GoPro släpper uppdatering: Hero 8 Black

Actionkamerornas actionkamera GoPro Hero får ännu en uppdatering. Nu kommer GoPro Hero 8 Black. En kamera som verkar vara stabilare än Doktor Alban. 

Även denna höst lanserar amerikanska GoPro en uppdatering av sin klassiska actionkamera Hero. I slutet av oktober 2019 böjar Hero 8 Black att säljas i Sverige och priset ligger på cirka 5000 kronor.

GoPro Hero 8 Black är precis som sina föregångare en kompakt, robust och vattentålig actionkamera. Nya versionen filmar i 4K med 60 bilder per sekund, precis som förra höstens nyhet Hero 7 Black. Den stora grejen med nya Hero-kameran, av de recensioner som hittills har gjorts att döma, är bildstabiliseringen, som man kallar HyperSmooth 2.0.

Alla vi som har filmat skidåkning med tidigare modeller av Hero som tex 6:an och 5:an, vet att HyperSmooth som introducerades förra hösten var ett enormt lyft. Okej, det var kanske en liten överdrift när GoPro hävdade att bildstabiliseringen skulle vara som en gimbal. Men med nya GoPro Hero 8 Black och HyperSmooth 2.0 så, tja, verkar det faktiskt som att det finns hopp för oss som helst helt vill skippa släpet och mecket med externa gimbals, men ändå få med oss mjuka, stabila rörliga bilder hem.

DC Rainmaker som gör fantastiskt nördiga teknikrecensioner på nya prylar har gjort en uttömande jämförelse av hur nya GoPro Hero 8 Black står sig mot förra höstens GoPro Hero 7 Black, samt den nya konkurrenten DJI Osmo Action som kom i våras.

DC Rainmaker uttömmande recension av GoPro Hero 8 Black

 

Vill du se ännu fler bra recensioner av den nya kameran så kika på tekniksajten The Verges video-test här, eller läs artikeln här.

Andra nyheter på GoPro Hero 8 Black är att man kan livestreama i HD 1080 (gick bara i 720 med tidigare modellen), man har också ändrat designen med en batterilucka på sidan och ett vikbart ställ på undersidan. Man säger också att linsen ska vara ”dubbelt så stöttålig” jämfört med tidigare modeller, kanske ett svar på DJI Osmo Actions finurliga feature med utbytbar lins.

Nya Hero 8 får också några nya tillbehör. ”Media Mod” är en ram som man fäster runt kameran, i denna ram finns sedan fästen för lampan ”Light Mod” och skärmen ”Display Mod”, samt även en extern 3,5mm mikrofon-utgång utgång (media mod har också själv en bättre liten shotgun-mikrofon i sig). Kameran är också kompatibel med de flesta tidigare tillbehören som passade från Hero 5 och framåt, dock inte Karma-drönaren och Karma Grip.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.