Ny valla snäll mot naturen

Miljövänliga vallan Magic Potion är biologiskt nedbrytbar till 100 procent och lämnar inga miljöfarliga rester i backen.

Henrik Harlaut vallar miljövänligt från och med nu.
Henrik Harlaut vallar miljövänligt från och med nu.
Foto: Philip Harlaut

Henrik Harlaut och Rebecka Eriksson har signerat internationellt kontrakt med Magic Potion. Magic Potion är en ny skid- och snowboardvalla som är miljövänlig. Vallan är 100 procent biologisk nedbrytbar och lämnar inga rester av fluor, paraffin med mera i våra backar.

Magic Potion är även medlem i organisationen ”1 percent for the Planet” vilket innebär att en procent av företagets omsättning går till miljöfrämjande åtgärder. Fler och fler skidorter har uppmärksammat miljöproblemen med traditionell valla och rekommenderar vallor som Magic Potion.

Att vallan fyller även sin funktion för åkningen visar teamåkarnas resultat som exempelvis Matthieu Sage när han slog världsrekordet i Speedskiing, Henrik Harlaut som var först världen med en switch 1620 i Monsterpark CH för en månad sedan och Rebecka Erikssons vinst i NM för extremskidåkning. Andra teamåkare med fina resultat är Eero Ettala, Mark Abma och Terje Håkonsen.

Magic Potion kan vallas på med värme i skidshopen och av åkare med en trasa som enda verktyg. På så sätt kan man alltid åka nyvallat och snabbt byta mellan tre temperaturområden när förhållandena ändras. Magic Potion finns i välsorterade sportbutiker runt om i Sverige från december 2008.

Text: Redaktionen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.