Blizzard Rustler 9 [2024]: lättsvängd och stabil

Vi har varit i Vemdalen och teståkt skidor, däribland Blizzard Rustler 9. En lättsvängd skida som fungerar på hela berget. Teståkarna saknade dock ett schvung ut ur svängen för att ge skidan toppbetyg.

Blizzard Rustler har funnits i sex år och nu äntligen kommer uppföljaren. Skidan har bland annat uppdaterats med en ny kärna och nya rockervinklar. Blizzard Rustler 9 årsmodell 2023/2024 är enligt Klas Vennersten från Blizzard em skida som passar för all typ av skidåkning.
— Det här är en freeride skida som passar hela berget. En skida för allt, mer eller mindre, säger Klas Vennersten från Blizzard.

Våra teståkare tyckte att skidan stod pall för alla olika typer av svängar men saknade lite schvung.

Omdömen och betyg

— Den här skidan är lite mer förlåtande än de tidigare versionerna av Rustler. Jag upplever att den är väldigt lättsvängd, håller sig bra på kant, är vridstyv och responsiv. Det är inte någon vidare flex ut ur sväng, men det är inte riktigt där den ska skina heller. Får en otroligt stark fyra i betyg, säger Jesper Hayland.

— Jag tycker det är en trevlig skida. Upplever den som ganska dämpad och trygg när jag åker. Jag kan köra på lite olika svängar och den funkar men jag saknar det lilla extra schvunget. Den är lite för trygg för min åkning, jag vill ha lite mera lekfullhet. Eftersom jag saknar lite schvung får den en svag fyra i betyg, säger Erik Hammarsten.

— Jag tycker de är supersköna! Väldigt stabila men samtidigt lekfulla. Jag körde några kortare svängar och jag tycker de reagerar och ger bra respons. En fyra i betyg, säger Cornelia Evelyn.

Blizzard Rustler 9

Typ av skida: All mountain
Längder: 162, 168, 174, 180 och 186 cm
Radie: 17 m (@ 180 cm)
Mått: 131, 5-96,0-121,0 cm (@ 180 cm)
Teknologi/konstruktion: Fluxform + Trueblend Free
Vikt: 1806g (@180 cm)

Betyg: 4 av 5

Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.