FWT imorgon i Andorra

Imorgon går världstourens andra stopp av stapeln. Platsen är Andorra, Vallnord-Arcalis (igen). Svenskhoppen Kristoffer Turdell, Reine Barkered och Evelina Nilsson ligger alla bra till efter första FWT-tävlingen i Andorra. Du följer tävlingen live här via Freeride.

I ett snöfattigt Europa glänser Andorra som ett polerat mässingfat. Den tidigare tävlingen i Chamonix blev uppskjuten på grund av osäkra förhållande, men de ack så viktiga rankingpoängen måste delas ut. Därför hålls Chamoniox-stoppet av FWT i Andorra.

Facet ”Basser Negre” är dock inte helt täckt av snö. Många svarta metrar (som även namnet på facet avslöjar) kommer göra sitt allt för att stoppa de snabba åkarna på vägen ner mot kvalplats till Alaska.

Tävlingsfacet ”Basser Negre”

Viktiga rankingpoäng på spel

Detta är det andra stoppet av Freeride World Tour. Åkarna har tre stopp på sig innan hälften får packa väskan för att åka hem, medan resten åker vidare till Alaska.

Inför Alaska

Herrar Alpint – Topp 14 kvalificerar vidare
Damer Alpint – Topp 7 kvalificerar vidare
Herrar Snowboard – Topp 7 kvalificerar vidare
Damer Snowboard – Topp 5 kvalificerar vidare

Svenskar i tävlingen

Svenskarna startade årets världstour riktigt starkt och ligger bra till. Evelina Nilsson körde ett stabilt åk med många drops, vilket till slut resulterade i en fjärdeplats, precis som Reine Barkered. Med ett patenterat stabilt och snabbt åk slog han många av de starka konkurrenterna som alla fick till bra åk. Bäst av alla gick det för Kristoffer Turdell som än en gång visade bergen i Andorra att han är starkare skidåkare än Hermann Maier på steroider. Inför det andra stoppet ligger han på andraplats i rankingen med 2 200 poäng.

Kristoffer Turdells silveråk – FWT Andorra 2017

Text: Anders Wingqvist
Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.