Här får du mest skidåkning för pengarna

En färsk undersökning ser var du får mest skidåkning för pengarna.

Det finns många sätt att undersöka var du får mest skidåkning för pengarna. Sparportalen cuponation har gjort en undersökning där de valt att titta på pris per kilometer. Uttrycket ”pris per kilometer” används som en uträkning genom att dela priset för ett 6-dagars liftkort med storleken på området. Kostnaden för transport till och från skidområdet har inte tagits med i beräkningen.

Priset per kilometer är klart billigare i Österrike, Frankrike och Schweiz jämfört med i Sverige och Norge.
Den billigaste skidorten, sett till pris per kilometer, är Les Portes du Soleil – ett av världens två största skidområden sammanlänkade med liftar som knyter ihop över 10 skidorter mellan både Frankrike och Schweiz.

I Sverige tar Åre förstaplatsen följt av Idre fjäll och Hundfjället. I Norge är Trysil det billigaste alternativet. Se hela listan längre ner.

Listan är sammanställd efter att de har tittat på de största skidorterna i respektive land, populärt för svenskar att frekventera. Dom har endast tittat på priset för veckokort och utgått från information de hittat på orternas hemsida.

Frankrike

Schweiz

Österrike

Norge

Sverige

Om undersökningen

Analysen är gjord av cuponation och är baserad på data från skidorternas hemsidor. Uttrycket ”pris per km” används som en uträkning genom att dela priset för ett 6-dagars liftkort med storleken på området. Kostnaden för transport till och från skidområdet har inte tagits med i beräkningen. Valutakonverteringen som används har hämtats in från växelkursen den 19:e oktober.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
 • Gilla3   Kommentera (1)
 • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
 • KATEGORIER: ,
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. kappakomplett
  0
  kappakomplett | 2016-11-18 08:04          

  Ja, det var ingen överraskning, för två år sedan skrev jag såhär i en Åretråd:

  Sen kan man lätt räkna ut kostnaden för liftkorten, i Zermatt kostar det en tusing mer för en vecka, internationella kortet... en liten räkneövning blir då kostnaden per åkbar sträcka och dag... lite dyrare i Åre va? Och i Zermatt då behöver man inte åka buss heller utan från 1300 upp till 3700 och ner till Valtournanche och tillbaka till Gornergrat och så vidare...