En till låda med gratis skidor på posten

Förra veckan berättade vi om Sasha som var en av de två som vann testpilot-ansökan för Salomon QST-skidor. Nu har den andra vinnaren – Maja Tössberg – även mottagit sitt paket. Hon har dessutom hunnit lämna Göteborg och ta tåget ned till franska Alperna.  

Den allra första testpiloten som Freeride lade ut för denna säsong var två par skidor från Salomon. Sasha Matic var den förste att motta sin låda med gratis skidor på posten. Han fick skidan Salomon QST 106 i 181 centimeter. Nu har också Maja Tössberg fått sina skidor, vilket är ett par Salomon QST 106 STELLA i 167 centimeters längd.

Efter en sista tight vecka på Västkusten i Sverige med alldeles för mycket jobb, plugg och reseplanering är hon nu på plats nere i Chamonix. Några unboxing-bilder bjuder hon icke på:
– I packstressen inför resan ner till Chamonix slet jag mer eller mindre upp kartongen med skidorna i, och packade i princip över dem direkt i skidväskan, berättar hon.

Hon gjorde dock ett par första spaningar i packstressen:
– Jag hann tänka två saker innan skidorna försvann bland övrig packning; ett – Salomon behöver komma in i matchen när det gäller grafik på de damspecade skidorna! Rosa, lila och lite stjärnor i all ära, men är det inte dags för Salomon att variera sitt damutbud lite? Motsvarande herrskida är snyggt orange och blå med clean grafik. Det skulle matchat mitt skidställ mycket bättre…

Din andra spaning?
–  Skidan känns lätt och ganska styv, den ser kraftfull ut och verkar vara helt i linje med min smak. Helst hade jag knäppt på skidorna på studs vid uppackningstillfället och bränt ut för att testa dem, men de cirka 2 cm snö som låg på marken i Göteborg kändes inte direkt som optimala testförhållanden… 

Turlig nog är snöläget bättre i Chamonix än i Göteborg. Maja Tössberg kommer nu att ge sina nya skidor vad de tål och därefter komma med en recension här på Freeride.se.  


Vad tycker du om skidorna?

Har du redan åkt på Salomon QST 106 STELLA i 2018-års version? Dela gärna med dig av dina åsikter om dessa skidor!

Vad tycker du om Salomon QST Stella 106?
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.