Henrik Harlaut och Flaxta inleder samarbetet

Henrik Harlaut och det nya svenska varumärket Flaxta som gör hjälmar och ryggskydd har presenterat ett samarbetet nu i dagarna. Samarbetet innebär att Henrik kommer bära Flaxta’s ryggskydd.

– Jag gillar Flaxta’s inställning till hur ett ryggskydd kan se ut. Jag kan fokusera på min skidåkning och behöver inte oroa mig för att ryggskyddet ska vara i vägen eller begränsa mig i min åkning, säger Henrik Harlaut i ett pressmeddelande.

Ryggskyddet, som går under namnet Behold, väckte viss uppståndelse under förra årets ISPO i München och Outdoor Retailer i Denver. När Freeride besökte Flaxta’s monter under förra årets ISPO 2019 fick vi en genomgång av skyddet av företages grundare, Erik Lidén.

Den lite annorlunda designen på ryggskyddet görs medFlaxta’s så kallade AVA-material, vilket är en förkortning av Absorb, Vent och Adapt, och som syftar till de tre största fördelarna med skyddet enligt tillverkaren:
– Henrik Harlaut är en ikon. Vi beundrar honom både som person och som skidåkare och delar hans passion och positivitet. Vi är väldigt stolta över att ha Henrik ombord och ser fram emot att utforska nya idéer och möjligheter tillsammans, säger Ola Melin, marknadschef på Flaxta.

Ryggplattan, som är sju millimeter tunn, är certifierat enligt de standarder och certifieringar som finns för ryggskydd för skidåkare och snowboardåkare, vilket skrivs enligt den sexiga formeln EN 1621-2, Level 1:
– Vårt ryggskydd riktar sig mot alla skid- och snowboardåkare som upplever att nuvarande skydd på marknaden är för varma, oföljsamma och klumpiga. Vårt mål har varit att få fler åkare att börja använda ryggskydd och vi ser det som en viktig och inspirerande utmaning att vara med att göra skid- och snowboardåkning säkrare,” säger Erik Lidén, grundare av Flaxta.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.