svar på lekfull carving. Det är en skida som blandar ihop freestylevärlden med de absolut skarpaste svängarna du kan göra.

Black Crows Mirus Cor är en all mountain skida med dubbel rocker. Fishtailen bak på skidan tror Jonas Nilsvander från Black Crows kommer att göra sig bra i liftkön. Men den är inte bara estetisk.

— Fish tailen skapar också en balans i skidan och bygger upp ett tryck från sväng till sväng och hjälper dig från kant till kant, säger Jonas Nilsvander.

Skidans korta radie (13 m) väcker frågan om det är carving som skidan gör sig bäst på? Svaret på den frågan har Jonas Nilsvander.

— Den funkar till annat men syftet med skidan var att komma ner till den radien för att hitta en väldigt tajt sväng för den som vill och kan, förklarar Jonas.

Och visst svängde det om skidorna som tog våra teståkare på sängen och gav dem en riktig svängom!

Omdömen och betyg

— Ja det här var ju en upplevelse. Jag hade en otroligt rolig åkning så länge jag körde kortsväng. De gick ruskigt snabbt från kant till kant. Det var en häftig upplevelse av att åka så rappa svängar på ett par skidor som ändå ger intrycket av vara ganska saftiga. Jag ger dem en fyra för att jag hade så jäkla roligt, säger Erik Hammarsten.

— Jättekul. Första svängarna blev man väldigt tagen på sängen, det vart mycket sväng. De svarar bra i sväng men jag upplever att det blir väldigt korta svängar. Jag tycker designen drar ner betyget lite, men den får en väldigt stark fyra i betyg, säger Jesper Hayland.

Black Crows Mirus Cor (2024)

  • Typ av skida: All mountain
  • Längder: 168, 173, 178, 184 cm
  • Radie: 13 m (@178 cm)
  • Mått: 13,4/8,7/12,3 (@178 cm)
  • Teknologi/konstruktion: Semi-cap, ABS sidoväggar runt om. Poppel och fiberglas i kärnan. Dubbel rocker med fish tail.
  • Vikt: 3600 g (@178 cm)

Betyg: 4/5

Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.