GoPro ger sig in i drönarträsket

På bara några år har radiostyrda drönare gått från att vara sällsynta dyrprylar till att finnas fastspända på var mans ryggsäck. Därför är det föga förvånande att GoPro meddelar att de släpper en egen quadcopter.

Actionkamerorna har svept över världen som en störtflod de senaste fyra-fem åren, och eftersvallet av allehanda tillbehör och fästen till de samma har om möjligt varit ännu större. Ett av de flådigare, och nyare tillbehören är drönaren – i de flesta fall en quadcopter – som flera tillverkare erbjuder. Dock har det hittills bara rört sig om specialiserade företag, det vill säga inte kameratillverkarna själva.

Men på en presskonferens igår meddelade GoPros VD Nick Woodman att de kommer släppa en egenutvecklad quadcopter någon gång under första halvan av 2016.
– Drönaren är på många sätt det perfekta tillbehöret, sa Woodman, som menar att drönare har tillräckligt starka kopplingar till GoPros marknad för att det ska vara vettigt för dem att tillverka egna.

GoPros actionkameror kommer även fortsättningsvis vara kompatibla med andra drönare, och några prisuppgifter på sin egen ville de inte delge under presskonferensen. Tekniksajten The Verge gissar att prisnivån kommer hamna i klass med de drönare som redan finns på marknaden.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.