Nu öppnar Hammarbybacken i Stockholm

Lördag 9 januari blir det premiär i citybacken Hammarbybacken. Det är Sälenbacken som öppnar upp för säsongen.

De senaste dagarnas vinterväder har även gynnat Stockholm med snöfall och kyla. Nu kan man äntligen ta de första slalomsvängarna mitt i stan. Snökanonerna går för fullt och lördag 9 januari kl.9:00 öppnar Hammarbybacken för säsongen.

– Det känns kul att kunna öppna. Vi vet att många har längtat efter att få ta de första svängarna mitt i stan, säger John Andersson platschef SkiStar Hammarbybacken.

När övriga nedfarter kan öppna beror på vädret. Men planen är att öppna rullband och fler nedfarter så snart som möjligt säger John Andersson och är försiktigt positiv.

Hammarbybacken kommer vidare att stå i internationellt fokus under den alpina världscuptävlingen som går av stapeln den 23 februari.

Tävlingarna är ett led i den satsning på cityevent som FIS – Internationella Skidförbundet förespråkar. De 16 bästa damerna och herrarna i den totala världscupen kommer under ett antal timmar att fightas i Hammarbybacken, sida vid sida i en parallellslalom som sållar agnarna från vetet. Är du sugen på att kolla? Du måste du köpa biljett vilket du gör på WorldCupStockholm.com

Öppettider Hammarbybacken

(från öppning):

lör-sön: 9-18

mån: 15-22

tis-tors: 10-22

fredag: 15-22

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.