Nuit de la Glisse intog Stockholm

I fredags kväll visades den senaste filmen från Nuit de la Glisse, Don’t Crack Under Pressure – Season 3, upp i Sverige för första gången. En kavalkad av extremsport i absoluta världsklass. I filmen ser vi bland annat Wille Lindberg som förutom att åka skidor också reflekterar kring sitt liv som skidåkare.

Franska Nuit de la Glisse är kända för att friskt blanda extremsporterter med varandra. I tredje och sista delen av filmserien Don’t Crack Under Pressure följer de sin vana trogen. Regissören Thierry Donard har samlat några av de bästa atleterna inom skidor, wingsuite, surf, downhill och fridykning under samma tak. Han blandar enastående sportliga prestationer med berättelser från atleterna där de beskriver sina synsätt på livet och riskerna de tar i samband med att de utövar sina sporter.

I fredags hade filmen sverigepremiär på Filmstaden Sergel i Stockholm. De som tagit sig till biografen på Hötorget fick bland annat se vår svenska friåkningsprofil Wille Lindberg visa upp sin skicklighet i bergen. Han har tidigare synts i Donards produktioner och berättar att detta är den femte filmen han medverkar i. Denna gången får vi bland annat följa med honom till sitt nya hem i Jondal, inte långt från Folgefonna, i Norge.

Wille berättar i filmen om hur han är på väg att bilda familj och vad han har för förväntningar på detta. Vi får se honom tura på Folgefonna, men också se honom ta sig an bergen i Sunnmørealperna tillsammans med sin norska kollega Karsten Gefle. Karsten var också på plats i Stockholm i fredags och berättade att Don’t Crack Under Pressure – Season 3 i torsdags kväll haft världspremiär på Colosseum kino i Oslo.

I filmen vävs skidåkningen ihop med de andra sporterna på ett snyggt sätt. Vi får se wingsuit kombineras med skidåkning som sedan glider över till fridykning och vindsurf. Sammantaget har Donard lyckats skapa en 90 minuter lång hyllning till våghalsiga elitidrottare som valt sina egna vägar i livet.

 

Här är trailern till Don’t Crack Under Pressure – Season 3

Text: Axel Adolfsson
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.