Fischer RC one GT 82 [2024]: ”Går som ett spett i pisten”

Gillar du att åka fort? Då kan pistskidan Fischer one GT 82 (2024) kanske vara något för dig. Skidan imponerade på våra teståkare som tyckte skidan gick som ett spett i pisten och svarade bra på både långa och korta svängar.

Det är mycket att uttala när man ska säga namnet på Fischers nya skida RC one GT 82, men det finns en förklaring bakom det långa namnet. RC one innebär att det är en lite snällare skida. Det betyder med andra ord att den är lite bredare och med rocker. GT betyder att skidorna är ännu lite bredare och modell 82 har metall runt hela skidan.

Skidan passar ett brett spann av åkare men kanske framförallt den som gillar att åka lite fortare, säger Anton Nilsson från Fischer.
— Om du är lite tyngre eller framförallt om du vill åka lite fortare och därmed ha lite mer tryck, då passar den här skidan dig.

Våra teståkare var glatt överraskade av skidan och enade i att den förtjänade en fyra i betyg.

Omdömen och betyg

— Jag ska vara ärlig och börja med att säga att jag trodde att jag hade fått en hyrskida, för den ser inte så rolig ut. Men det fick jag äta upp. Jag är mycket imponerad över den här. Jätterolig skida. Det var verkligen en ulv i fårakläder. Den får en stark fyra i betyg, säger Erik Hammarsten.

— Jättetrevlig skida. Den går som ett spett i pisten. Jag tycker att den passar hela dagen. Supertrevlig skida överlag. Eventuellt att jag skulle vilja ha den lite längre för min åkstil. Den får en stark fyra i betyg, hade jag testat en längre längd hade den nog varit uppe och nosat på en femma, säger Jesper Hayland.

— Jag tycker det var en jättekul skida. Det gick att köra både korta och långa svängar och den svarar jättebra. Man får snabbt gensvar och det går att köra många olika svängar med den. Den får fyra av fem i betyg, säger Selina Wallin.

FISCHER RC one GT 82 (2024)

  • Typ av skida: Pistskida
  • Längder: 159, 166, 173, 180 cm
  • Radie: 16 m (@173 cm)
  • Mått: 126/82/112 (@173 cm)
  • Teknologi/konstruktion: Skidan har triple radius med kort radie fram, lång i mitten och kort bak. Metall runt hela skidan. Träkärnan är förstärkt med både Titanal och Carbon. Titanal skärs ut efter skidans profil, med förstärkningar där Fischer anser att det behövs. Bafatex används i stället för Carbon i just tippen på skidan för att ge vridstyvhet utan att skidan tappar det naturliga i träkärnan. Skidan har rocker.
  • Vikt: 2250 g (@173 cm)

Betyg: 4/5

Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.