Fischer Ranger 96: ”– En otrolig skida, full pott!”

Vi har teståkt Fischer Ranger 96. En lätt men vridstyv skida som passar för all typ av åkning och som kammade hem full pott (publikens jubel!) hos Freerides testpatrull.

Fischer fortsätter att utveckla sin Ranger-serie – och det med gott resultat. Serien sträcker sig mellan 90 till 116 millimeter under foten.

Vi har teståkt Ranger 96 årsmodell 2022/2023 som är en skida som enligt Fischer ska passa all typ av skidåkning, något som friåkningslegenden och tillika Fischer-ambassadörern Sverre Liljequist bekräftar:
– En bra combo av en bredare friåkningsskida och en skida som passar i pisten.

Fischer började för några år sedan att tillverka unisex-skidor och färgen på skidan skiftar endast beroende på längden och Ranger 96 kommer i en blå och en gul färg.

Våra teståkare verkar inte bry sig nämnvärt om färgen på skidorna men är desto mer förtjusta i skidans egenskaper.

Omdömen och betyg

– Jättekul! Jag är väldigt stokad. De gör sitt jobb och mer därtill. Bästa skidorna idag, this is what love should feel like. Jätteresponsiva och stabila som satan. Ranger 96 är lite styvare i toppen än Ranger 108 som jag också testat. Femma i betyg! Säger Emma Lerider Harrysson.

– Otroligt trevlig skida. Skidan är lätt men ändå vridstyv och håller sig bra i höga farter. Ranger 96 är rolig att svänga på, det är en otrolig skida… Fischer har verkligen lyckats bra med Ranger-serien. Svårt att hitta några brister, det blir en femma i betyg! Säger Jesper Hayland.

– Den var ju riktigt rolig och lekfull. Stabil och tog stort och smått vad gäller svängar, och stod pall för fart. Den hängde med på det mesta. Det kanske landar på en femma! Säger Cisela Groth.

Fischer Ranger 96

Typ av skida: all mountain
Längder:
159, 166, 173, 180 och 187 cm
Radie: 17 m (@173 cm)
Mått: 128-96-119 (@173 cm)
Teknologi/Konstruktion: Freeski rocker, Sandwich Sidewall Construction, Shaped Ti 0.5, Sintered Base
Vikt: 1850 g (@173 cm)

Betyg: 5 av 5

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.