...

Julmiraklet i Österrike – alla överlevde lavin

Efter söndagens lavin i skidområdet Lech-Zürs i närheten av St Anton saknade man upp till tio människor. Nu har alla saknade hört av sig till myndigheterna.

Vid 15-tiden på juldagen utlöste en lavin i skidområdet Lech-Zürs där delar av lavinen gick över pisten. Efter att snön från lavinen lagt sig var det länge oklart hur många människor som försvunnit i snömassorna.

Till en början meddelade man att tio personer vara saknade och senare under söndagskvällen meddelade provinsrådet Christian Gantner att man identifierat åtta personer och att de var vid liv. Till slut har nu alla som räddningstjänsten noterat som saknade hört av sig till myndigheterna och letandet är över.

Troligtvis hade några av de man misstänkt försvunnit med i lavinen räddat sig undan skottlinjen och snömassorna, rapporterar bland andra ORF, Österrikes public servicebolag, och den lokala nyhetssajten Voralberger online. Fyra personer skadade sig i lavinen, varav en av dem allvarligt.

Den lokala fjällräddningen hade klassat lavinfaran som hög efter flera dagars snöfall och ovanligt varmt väder på juldagen.

Text: Sara Lindström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.