Burton ❤️ svensk snowboard = sant

Burton Snowboards och svensk snowboard ingår ett samarbete säsongen 2020/2021. Samarbetet sätter fokus på kvinnliga snowboardåkare och kommer även verka för att ge fler möjligheten att prova på snowboard.

– Dialogen inleddes redan under hösten där vi gemensamt såg stora möjligheter till samarbete, säger sportchefen för snowboard Stefan Karlsson.

Burton vill använda snowboard som en ledstjärna och som ett verktyg för att främja jämställdhet, hållbarhet och gemenskap, oavsett bakgrund eller funktionsvariation:
– Svensk snowboard med bland annat projekten ProgSession och initiativet ”Alla på snö” ligger helt i linje med dessa och vi är mycket glada att kunna samarbeta kring dessa satsningar, säger Lina Adams, Nordenchef på Burton Snowboards.

Partnerskapet inkluderar även Swedish Snowboard Series och Rookie Camp.

– Vi har under många år verkat för att skapa inspirerande projekt och insatser som ska lyfta svensk snowboard på många plan. Att vi nu har Burton, som är den största aktören, i ryggen är ett kvitto på att vi gör saker rätt. Tillsammans ger det oss fler möjligheter att rida vidare på det uppsving och den positiva trend som vi upplever att snowboard har i Sverige, säger sportchefen för snowboard Stefan Karlsson.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.